Röntgen v možnom rannom štádiu tehotenstva

natal015
21. aug 2018

Čaute baby neviem či je to otázka do tejto skupiny ale nevedela som kam ju mám zaradiť...mám otázku ak si nie som istá či som tehotná (ešte to neviem zistiť) môžem ísť na röntgen? Dávnejšie sa ma doktorka keď som na ňom bola pýtala či som tehotná vtedy to bolo jednoznačné nie ale teraz neviem. Mohlo by to mať nejaký zlý vplyv v ranom štádiu? Vopred ďakujem za odpoveď.

lubik87
21. aug 2018

@natal015 najprv zistí či si tehotná .žiarenie nenávratne môže poškodiť plod. Ak ti mešká ms kúp test...ak nie smer gynekológia...

asia83
21. aug 2018

@natal015 V žiadnom prípade röntgen, iba ak si budete na 100 percent istá, že tehotná nie ste.

zuzana76
21. aug 2018

@natal015 nie, nechod, ja som bola na rontgene, tiez som netusila , ze som tehotna, nedarilo sa 6 rokov, tak mi to ani nenapadlo testovat, ale ja som mala aj ine problemy zdrav. , no a nasledne som potratila

natal015
autor
21. aug 2018

@zuzana76 to mi je ľúto..to vám zistili že to bolo kvôli röntgenu?

zuzana76
21. aug 2018

@natal015 nie, to nikto nevie povedat, castokrat sa nezisti, kvôli comu zena potrati a preto netreba riskovat, chod na rontgen, az ked si budes ista, ze nie si tehotna

erika_smile
21. aug 2018

Ak si nie si istá tak asi radšej nechoď ak to nie je veľmi vážna vec. Najprv si to na isto zisti a potom to rieš keď tak s doktorkou

lavia
23. aug 2018

ako radiologička určite neodporúčam rontgenové žiarenie v tehotenstve, už vôbec nie v prvom trimestri

natal015
autor
23. aug 2018

@lavia ďakujem za odpoveď

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre