Ružienka v tehotenstve

krisstina_em
22. aug 2022

Ahojte, práve mi písala gynekologička. Vyšli mi pozitívne testy na vírus ružienky. Ja sa cítim zdravá. Podľa príznakov, mám len bolesti hlavy. Krv mi brali ku koncu 3. Mesiaca. Teraz som si čítala, čo to znamená v tehotenstve... Prekonala to niektorá a má zdravé dieťa?Ja som sa úplne zosypala, že som mala potratiť alebo by sa malo narodiť postihnuté dieťa.

trgypadl
22. aug 2022

@krisstina_em ahoj, vysli Ti pozitivne IgM alebo IgG?

krisstina_em
autor
22. aug 2022

@trgypadl vôbec neviem. Len mi prišla sms, že si mám prísť pre výmenné lístky na infektologiu a endokrinologiu

trgypadl
22. aug 2022

@krisstina_em skus sa upokojit a nemyslieť hned na zlé, pokial nevies ake mas vysledky, este to nemusi nic znamenat, drzim palce

vojkri
22. aug 2022

treba sa upokojiť, akurát mi takto vystresovali sestru a pritom nakoniec žiaden problém nebol. Presne ako sa pýta @trgypadl, ak totiž vychádza zvýšené len jedna hodnota, zväčša to znamená len to, že si bola očkovaná (čo je už dnes skoro každá, lebo očkovania je povinné asi od 1985 ak sa nemýlim). Len veľa gynekológov nevie čítať správne tieto výsledky. Netreba sa zbytočne báť, skúsiť zistiť ktorá hodnota vyšla zle a najskôr volať na infekčné, nie tam zbytočne chodiť🙂

krisstina_em
autor
22. aug 2022

@vojkri som ročník 89 a naši ma dávali očkovať proti všetkému čo sa dalo. Ja dúfam, že to nič nie je. To by som nezvládla

nevenka
22. aug 2022

@vojkri ja som rocnik 83 a cakam stvrte babo a presne mi vysli tie pamatove protilatky po ockovani.

nevenka
22. aug 2022

@krisstina_em to bude ono, na 100%, si myslim ja

krisstina_em
autor
22. aug 2022

@nevenka kamošky môj ročník 89, ani jednej to nevyšlo. Toho sa bojím:(

trgypadl
22. aug 2022

@krisstina_em a urcite im to odoberali? Lebo som sa uz stretla s par situaciami, ze niektorí gyndosi nedoberaju rubeolu ani toxo

54tinka54
22. aug 2022

@krisstina_em mne z tých odberov tiež vyšli pozitívne protilátky na rubeolu, dr ma s tým len oboznámila, povedala, že to vyzerá že som toto ochorenie v minulosti prekonala (neviem o tom). Ďalej sa to ale nijak neriešilo a tehotenstvo som mala Ok a aj malý je zdravý.
Neboj, to sa nejak utrasie, nestresuj sa. Držím palce. 🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre