Ahojte, mamicky,
Dnes som prežila absolútne stastie, ale aj totalne zúfalstvo a teraz neviem, ci sa mam tešiť, alebo báť. Rano som absolvovala 1 trimestri al y UTZ, košická prítomná 1,3mm, NT 1,7, babatko nadherne, vsetko ako ma byt ♥️ Krátko po 14. 00 som dostala negativny výsledok Trisomy plus a asi 15 minut na to mi volala sestrička od môjho doktora, ze z tých screening vých krvných testov mi vyšiel DS 1:150, cize screening je pozitívny....
Mam sa báť? Alebo brat za smerodajny Trisomy a UTZ? Som uplne hotová...
Dakujem
@akopprincezna ja som mala screening 1:190, trisomy negatívny a malý je úplne v poriadku. Pokiaľ ti trisomy vyšiel negatívny, tak screening nerieš.
Nechápem, prečo takto plašia budúce mamičky ... 1:150 je pravdepodobnosť, nie pozitivita. Trisomy je negatívny, neviem, načo Ti vôbec hovorila tie výsledky o pravdepodobnosti ds ... . Ja ani neviem, ako mi dopadol tento tzv. skríning, ani dr. ho vôbec neriešila, lebo trisomy bolo ok, tak nebol vôbec dôvod.
@akopprincezna 1:150 znamena, ze jedna zena zo 150, ktora mala rovnake vysledky, ako ty, tak mala dieta s DS. Fakt to nemusi nic znamenat. Vela odbornikov je nazoru, ze tieto testy je aj zbytocne robit, kedze ich vypovedna hodnota je slaba.
Mne robili v jeden deň Triple aj Nifty testy. Dr mi rovno povedal že do úvahy sa teda bude brať len Nifty keďže Triple nie sú smerodajné a vo väčšine prípadov vychádzajú falošné pozitívne.
@angelheart tiež nechápem načo ju s tým strašili keď ma negatívne trisomy. Mne napr. výsledky z Triple ani neoznámili, na ďalšej poradni si dr pozrel vysledky z Nifty a o Triple ani zmienka. Až o mesiac som si na ne spomenula a teda opýtala som sa ako vyšli.
@evaachesa ja som sa ani nepýtala, takže doteraz neviem a to už má dcéra pomaly 3 roky 😅
@angelheart a dobre si urobila 😄👍
Bud rada, ze uz mas trisomy za sebou. Ja som mala triple 1:5 pre T21 a teda tie dni co som cakala na vysledky trisomy boli nekonecne.. nastastie to vyslo negativne a maly je zdravy. neboj sa, ber do uvahy trisomy nie tie statisticke triple, ktore by uz mali zakazat. Skoda, ze poistovne nepreplacaju rovno trisomy/nifty, kolkemu stresu by boli mamicky usetrene.
Ako nie je ziadna znamka na USG a trisomy je negativne, tak sa to povazuje za bezpredmetne ten vysledok pravdepodobnosti na zaklade hormonov. Inak povedane ta 1:150 nebudes 😉 mne to takto vysvetlovali dvaja lekari, jeden velmi ochotny Cech na Fetomed Dobling a druhy je moj Gyn Dr Lass. Ako ja som sa na to pytala, Lebo tie cisla v nifty a kombinovanom vysli trosku rozdielne. A Nipt Test je nadradeny vysledkom kombinovanemu, plus pri kombinovanom by museli vidiet aspon dva znaky niecoho na USG. Takze klidek a tesit sa .
Ahojte, vcera som sa dozvedela, ze skrining dopadol zle, moj vysledok je 1:5 na Downov syndrom 😢Ani som nevedela, ze mam cakat na vysledky zo skriningu, pretoze mi brali opakovane krv na trisomy test complete uz druhy krat, pretoze z prvej vzorky nic nezistili-nedostatok DNA. Cize ked som volala dr za vysledok trisomy testu povedal mi, ze tie vysledky este nemame ale mame ine, ktore su zle a mam sa objednat ku genetikovi. Som v 17tt, mam 28 rokov, v rodine nrmame ziadne postihnutie a mam velky strach 😢 V utorok maju byt vysledky z Trisomy testu a zaroven v utorok ma caka aj genetik. Dost ma zarazilo, ze mi do telefonu genetik povedal, ze aj keby som mala negativny trisomy ajtak mi odporuca amnio🥺 Dalsia vec je, ze na vysledkoch mam napisane v zavere: pozitivny vysledok screeningu poukazuje na zvysene riziko Downovho syndromu alebo razstepu nervovej trubice.
Ako keby ten zaver vlastne nebol jednoznacny. Ma s tym niekto prosim vas skusennost? Je mi hrozne😢
@henrieta2022 neboj sa. Aj ja som mala 1:5 na downov syndrom a bolo to v poriadku. Rrisomy mi vysli negativne a nikto ma uz nikam neposielal. Bola som este na morfologickom ultrazvuku, tam tiez nebol ziadny problem, takze na genetiku som ani nesla. Ani ma tam nikto neposielal. A to s tym, ze genetik posiela za kazdym na amnio som tu uz viackrat citala.
@brezza tesim sa, ze si mala vsetko v poriadku a nemusela si ist na amnio. Dufam, ze trisomy budem mat v poriadku aj ja, uz nech je utorok. Dakujem ti velmi pekne za povzbudenie a podporu☺️
Ahojte, keďže v uplynulých týždňoch som tu prelustrovala množstvo diskusii, čo mi pomahalo zvládať situáciu, rozhodla som sa prispieť svojim príbehom so šťastným pokračovaním...prvé tehotestvo prebiehalo tak hladko, že som ani nevedela..pri druhom stále divný pocit už od začiatku, prvá kontrola 10.3. potvrdenie tehotenstva všetko v poriadku 31.3. opäť kontrola a všetko v poriadku, 6.4. odber krvi a dr volala o pár dni že všetko v poriadku, 14.4. NT meranie u iného lekára a všetko v poriadku, 27.4. poradňa a opäť odber krvi všetko v poriadku...28.4. telefonát od DR aby som si 2.5. prišla pre výsledky a vymenny lístok na genetiku pretože mi vyšlo vysoké riziko na DS...absolútne som nemala tušenie o čo sa jedná ale dúfala som že to nebude až tak zle veď mám 24rokov jedno zdravé dieťa doma a ja som zdravá tiež....keď som 2.5. uvidela na papieri riziko na DS 1:10 položilo ma to...termín na genetiku som mala na 9.5. ..týždeň mi prišiel dlhá doba a neistota bola hrozná...4.5. som podstúpila odber krvi na NIPT, NeoBona od Synlab pretože som si nevedela predstaviť odber plodovej vody, do ktorého ma všetci tlačili...počas návštevy na genetike kedy som so sestričkou spisovala rodokmeň, vyšla lekárka s papiermi ktoré našla v mojom obale kde mám tehotensku knizku s otázkou či som si istá že NT meranie bolo robené 14.4 a nie 6.4. , tak som jej potvrdila že 14.4. že veď to vidí na tej lekárskej správe...doktorka vyslovila vetu počkajte asi sa stala chyba....o pol hodinu vyšla so záverom že prvý skrining vyšiel poztivne z dôvodu že napísali do systému že NT vystrenie bolo vykonané 6.4. namiesto 14.4. a práve preto mi vyšiel skrining s rizikom 1:10 pretože podľa tabuliek bolo dieťa príliš veľké ... nový skrining vyšiel negatívne s výsledok 1:600 ... ďalej mi povedali že mám iba klasicky podstúpiť ďalšie vysetrenia v tehotenstve a že dieťa bude určite zdravé...nikto nevyslovil žiadne ospravedlnenie za to že neúmyselne sposobili veľké starostí a kvázi zbytočne som zaplatila 380€ za testy ktoré sme v skutočnosti nepotrebovali....krvné testy vysli negatívne a morfologia tiež neukazala poškodenie alebo vady takže s najväčšou pravdepodobnostou je malická zdravá....toto je môj príbeh a tak ako mne pomohli slová od veľa žien, ktoré zazili takéto situácie a podelili sa o svoje skúsenosti, dúfam že aj moja skúsenosť niekomu pomôže a dodá vieru a silu ženám ktoré ju budú potrebovať...želám vám so srdca zdravé detičky a krásne tehotenstva ❣
@simona_dan vies co, ochcal pes tie prachy, ale budes mat zdrave babo, nemusis stresovat a uzivat si tehu. Ja ked som mala nifty v ruke a usg v 14tt na screening , tak mi odlahlo a pamatam si ako som isla domov a kupila najdrahsi podradnik pre to dieta 😀 gratulujem a teda chod vybrat nejaku peknu somarinku, spravit si konecne radost pre seba a babatko. Zasluzite si to ❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@akopprincezna neries, ak je Trisomy negativny 😉