Rýchly pulz v 38. týždni

24. sep 2022

Ahojte, práve som začala 38 tyzden a už dlhšie ma trápi rýchly pulz v klude (cca 100) lenze teraz sa to zhoršilo. V noci som išla na wc a ako som si ľahla pulz mi vyskočil na 120 a strašne som sa potila. Asi po 5 minútach klesol na 85-90. Niekedy sa zobudím na to, že mi veľmi rýchlo bije a som zadychana. Je to normálne ? Môže to byt len podvedomý stres z pôrodu ? Dosť sa totiž bojim

dzescebuly
24. sep 2022

Minimálne by som skúsila zavolať na oddelenie gynekológie čo povedia

liloastitch
24. sep 2022

Zvýšený pulz v tehotenstve je bežný a normálny . Ja mám 120/140 kľudový. Srdce pracuje trochu rýchlejšie vzhľadom na to, že teraz pumpuje krv aj pre bábätko. Placenta musí byť prekrvená . Pokiaľ nie sú pridružené iné ťažkosti nie je čo riešiť.

autor
24. sep 2022

@liloastitch ono skôr ide o to, že to nárazové zvýšenie a vtedy sa mi aj krúti hlava, potim sa a niekdy mám pocit akoby som sa nevedela nadýchnuť. Z ničoho nič sa mi v noci rozbúši, potom klesne

liloastitch
24. sep 2022

Neľahla si si náhodou v noci na chrbát?

autor
24. sep 2022

@liloastitch nemyslim si, niekdy sa mi to deje aj cez deň. Je to dosť nepríjemne inak mám kludovy tep vždy okolo 80

liloastitch
24. sep 2022

Skonzultuj to s gynekológom,ale nemyslím si , že vysoký pulz bude príčinou tvojich problémov. Koniec tehotenstva je už taký že ti je všetko . Maternica tlačí snáď všade,takže aj sťažené dýchanie je bežné , ak je tlak v poriadku tak by to malo byť ok

autor
24. sep 2022

@liloastitch hej tlak mám vždy okolo 120/75 len na poradni stúpa aj na 130/85 ale to je asi len stres. Ďakujem, v pondelok mám poradňu v nemocnici tak sa na to spýtam

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre