Riziko kiahní v 12. týždni tehotenstva

2. jún 2023

Mamičky..syn začína s kiahnami, dnes prvý deň pľuzgiere..ja mám však obavu, som v 12tt a v detstve som mala kiahne ale veľmi málo bodiek.myslite že môžem od neho chytiť alebo mám protilátky? :(

gypsomilka
2. jún 2023

Ak si prekonala tak nie.

greta2017
2. jún 2023

Je jedno aky priebeh si mala v detstve. Dolezite je ze si to prekonala a tym padom nie si ohrozena

taktotedanie
2. jún 2023

Ak ste prekonali nerieste

strapec
2. jún 2023

To nie je celkom pravda, čo píšu ženy vyššie, je na mieste určitá opatrnosť (nie panika), ak môže dieťa kúpať a obliekať otec tak určite to tak robte, tak isto opatrne s uterákmi a celkovo hygiena - každý svoj uterák, neviete akú imunitnu odpoved ste mali pri prekonaní a kiahne sú teda veľmi rizikové pri tehotenstve …

taktotedanie
2. jún 2023

@strapec tak neviem ale hygiena je podla mna zaklad v kazdej rodine a kazdy napr u nas ma vlastny uterak 🤷🏻‍♀️ na mazanie pupencov stacia aj gumene rukavice

mariamisko
3. jún 2023

Teraz to iste riesim aj ja syn dostal kiahne...lekarka mi vravela ak sa da tak sa od neho na par dni separovat..poslala som ho k dedovi a manzel si vzal ocr a stara sa o neho...ja som stresovala presne ako vy pretoze som nevedela ci som prekonala kiahne v detstve a ci boli silne...isla som na testy do medirexu 29e to stoji a za 3 dni mi prisli vysledky ze som prekonala a plus ze vo mne momentalne neprebieha virus ovcich kiahni...

autor
3. jún 2023

@mariamisko ako ste si prosím zistila kde robia také testy ? Neviem či je u nás v LM taká možnosť.. ja som syna separovať nemala kde, ale podľa slov dr. Infekčný bol už pred výskytom pľuzgierov po tele takže to je asi jedno.. :(

mariamisko
3. jún 2023

Moj gynekolog a obvodny mi odmietli tieto testy urobit...dajte si do google odberne miesto medirex v LM ..v ke beru aj bez objednania..alebo zavolajte na infolinku medirex a oni vam povedia ci je v LM taka mozmost...ale robia to aj ine spolocnosti ktore maju laboratoria na odber krvi...ja som si vybrala medirex

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre