Ahojte žienky, som v 31 týždni rizikovej tehotnosti kôli vysokému tlaku a opuchom, mám nadváhu ale pred tehotenstvom som takéto problémy nemala som prvorodička a bojím sa toho čo má ešte čaká, preto by som sa vás chcela spýtať či už ste mali takéto skúsenosti alebo ste rodili predčasne.
@mima47284761 mala som v oboch tehu problémy s tlakom. V prvom tehu som bola hospitalizovaná týždeň, v druhom tehu 3 týždne a bola by som podľa mňa až do pôrodu keby som nepodpísala reverz (musela som lebo som mala doma 1,5 rocnu dcéru a manžel, ktorý bol s nou nastupoval do nemocnice na operáciu)… V prvom tehu sa pôrod spustil sám 38+2tt a v druhom tehu sa rozhodli to ukončiť 37+6tt lebo malý už nebol dobre vyzivovany
@monikaj23 Bola som hospitalizovana v ZH nemocnici kôli vysokému tlaku primár mi povedal že zomriem v 27 týždni... Mám z toho strach už som v 31 a som ok
@mima47284761 naozaj, každu jednu obavu treba predniesť na poradni, poprípade ak ta náhodou hospitalizuju. treba sa veľa pýtať, zažili veľa tehotných, aj veľa rizikových. majú skúsenosti už so všeličím, každopádne prajem, nech všetko dobre dopadne a nech ty a aj dieťatko ste v poriadku. ❤️
@mima47284761 tak to bol primár fakt odborník aby ti povedal, ze zomrieš🤦♀️čo sledujem tak vela žien ma problémy a tlakom v tehu a nevim o tom, ze by zomierali. Vedia to liečiť a pokiaľ lieky nefungujú tak proste pujde bábätko von a hotovo. Držím palce aby si vydržala aspoň tak dlho ako ja
@mima47284761 ja som mala preeklampsiu. Takže aj vysoký tlak 210/118 a tiež opuchy
drzkaj sa, hlavne sa priprav na predcasny porod, ak vydrzis co najdlhsie super. hlavne aby ta to neprekvapilo. ja som tak nemala pre babatko nic pripravene. drz sa a nech ste obaja zdravi
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mima47284761 Ahoj, najhorší je strach prvorodicky, ktorý je ale úplne na mieste. Ľahko sa mi povie, že sa netreba báť. Ja som mala rizikové, bola som predčasne otvorená, mala som silne kŕče a bola som kvôli ním aj hospitalizovaná, ale dieťa sa mi narodilo presne v termíne. Každé telo je iné, každý pôrod a tehotenstvo rovnako. Najlepšie by bolo, keby sa opýtaš v poradni, čoho sa môžeš obávať, poprípade, nech to vyvrátia nejaké obavy. Nemusíš sa báť, ze ta odbijú, treba sa pýtať na to sme v poradni boli. V tehotenstve ale zažiješ veľa veci po prvýkrát. Cukrovka je jedna z nich, môžeš ju mat aj keď si ju predtým nemala. Vysoký tlak aj opuchy prejdú, možno nie hneď ako porodis, ale telo sa ti vráti do normálu. Nepýtala by som sa možno na tvoje konkrétne tehotenstvo ale na koniku, lebo keď baby píšu svoje skúsenosti, môžeš mat z toho ešte väčší horor. 😅