Ahojte, prajem príjemný podvečer. Momentálne som v 32+5tt, čakám chlapčeka, avšak mám poslednou dobou rizikové tehotenstvo. Pár dní som si poležala v nemocnici, pretože som mierne krvácala, som otvorená na 2cm a krčok mám skrátený na 1,5cm. Pri dcérke žiadne komplikácie neboli, a narodila sa pekne 12 dní pred termínom, čo je úplne v poriadku. Mám samozrejme naordinovaný kľudový režim. Je tu mamička, ktorá si prešla niečím podobným? Musím iba striktne ležať? Nie som na to zvyknutá, všetko ma bolí, a mám pocit že sa mi vzďaľuje dcérka, keďže teraz jej nedávam patričnú pozornosť, tým že len ležím. Možno je to len môj pocit, ale je mi ku všetkým tým komplikáciám smutní ešte z toho, že jej nie som vždy po ruke. Ďakujem za odpoveď.
Ja som musela lezat od zaciatku prakticky, ku koncu som uz ale fakt musela lezat pretoze som bola na 5 prstov otvorena a dotiahla som to do 36+5 a potom som rodila. Ale fakt ja som ku koncu sla uz len na wc a max sprcha.
@qwer2019 ja som 32+3 tt a krcok 2,7cm na spic prsta otvorena a dal mi magnezko a progesteron to beriem uz mesiac skoro a kludovy rezim ale som sa pytala ci musim lezat 24h v posteli ze to nie ale ze chodit kym vladzem take zakladne cinnost jasne ze neumyvat okna a podobne.. prvu som mala v 34tt uz to nechcem viac zazit aj ked je strasne sikovna a zdrava ale tie stresy. Tiez sa jej nemozem venovat na nervy som z toho tak jej vymyslam program s babkami tatom kamosmi nech ma program a som jej slubila ze potom sa jej budem venovat ale babo musi v bruchu vydrzat aby som mohla ist za par dni domov a nie mesiac v nemocke. Je to na psychiku strasne narocne ale radsej teraz lezat ako potom lietat po setkych mozmych vysetreniach a sledovat ci je mala oka.. mne povedal ze staci mesiac ked vydrzim tak sa snazim polyhujem ale tak vcera som aj v obchode bola a na navsteve dnes viac lezim.. drzim palce dame to💪🏻
@qwer2019 nechcem ťa strašiť no mala som to iste a vydržala som do 34tt a to este v nemocnici... chodila som len wc a sprcha.... tiež mame chlapceka
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@qwer2019 kľudový režim neznamená ležanie....treba sa ale spýtať tvojho gynekologa, len on pozná tvoj zdrav.stav....ak hrozí predčasný pôrod tak ano, vtedy by si mala prevažne ležať, ale vtedy zvykne byť aj hospitalizácia v nemocnici....