Prosím vás potrebujem surne poradiť..
Som na začiatkylu tehotestva 7tt, bolesti mávam mierne každý deň od začiatku.. beriem femibion a magnezium dnes som si to zabudla dať o klasickom čase ale dala som ich až teraz večer.. a keď som šla na wc mala som ružový výtok (bola som aj na velkej potrebe).. mám hneď utekať na pohotovosť alebo nie je to nutné
@bambulienka25 neviem či sa hneď stresovať a utekať na pohotovosť alebo počkať a sledovať si to
Ako stres mám, snažím sa ukludniť no myslím tak či hneď utekať na pohotovosť alebo počkať do rána a ísť k svojej dr
Hlavne sa ukludni, slabé ružové špinenie môže byť. Ja by som šla na pohotovosť iba ak by bolo krvácanie. Ale poteším ta. Ja som do 8tt skoro stále spinila, dokonca začala silnejšie krvácať a vtedy som išla na pohotovosť. Dali mi infuziu, pozreli babo a poslali ma domov. Teraz som v 21.tt a všetko je o. K.
Ja si myslím že to nieje nutne pokial moc nekrvacas a nemáš bolesti .. ale zavolala by som zajtra svojej gynekologické a poradila sa s ňou pre pokoj v dusi 🙂
Aj to je normalne... Maternica sa zväčšuje, prekrvuje. Pokiaľ nie sú silnejšie kŕče, tak je to v poriadku. Ale treba si odsledovať dôvod (ja som mala strašne kŕče, ale boli to čreva. Myslela som si, že idem potratim a bola to našťastie len hnacka). Treba si odsledovať to krvácanie... Ak by silnelo, tak ísť na pohotovosť.
ja by som isla.. radsej 100x zbytocne akoby sa malo nieco stat.. ved ta len pozru skontroluju babo a pojdes kludna domov ze je vsetko ok 😊 takto sa len budes doma stresovat, to babatku skodi
@ailiba to som mala aj ja že som si myslela že mám pobolievanie silnejšie z tehu a nakoniec to bolo kvoli tomu že som 2dni nebola na wc
Ale posledne dva dni sa strašne sledujem kvoli tym bolestiam pretože s takej tahavej bolesti to prešlo do jemnych krčov len také popichávanie
Snažím sa byť kludna, len ležím teraz a budem to sledovať ale v tomto prípade je mať google ako za trest 🤦♀️😕
@kvetinka1797 problem je odvoz preto som sa najskot chcela popýtať tu.. keby mam ako tak idem okamžite ale akurat včera sa auto pokazilo
Aj popichavanie je normálne. To ružové za krvácanie môže byť aj z intenzívnejšieho tlačenia na veľkej, najmä, keď si dlhšie nebola. To sa takto na začiatku tehu stáva.
V prvom tehu ma stále pichalilo, tlačili, bolelo ako pred MS bruško a všetko bolo o. K. Teraz pri druhom to už nemám (vraj je normálne), ale som zas spinila a krvacala.
Držím palce, ale podľa mňa to bude v poriadku.
kamarati, sused, nikto?
Je možné, že ti praskla nejaká cievka, skočila by som pre svoj vnútorný pokoj zajtra rano k svojej gynekologicke.
@kvetinka1797 to ano keby velmi potrebujem dá sa, len som najskor chcela sa tu spýtať poradiť
Bola som teraz na malej a špinenie slabne už skoro nič nebolo na toaletnom.. budem sa sledovať teraz a v pripade silnejších bolestí, alebo keby to znovu začne tak hneď utekám
Ďakujem za rady
No,ja by som radsej sla na pohotovost..moja skusenost - troska krvy a zial o babatko sme prisli v 9tt (MA) malo byt nase prve...nemusi to byt ale priznak toho najhorsieho,moze to byt nejaka trhlinka, menstruacna krv (u niektorych byva), ale aj po vaginalnych gyn vysetreniach mozes mierne spinit
Chod sa dať vyšetriť, mne zo slabého výtoku ako si mala ty vznikol MA, dvakrát dokonca. Radsej nech ťa pozrie dr ako by si to mala ľutovať neskôr.
@ailiba Ahoj, prosím ťa, ty si mala to špinenie od začiatku? Ja som bola v tom, že som dostala ms, ale bola veľmi slabá, čo sa týka krvácania, bolesti som mala také bežné. No lenže špinenie neprestávalo, po 11 dňoch mi vyšiel pozit. test. na 12 deň (včera) som bola na gynde, zobrala mi krv, nič nevidela, ale teda bavili sme sa o rizikách, že je podozrenie na mimomaternicové alebo aj potrat. Ružové špinenie mám stále, skôr na papieri po wc. V pondelok idem na kontrolu, dúfam, že už uvidíme, kde sa chytilo. Potrebujem nádej, že to môže byť aj dobré, ale chcem byť realista a zbytočne sa neupínať.
@cokoladova_babovka ahoj, drzim ti palce🙏. V mojom pripade tiez od zaciatku. Raz spinenie, raz jemne ruzova krv, ale stale nieco. Vyvrcholilo to, ked som bola 6+1tt silnym krvacanim. Na pohotovosti mi teda povedali 6+1 a uz bilo aj srdiecko. Poskali ma domov. Ziadny kludovy rdzim som nemala. Ale krce, ani bolesti som nemala ziadne. Spinila a krvacala som do 8.tt. Bolo to na nervy. Ale potom uz nic....
Verim, ze je to aj tvoj prípad a nebude to nic vazne 🙏❤️. Drz sa.
@ailiba Ďakujem pekne 🙂 zatiaľ to vyzerá dobre, je tam kde má byť ❤ ale po ultrazvuku som krvácala. človek aby sa stále bál. nahadzujem kľudový režim 🙂. Prajem pekný deň
@cokoladova_babovka super, tesim sa👍❤️. Ani mne nevideli dovod krvacania. Nemala som ani kludovy rezim (lebo som v tom case mala 1,5 rocneho syna). Ale lekarka hovorila, ze ked je plodik zdravi, tak sa udrzi. Verim, ze tvoj bojovnik tiez vydrzi🙏🙏🙏. Prajem vsetko dobre.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?