Mamičky..syn začína s kiahnami, dnes prvý deň pľuzgiere..ja mám však obavu, som v 12tt a v detstve som mala kiahne ale veľmi málo bodiek.myslite že môžem od neho chytiť alebo mám protilátky? :(
Je jedno aky priebeh si mala v detstve. Dolezite je ze si to prekonala a tym padom nie si ohrozena
Ak ste prekonali nerieste
To nie je celkom pravda, čo píšu ženy vyššie, je na mieste určitá opatrnosť (nie panika), ak môže dieťa kúpať a obliekať otec tak určite to tak robte, tak isto opatrne s uterákmi a celkovo hygiena - každý svoj uterák, neviete akú imunitnu odpoved ste mali pri prekonaní a kiahne sú teda veľmi rizikové pri tehotenstve …
@strapec tak neviem ale hygiena je podla mna zaklad v kazdej rodine a kazdy napr u nas ma vlastny uterak 🤷🏻♀️ na mazanie pupencov stacia aj gumene rukavice
Teraz to iste riesim aj ja syn dostal kiahne...lekarka mi vravela ak sa da tak sa od neho na par dni separovat..poslala som ho k dedovi a manzel si vzal ocr a stara sa o neho...ja som stresovala presne ako vy pretoze som nevedela ci som prekonala kiahne v detstve a ci boli silne...isla som na testy do medirexu 29e to stoji a za 3 dni mi prisli vysledky ze som prekonala a plus ze vo mne momentalne neprebieha virus ovcich kiahni...
@mariamisko ako ste si prosím zistila kde robia také testy ? Neviem či je u nás v LM taká možnosť.. ja som syna separovať nemala kde, ale podľa slov dr. Infekčný bol už pred výskytom pľuzgierov po tele takže to je asi jedno.. :(
Moj gynekolog a obvodny mi odmietli tieto testy urobit...dajte si do google odberne miesto medirex v LM ..v ke beru aj bez objednania..alebo zavolajte na infolinku medirex a oni vam povedia ci je v LM taka mozmost...ale robia to aj ine spolocnosti ktore maju laboratoria na odber krvi...ja som si vybrala medirex
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ak si prekonala tak nie.