Rotavírus a rizikové tehotenstvo

cinamood_
16. mar 2024

V rodine sme mali rotavirus, posledny clen rodiny to dostal tri dni dozadu.. Dnes uz vyzera ze su vsetci ok. O tyzden ma byt velka oslava, ide tam aj svagrina ktora ma rizikove tehotenstvo. Presunut oslavu, alebo pockat ci este niekomu bude zle a ak nie, nechat tu oslavu? Podla mna 10 dni je dost vela na to, aby sa ten virus uz neprenasal, co myslite? Ta oslava ma byt prave v dome tej rodiny ktora to mala.
Dakujem.

dadka1997
16. mar 2024

@cinamood_ zalezi od toho, ako sa tí členovia budú cítiť počas týždňa

anavixy
16. mar 2024

Tehotnej by som odporucila hned nasadit preventivne probiotika, idealne Bifidobacterium bifidum + Streptococcus thermophilus.

marianarem
16. mar 2024

@cinamood_ Pokial viem, rotavirus este aj niekolko tyzdnov zostava v stolici a teda prenos je teoreticky mozny. Ja by som oslavu nerusila, zase velmi infekcni uz nebudete, ale urobila by som vsetko pre to, aby nedoslo k nakaze. Teda vsetkym clenom mojej rodiny by som pred navstevou poriadne vydezinfikovala ruky a tiez dala cerstvo oprate oblecenie. No a ak by tam nahodou niekto pocas navstevy potreboval ist na velku, tak tiez vydezinfikovat ruky a zachod. Ten prenos je ozaj uz len tou stolicou, len rotaviru staci na infikovanie dost mizive mnozstvo.
Od nas sa takto nakazila moja mama nejakou crevnou zalezitostou, ze uz sme boli vsetci par dni bez priznakov. Prisla na pol dna k malemu, v ramci toho bol na wc a utrela mu zadok. Jasne, ze ruky si umyla, ale aj tak o 2 dni to mala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre