Ahojte, je tu niekto, kto chodil cele tehotenstvo na rizikové poradne kvôli preeklampsii v predchádzajúcom tehotenstve?
U mňa to malo náhly nástup, zo dňa na deň, liečba už nebola možná.
Preto ma zaujima ci je dalsie tehotenstvo viac kontrolovane, ako casto sa chodi na rizikove poradne, či zakaždým kontrolovali placentu, prietoky a pod.
Dakujem
Beries profylaxiu ako tehu aspirin, anopyrin, Thromboass? Mala si na kombinovanom teste vypocitane riziko? Pretoze toto by zabranilo vacsej katastrofe. Profylaxiu mozu nasadit do 36tt, naozaj to moze pomoct ( mne velmi ) a okrem toho sa bude kontrolovat denne tlak, opuchy
@silvus138 ďakujem za skúsenosť
@kiki68 nemala som nič a ani som nebola na tom teste kde vypočítaju riziko keďže moje prvé tehotenstvo bolo úplne bezproblémové...a v druhom sa zo dňa na deň objavila preeklampsia...pri treťom už samozrejme na všetky možné vyšetrenia pôjdem, preto zisťujem možnosti...o profylaxii som este nepocula...je to niečo ako anopyrin?
Profylaxia je synonymum slova prevencia - Anopyrin.
@silvus138 ďakujem
Ano bud anopyrin, Thromboass, nieco s tou ass kyselinou.
U mna to malo symptomy od 9tt, nemohla som sa nadychnut a priberala som tak, ze 2kg za tyzden. Ked gyn zistil, ze to nebude cukrikmi, tak ma ratoval tymi vysetreniami. Mne stupal tlak pri pohybe kludne na 170, mne bolo divne, ze ledva prejdem na zastavku. Co normalne trva tak dve minuty, tak pre mna maraton. Pritom moj tlak je velmi nizky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mala som preeklampsiu, mne zistili už v prvom riziko preeklamspie na základe čoho do 32tt som brala Anopyrin 100mg na noc - jediná mozna prevencia preeklampsie od 13tt, donosila som do 38+3 a sekcia a teraz beriem do 32tt opäť Anopyrin 100mg na noc tabletku a od 32tt Fraxiparine injekcie. Na žiadne rizikové nechodím, aj tak jedinou prevenciou zatiaľ dostupnou podľa svetových štúdii je užívanie kys. acetylsalicilovej (Anopyrin/Aspirin)