Ahojte maminky. Doki ma nechala na rizikovom kvôli 6cm cyste na vaječníku. Vraj mám len oddychovať ale samozrejme treba upratať aj variť a a sem tam sa aj prejsť lebo inak by ma asi trafilo… ako ste to mali vy? Myslite že obyčajná prechádzka a upratovanie by mohla ohroziť babo? Som 11tt ( 10+5)
@really8 Lekárka 😀
Ja chapem
Lekárka ti určite povedala aké činnosti môžeš vykonávať.
@januska12323 myslis doki?😀
@really8 myslím že všetci chápeme že Vám to je vtipne 🙂
@really8 aj my tak hovoríme najmä po maďarsky
Autorka toto sa opýtaj tvojho dr keďže on pozná tvoj stav a vie kde presne je ta cysta
Ja som mala cystu na vajecniku a na rizikovom som vobec nebola 😅 normalne som chodila do prace, dennr 10tis krokov do porodu a po porode mi povedali, ze cysta asi praskla pocas toho vsetkeho, lebo ziadnu nenasli 😅 normalne sa hyb ako zvladas, ak nemas nariadenie zostat na lôžku, tak ti to prospeje. Ja som cvicila aj jogu a chodila na fyzio a v pohode, ked som citila unavu, neprepínala som sa, pocuvala som svoje telo 😊
@tinalia veď ja som cvičila pred tehu aj bola vždy aktívna ale to mi neodporúčala.. Ale pri každej kontrole sa vždy usmievala a vravela že je všetko v poriadku
Tak v tom pripade bezna aktivita ti s cystou nic neurobi, dopraj si aj oddych a nestresuj sa 😊 mne cele tehotenstvo cystu ani nesledovali, spravilo sa len bezne sono babatka a cystu nikto neriesil. Nie si na rizikovom z ineho dovodu? Nemala si predtym potrat alebo ine zdravotne problemy? Nepoznam nikoho kto bol na rizikovom kvoli cyste, pytam sa len informačne 😊
@tinalia nie, toto bude moje prvé bábätko. Bola som prvýkrát v nemocnici kvôli bolestiam na ľavej strane a zistili mi cystu na pravej tomu som nechápala 😄 Predtým ale keď som zistila že som tehu tak som sa nechala hneď vypísať od obvodnej nakoľko mám manuálnu a namáhavú prácu kde narovinu povedali že pokial otehnotnieme tak hneď pn … Vypísala ma najprv obvodná preto, lebo moja gyn mala dovolenku ale potom nenamietala a prebrala si ma s tým, aby som teda nerobila prudké pohyby a mala kludovy režim a každá jedna kontrola potom bola úplne v poriadku. Babo rastie srdiecko bije a sem tam pociťujem ťahavé bolesti ale stále naľavo (kvôli tomu mi nasadila progestenelle) Ale ja sa cítim super keď mám pravdu povedať len mám ako prvorodička mám obavy..
Chapem, tiez som bola nedavno prvorodička 😊 tak nerob ziadne namahave aktivity, nevláč ťažke nákupy, ale bežna vychadzka a varenie ti padne vhod. Ťahat ťa moze aj to, ze sa ti pomaly zvacsuje maternica 😊
Ďakujem ti ☺️😊
Ja som v 38tt tehotenstva a tiež mám 5cm cystu a nikto to teraz počas tehotenstva nerieši 🙂 uvidíme čo bude potom. Tiež to je moje prvé bábätko.
Závisí akého charakteru cysta aj ja som mala ale na začiatku tehu, uzavreli to ako cysta po oplodnenom vajíčku , neviem ako sa to vola nespomeniem si. Prestali to úplne sledovať . Na rizikovom som ale nie z tejto príčiny a tiež mi Dr každé ležať , ale ja mám doma dve ďalšie deti a to sa samozrejme nedá …. Snažím sa čo najviac oddychovať, ale o tie deti sa postarať treba a samozrejme že sa im aj venovať …. Netreba nič podceňovať ale ani panikáriť. Urob to čo je nutne a viackrát za deň zrelaxuj. Najmä ak cítiš, že nevladzes. Keď s tým oddychovanim to tiež neni ideálne. Ja som sa toľko nalezála, že keď teraz je deň kedy treba toho viac urobiť, tak nevladzem a cítim sa aj zle aj to brucho boli potom. Ja si myslím že ani prehnane oddychovania nie je zdravé pre priebeh tehotenstva. Ak samozrejme nie je vyslovený zákaz od lekára na krátku prechádzku
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Doki🙈 😀😀😀😀