Rozdiel v raste plodu o 3 týždne

14. mar 2023

Ahojte som v 34 týždni tehotenstva, idem z poradne Dr. mi prave povedal, ze mam horsie prietoky a radsej by presiel z Aspirinu na clexan. Vraj mam hlavicku o 1 tt popredu ale brusko zaostava skoro o 3 tt. Ze mam prist v piatok a uz realne moze vidiet zmeny a zlepsenia v prietokoch a ak nie tak hospitalizacia.
Dievcata prosim mali ste to tak niektora? Ze ste horsie dokrvovali placentu? Ako to dopadlo? Som na zrutenie, je to vytuzene babatko po trnistej ceste a ja nechcem on prist. 😭

nikuskaa92
14. mar 2023

A preco by si on prisla? Vsetko bude oka si pod dohladom lekara 🙂

anjelicek26
14. mar 2023

Tak ked chce lekar prejst na clexan, tak do toho. Urcite vie, preco to odporuca. Rovnako - ak lekar povie hospitalizacia - tak smer nemocnica. A ak pojde babo skor von, tak v 34.tyzdni to uz ziadna drama nebude...nasa sa narodila zaciatkom 35.tyzdna a mala 2520g a 49cm...

divokykonik
14. mar 2023

Môjmu malému zaostávalo bruško o 5 týždňov, musel ísť von. Narodil sa síce ako keby predčasne, ale všetko krásne dobehol, psychomotorika na jednotku, všetko okej 🙂. Niekedy je bábätkám skrátka lepšie už vonku, hlavne sa neboj hospitalizácie, chcú vám pomôcť obom. 🙂

pribinak
14. mar 2023

A prečo by si mala o bábätko prísť? Tvoja situácia sa dá riešiť buď zmenou liekov alebo predčasným pôrodom
Si už v 34tt, takze bábätko má už určite celkom dobrú váhu a je aj plne vyvinuté
Veľa šťastia

autor
14. mar 2023

@anjelicek26 samozrejme len sa bojim toho rozdielu ci to nie je moc 🥺

autor
14. mar 2023

@divokykonik jasne ked bude nutna pojdem len mam obrovsky strach, preco tie prietoky su zle. Z nicoho nic vsetko inak 🥺🙈

autor
14. mar 2023

@pribinak vahu mi ani nepovedal, ze ta je nesmerodatna, ze merania a mala som pocit ako keby "radsej" ma nechce strasit 🥺

divokykonik
14. mar 2023

Aj môj malý bol do 34. týždňa ok a potom prestal úplne rásť. Mal pri narodení 2340g, čo nie je málo, ale bol z brucha celý vysilený, chudáčik. Ale dali sme to v pohode. 🙂

autor
14. mar 2023

@divokykonik a nic nemal ziadne naslekdy ani nic? Kedy ti ho dali von? Ostali ste v nemocnici.

divokykonik
14. mar 2023

Tak potom mal nejaké nezrovnalosti resp. hraničné veci, mali sme kontroly 2 a všetko sa mu upravilo. Načas sedel, štvorkoval, behať začal pomerne skoro, na to že bol IUGR. Jediné, v čom je pozadu je reč, ale ja som tiež rozprávala až od 2 a pol roka, tak mu ešte dávam čas 😀. Inak nám odborníčka hovorila, že je zdá sa veľmi inteligentný, pohybovo zdatný totálne. Ak chceš, napíš mi správu, sa ešte viac rozpíšem 😀.

autor
14. mar 2023

@divokykonik takze oni tieto nesymetricke deti beru akoze mozu mat potom problemy, ze? 🥺🙈

miskamicha
14. mar 2023

Pritoky mohli byt zle aj v tejnchvili... nezapodievaj sa zlymi myslienkami..mysli pozitivne. Dcerke zaoatavalo brusko o 4 tyzdne..narodila sa sice v 38tt s vahou 2300g a 43cm. Hlavne klud...sleduj si pohyby a pri akychkolvek pochybnostiach sup do nemocnice.

autor
14. mar 2023

@miskamicha a ako ti to riesili ked na to prisli? ci len zaostavala a prietoky si mala OK?

titla
14. mar 2023

Nie je to moj pripad, ale mam 2 kamosky, ktore porodili predcasne (skor ako 36tt, nepamatam presne), pretoze mali zle prietoky a babatka nerastli. Obe mali dievcatka, obe su to uz skolacky, nemaju ziadne nasledky, obe su sportovo velmi nadane a dokonca jedna hoci sa brala ako predcasniatko bola motoricky popredu oproti rovesnikom.

autor
14. mar 2023

@titla jejo dakujem 🙈🥺

miskamicha
15. mar 2023

Prietoky boli ok ale pkacenta bola velmi malicka

pietrula
1. nov 2023

Ahoj. Ako ste dopadli?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre