Ahojte.Mozem sa opytat ci niekto rodil aj zo zlomenou kostrcou bez problemov?Najprv mi lekar vravel ze musi ist cisarakom a na poslednej poradni vravel ze to nevadi ze mozem rodit normalne.Dost dlho som sa psychicky pripravovala na cisarak a teraz sa mozem znova psychicky pripravit na normalny porod.
Ako ja som za normalny porod ja len ci nemozu pre kostrc nastat problemy.
Mate niekto s tym skusenost?
@lucylucka nevídavas kedy si mala zlomenú kostrč, či teraz alebo v minulosti. Ja som si zlomila kostrč asi 3 roky pred tým ako som otehotnela a pôrod úplne v pohode bez problémov.
*neudavas
@pukanec123 no zlomila sa mi po tehotenstve takze 2016-2017 .Takze ty si mala normalny porod bez komplikacii a co po porode?Vsetko ok ci nejake vacsie bolesti?Ja mam aj pocas tehotenstva bolesti a neviem ci to je kostrcou.A aj pred tehotenstvom som mala raz za cas bolesti kostrce.
Mala som problem s kostrcou, ktory nikdy nebol dodiagnostikovany. Spadla som velmi neprijemne zo schodov a po uraze som mala aj RTG, ale na nic rozumne neprisli. MR mi vtedy nerobili. Pred prvym porodom ma gynekologicka poslala na vsetky predoperacne vysetrenia, ze to vdaka tomu vyzera na sekciu, ze podla nej bola ta kostrc zlomena. Ku porodu mi prisiel skuseny porodnik, povedal, ze on to tak cierne nevidi a ze skusime normalne. Ze v pripade, ze to nepojde, tak sa pocas porodu zlomi nanovo rucne a po case podstupim operaciu.
Pocas druhej doby porodnej len bolo pocut vystrel na celu porodnu salu a kostrc uhla. Co sa presne udialo neviem, zase to nikto nedotiahol, lebo som nemala zaujem to dalej riesit. Po porode ma zo tri dni bolelo okrem porodneho poranenia aj v oblasti kostrce a tym to cele skoncilo. Odvtedy problem nemam. Rodila som este 2x uplne bez problemov.
Drzim palce, aby to dobre dopadlo. Skuseny porodnik sa rozhodne tak, aby to bolo co najlepsie pre teba aj babo.
@lucylucka ahoj, prosím ťa, ako si nakoniec rodila?
@meg_junova rodila som prirodzenou cestou
@lucylucka a dalo sa? Ako to dopadlo? Bolela tá kostrc veľmi?
@meg_junova dopadlo to fajn.Kostrc práveže po pôrode menej bolela.Ozve sa mi teraz len raz za čas.
@lucylucka odpadnem 🫶 to strašne rada počujem ♥️♥️♥️
@meg_junova držím ti palce pri pôrode a aby kostrc menej a menej bolela 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lucylucka no tak to si neviem predstavit. Porod este zladnes,ale na dalsi den nemas sancu sa postavit,tak ta bude kostrc boliet. Ja by som sa poradila s odbornikom a nie gynekologom,ci mozes rodit so zlomenou kostrcou.