Rizikové tehotenstvo, kľudový režim, serkláž

lenija63
26. máj 2019

Ahojte baby. Som v 18.tt a mam uz nariadeny kludovy rezim. O 2 dni ma caka preventivna serklaz. Minuly rok som mala predcasny porod v 25.tt, predchadzalo mu predcasne otvorenie krcka v 21.tt. Tak v tejto gravidite sme sa rozhodli s mojim gyn. nic nepodcenit, zasit krcok kym este drzi a v kludovom rezime dolezat do terminu porodu (koniec oktobra 2019). Bola by som rada keby sa mi ozvali tehulky, co su na tom podobne, aby sme si trosku sprijemnili mesiace lezania. Budem sa tesit na Vase prispevky. Samozrejme akykolvek prispevok potesi, aj od neleziacich tehuliek 🙂

monca0021
26. máj 2019

@lenija63 niesom tehotna ani nemám skúsenosť ale držím palce nech to potiahnes čo najdlhšie 😘

lenija63
autor
26. máj 2019

@monca0021 🙂) dalujem si zlata. Tak ked budes tehotna, zelam Ti bezproblemove a bezrizikove tehotenstvo ;)

sonicka96
26. máj 2019

Ja som mala prvé také tehotenstvo,ale dôvod bol natrhnuta placenta a hematóm 2x 🙂 ležala som v nemocnici aj keď som vedela že je to pre dobro drobca no o tak som plakala že som chcela ísť domov 🙂 ale zvládla som to tam týždeň iba o posteli a WC 🙂 nikde inde som nemohla ísť ani sa stavať a chodiť 🙂 dopadlo to dobre a toto tehotenstvo je tiež samé prekvapenie :D

extempore
26. máj 2019

Ups, tak 5 mesiacov len ležať - no, klobúk dolu, bude to na nervy, hlavne cez leto. Ja som pracovala ešte hodinu pred odchodom do pôrodnice. Treba sa vyzbrojiť trpezlivosťou, množstvom kníh, časopisov.. a všetko bude na tvojom chlapovi. Držím palce.

apip42
26. máj 2019

Ja som mala problemy s krckom pri prvom, od 25tt som lezala v nemocnici do 28tt a potom doma do porodu (36tt). Teraz mam opat problemy aj ked nie priamo s krckom ale najskor hematom, teraz tvrdnutie brucha, som v 21tt a lezim v podstate od 5tt😩 modlim sa aby do toho nezacal strajkovat krcok, aj ked koli tvrdnutiu musim tak ci tak lezat lebo nevladzem ani chodit.. cista psychiatria😩

babi81
26. máj 2019

@lenija63 ja som bola na rizikovom id 24tt len lezat, tiez koli krcku nakoniec dom to zvladla do 34tt.chce to vela trpezlivosti, drzim palce

lenija63
autor
26. máj 2019

@extempore nevaadi mi 5 nesiacov lezat, ak to zaruci zdrave donosene miminko. Tu bolest ked ti ani nie kilovy drobec zomrie v inkubatore by som nikomu nedopriala. A uz vobec nie druhy krat mne a manzelovi :( takze rada odlezim ;) samozrejme bolo by skvele mat to ako ty.. este hodinu pred porodom robit🙂 dakujem za odpoved

lenija63
autor
26. máj 2019

@apip42 Neboj, nezacne strajkovat. Vsak nema velmi ani ako, ked uz lezis;) dobre to dopadne. A od 5.tt je dost dlho..ubieha ti to dako? Rodina pomaha?

nikusiak9
26. máj 2019

Nastav si datum porodu do profilu a hodi ta do oktobroviek a tsm jr kopec mamiciek s rovnaym terminom

apip42
26. máj 2019

@lenija63 no len rada by som sa aj pohla trochu von, neviem si predstavit cele leto doma na posteli byt.. ano pomahaju mi, mamina velmi so starsim to mam velku vyhodu, inak neviem ako by som to dala🙏🏻 Ked sa spatne pozrem tak to ubehlo ale dni idu velmi pomaly, duplom ked je takto pekne vonku😔

lenija63
autor
26. máj 2019

@apip42 tak to je fajn, ze ti pomaha mamina. Tym ze je vonku pekne sa netrap.. vsak aj na rok bude pekne a uzijes si to aj s novym mimi;) ja sa nepozeram na to kolko ma caka, vobec nepremyslam nad tym o co prichadzam ked lezim..co by som mohla robit ale nemozem.. a pekne to odsypa.

apip42
26. máj 2019

@lenija63 vsak ja sa stale toez tak utesujem, ze ved aj o rok bude leto😉 a zas viem co je to mat predcasne narodene babo tak odlezim ked bude treba aspon do nejakeho bezpecneho tyzdna😉

lavender21
26. máj 2019

Ja som tak preležala minulé leto... Mala som hematóm a ležala som dva mesiace, potom som sa šetrila do konca. Keď som šla prvý krát s krvácaním do nemocnice staršia dcéra mala 11 mesiacov. Toto leto už mám akčnejšie, mladšia má 4 mesiace a staršia 22. Ja by som ti odporúčala čítať knihy o výchove, keď sa narodí drobec ťažko na to bude čas a blbo sa to rieši keď už je problém 😁 a ja som sa naučila háčkovať a štrikovať. V nemocnici som háčkovala deku pre drobčeka a bol to teda príjemné strávený čas 😉 držím palce nech vám to dobre dopadne 🙂

lenija63
autor
26. máj 2019

@apip42 presne..teraz si uzijes co je to mat babo narodene v termine, ktore si pekne po 4dnoch odnesies z porodnice domov a ziadne predcasne narodenia a inkubatory sa nekonaju;)

lenija63
autor
26. máj 2019

@lavender21 no ja zase vysivam hehe. Rucne prace to istia;)

apip42
26. máj 2019

@lenija63 och dufam, ze mas pravdu🙏🏻🙏🏻 Ty to iste 🍀🍀

saskia_98
27. máj 2019

Ja som mala rizikové lebo som mala myom a asi od 20 tt som sa otvárala. Na serklaz som nešla lebo panicky strach. Celý čas som len ležala doma a nohy vyložené. Len 2 krát som bola v nemocnici lebo som prestala cítiť pohyby, ináč dobre. A kontroly u Dr každé 2 týždne. Akože bolo to o hubu toto ležanie ale musela som vydržať kvôli drobcovi. No do 30tt som vydržala otvorená len na 2 cm a skrátený kŕčok na 2 cm a od 30 tt to išlo rapídne dole vodou, v 36 tt som rodila otvorená na 5-6 cm aj keď som stale len ležala. Tak dúfam ze aj ty to zvládneš, veľa trpezlivosti prajem (budeš ju potrebovať). 🍀🙂

lenija63
autor
27. máj 2019

@saskia_98 no tak to si si tiez prezila. Ja som v predchadzajucom tehotenstve bola v 20.tt na kontrole a krcok bol uplne ok. Potom v 21.tt som mala do rana blby sen, ze som potratila v 6.mesiaci. isla som cikat a na papieri kusok krvi. Tak hned urgent a ze som zvnutra otvorena, krcok v zavratej casti mal len 9mm. Do toho mi samozrjeme velmi tvrdlo brucho, cele dni. Vravela som to gynekologovi, ale kedze v tom 20.tt som mala krcok dobry, tak mi odporucil len magnezko. V nemocnici zistili ze mam aj infekciu. Liecili ma na rozne bakterie. Ked sa to trosku preliecilo, tak ma zasili. Hoci som lezala, krcok sa zhorsil, uplne otvoril. Vlastne aj napriek lezaniu 24hod denne a zostitiu, sa ten nalez len zhorsoval. V 25tt mi odtiekla plodova voda. A bolo. Maly v inkubatore mal plno problemov na take nezrele dietatko, ale najhorsie mu robila infekcia ktorou sa u mna nakazil. Ja som tiez dostala po cisarskom zapal maternice a brala silne antibiotika. Neprislo sa na to, co sa stalo. Gynekolog dodnes tvrdi, ze inkompetencia krcka. Neudrzal vahu plodu. Mne vsak neslo do hlavy, preco to islo tak nahle a ziadna liecba nezabrala. Akoby sa mi spustil porod ktory sa uz nedal zastavit nech sme robili ci sme robili. V tomto dalsom tehotenstve neviem ci by bolo nutne sit. Je pomerne dlhy, zavrety, tuhy.. ale nikdy nevies. Ani mi nevedia povedat ci musim alebo nemusim lezat. Ale rozhodli sme sa, ze si dam preventivnu serklaz..ak by sa opät krcok rozhodol otvorit, tak to take lahke mat nebude 🙂 a ze lezanim nic nepokazim.

kikuska9935
3. jún 2019

@lenija63 ahoj. Ja som 23 tt a lezim cele tehu. No uz tyzden som v nemocnici, lebo mam velmi kratky krcok, ani zasit sa neda. Jedina moznost je lezat a vydrzat co najdlhsie. Nechcem porodit este.... 😏

lenija63
autor
3. jún 2019

@kikuska9935 velmi ti drzim palce, nech potiahnete co najdlhsie! Priebezne informuj, kludne kazdy tyzden ;)

mamcotka
30. jún 2019

@kikuska9935 ahoj ako si na tom? Ja tiež teraz ležím v nemocnici do skrátenym krckom na 17mm a bojím sa..

kikuska9935
30. jún 2019

@mamcotka pisala som v oktobrovkach 😊 lezim. Drzime sa. Som uz 27tt. V stredu zacinam 28tt.dostavam magnezko do zily,lezim.deti rastu. Krcok nepozerali, len pri prijme. Zbytovcne to nechcu drazdit. O poschodie vyssie je neonatologia takze tu tomu nechavaju volny priebeh. Co sa ma stat sa stane a sme priamo tu na mieste. Samozrejme by bolo najlepsie potiahnut cim dalej tym lepsie. Zatial tak 😊

plnenapaprika
30. jún 2019

@lenija63
Ty vies lepsie ako hocikto iny, ake je strasne dolezite lezat, kedze si si bohuzial zazila tehu so smutnym koncom. Takze motivaciu nepotrebujes. Skor mozes rozdavat. Mas urcite velku silu a odhodlanie, ktore Ti dala realna skusenost, ziadna teoria bab, co Ti tu budu pisat co by keby blabla.
Takze verim, ze to das a so stastnym koncom.
Za seba, lezala som v nemocke na infuzkach a bez pohybu a sukromia 8 tyzdnov, bol to des, z vela vela dovodov, ale vydrzali sme az do 31 tt. Mne osobne strasne pomohli slova Doktorky z odd. Rizikovych novorodencov: kazdy jeden den sa pocita. Kazdy jeden den v bruchu znamena o jeden den vyvinutejsie plucka, ocka, travenie, mozog. To som si opakovala do nemoty.
Drzim Vam obom strasne palce!!!

lenija63
autor
11. júl 2019

@plnenapaprika dakujem ti. Veru, kazdy den sa pocita. A ked vidim, ako kontroly prebiehaju fajn, ako to lezanie pomaha, ako krvok drzi a miminko rastie...tak mi to vlieva vela odhodlania dalej lezat. A vydrzat. A uprimne, po 2mesiacoch lezania som taka oslabnuta.. ze ked len dlhsie stojim, napr.ze si zuby umyvam alebo idem k Dr., hned mi je na odpadnutie, nevladzem a tesim sa, ze si znova lahnem🙂) napr.dnes som v cakarni lezala cez 3 stolicky. A bolo mi to jedno ze ludia okolo kukaju🙂) pri sedeni hned tocenice v hlave a pocit mdloby. Viem aj o com pises ty, toto tehu mam stastie ze mozem lezat doma. Predtym tehu som bola v nemocke. Dufam, ze tvoj drobcek, hoci v 31.tt narodeny, je zdravy, silny valibuk a ty jeho stastna mamina:-*

lenija63
autor
11. júl 2019

@kikuska9935 kikusa, drzite este pokope? Je to uzasneee kolko tyzdnov uz preslo odkedy si v nemocke a miminka drzia a krcok tiez..hoci viem ze si pisala ze 5mm. Jul je coskoro za nami a august mas uz bezpecnu zonu, drzim paluchy! Ste bojivnici vsetci traja :-*

plnenapaprika
11. júl 2019

@lenija63
Ano, aj ja som bola oslabena, musela som lezat len na boku, inak mi nonstop tvrdlo brucho, ani na chrbte som nesmela..co Ti budem pisat, jak mi klby odisli, boleli panvove kosti, darmo som si podkladala vankuse, tie nemocnicne postele su proste topka :/
Plus zapal zil z nonstop infuzii a dalsie pikosky, proste prezit jeden den bolo ako prezit ich desat.
Ja som mala oslabene hlavne krize, zuby som si umyvala v pravom uhle predklonena. Chrbat nevladal. A to som predtym aktivne sportovala.
Moj 31tt je uplne OK.
Neboj, das to. Zeny su strasne silne.

kikuska9935
12. júl 2019

@lenija63 ahoooj 😊 ano ano.... Drzime, chvala bohu 🍀. Sice som otvorena na 1 prst, ale verim, ze potiahneme este. Z pondelkovej biometrii mame dost dobre vahy, 1600 a 1400,co je na 29 tt podla mna dost, ale moze tam byt odchylka. Ale aspon ze uz sme,, v bezpecnej,, zone.

saskia_98
12. júl 2019

@kikuska9935 aj tak si na tom lepšie ako som bola ja a dotiahla som to do 36tt 😊 takže držim prsty nech sa ti to tiež podari dotiahnuť čo najďalej ✊🏻☺

lenija63
autor
12. júl 2019

@plnenapaprika no parada. Hej, aj ja som sportovala. Min.4x tyzdenne a teraz 🙂)) sok pre moje telo. Ale mam all inclusive, vsetci ma obskakuju, ranajky do postele kazdy den, dobre mi je;) to som rada ze maly je ok, to su povzbudive spravy velmi.pekny dnik :-*

lenija63
autor
12. júl 2019

@kikuska9935 no to su naozaj vyborne vahy! A na dvojicky, uzasne! A to ze si otvorena nevadi.. vsak kym tam neni infekcia tak zeny otvorene dokazu mesiace fungovat. A lezkas, nezatazujes to.. dobre bude. Mozes ist vlastne na wc? To mas dovolene? A psychicky uz lepsie, ze si v nemocke? Pustaju ti navstevy obcas?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre