Ahojte maminky, bola som dnes na screeningu v 12.tt, trval trochu dlhšie nakoľko sa drobec nechcel pekne natočiť aby dr všetko precízne pomeral a teraz večer som začala špiniť jasno červeno/ ružovo. Neviem či utekať na pohotovosť alebo počkať, nemám žiadne iné bolesti ani kŕče len toto.
@diaalex včera som mala poradňu a robil sono normálne odspodu a dnes v MT aj z vrchu aj zo spodu lebo že mám v predu placentu tak nevidel dobre ako by chcel
@zaneta14 je to skôr take že na papieri keď sa utriem. Prvé bolo viac ako som ležala tak sa nazbieralo ale nekvapkalo zo mňa.
Malacsom to po každom vyšetrení zospodu, ružové, nie červené a len po utretí.
Ja by som pre istotu zbehla na pohotovosť. Aspoň budeš kludnejsia 🙂 ja som tam chodila každé 4t, lebo som mala krv a nikdy nikto nebol zlý ku mne, chápali ma 🙂
Tiez som z MT a tiez mam placentu vpredu ale zo spodu ma nepozerali..len cez brucho..kazdy.lekar inak zjavne..no.ak je to cervena krv tak by som.sla.na.pohotovost...radsej ako si nieco vycitat..ak je to slabo ruzove tak asi len nejaka cievka praskla po vysetreni
@floki1994 na začiatku to bolo do červena a teraz je to už hnedoruzove, žiadne že by kvapkalo len teda na papieri.
Väčšinou má cez brucho, asi 2 minúty zo spodku ale aj cez to brucho dosť tlačil. Na 3 x prebiehal ten screening bola som tam skoro 2 hodiny kým bol spokojný že vidí čo potrebuje
Waw tak to riadne dlho, ja asi pol hodku tiez sa malicky nechcel natocit 😅..ale vsak lekar vie co robi..ak to nie jasno cervena krv tak by to malo byt ok..ono to vysetrenie zo spodu obcas sposobi fakt kadejake prasknutie cievok a spinenie...preto ho vela lekarov nerobi ...ale niektori na kazdej kontrole tak pozeraju krcok 🤔 velmi individualne 🙂
@floki1994 no a na som vcera mala poradňu takže kontroloval aj krcok a aj sono robil zo spodku no a dnes som bola v tom MT.
Niektore zeny len takto spinily a o dieta prisli no niektore krvacali velmi vela a babo bolo vzdy v poriadku.. chod na pohotovost ved ty nemozes vediet co sa deje vo vnutri
Nakoniec som išla na pohotovosť o 23 🙈 lebo keď sa to trochu skludnilo reku to je nič som zaspala a keď som sa zobudila po hodine mala som viacej krvi
Bábätko je v poriadku krvácanie - teda špinenie je asi niekde z krčka, nechali si ma tu nasadili nejakú liečbu. Tak hádam som urobila správne a bude to dobré
Určite áno 😉 držím palce
Urcite 🙂 radsej nech si ta kontroluju, drzim palce 🙂
Ako to nakoniec dopadlo?
@martinka477 vtedy som išla ležať na víkend ale na príjme skontrolovali bábätko a bolo všetko v poriadku že asi cievka, takto som špinila do 17tt furt som kontroloval srdiečko angelsoundom
Potom mi kvôli tomu spineniu vyšli tripletesty na chyba že riziko na razstepy - v MT má ukludnila dr že je krpata v poriadku a krvácanie skresluje výsledky tripletest a ukazuje na razstepy
A o týždeň mám termin na sekciu 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To ťa vysetroval zospodu?? Prepáč, pýtam sa len preto, že mňa pri oboch tehu vysetroval lekár cez brucho.