Ahojte je tu nejaká žienka ktorá si pichá injekcie na riedenie krvi
Ako to je ak už idem rodiť, zevraj treba vynechať injekcie pred pôrodom lebo môžem vykonávať
Ale odkiaľ mam vedieť kedy to na mňa príde....
Ďakujem za každe info
Ako píše petamich ;) normálne treba pichať pokial necitite žeby to na vás išlo 🙂 v nemocke potom poviete kedy ste si pichli 🙂
ja si pichám clexan 0,4 a aj pri synovi som si pichala až do pôrodu, anesteziólog mi kázal deň pred sekciou nepichať kvôli spinálu do chrbtice. Noc pred sekciou som bola hospitalizovaná a lekár mi napriek zákazu anestezióloga nanútil injekciu a sestra mi ju pichla doslova nasilu napriek tomu, že som nechcela, vraj ona sa drží príkazu ošetrujúceho lekára čo má službu. Mala som z toho veľmi nepríjemný pocit lebo jeden lekár tvrdil to a druhý to....no a po spinále som mala strašné migrény 7 dní - neviem či kvôli tomu Clexanu noc pred. Ale ja som mala plánovanú sekciu pre KP, takže u mňa sa to dalo vynechať. Síce sa mi pôrod z tých stresov zo sekcie spustil tú noc čo ma hospitalizovali, ale to už bolo jedno. Vy si pichajte až do konca lebo lekár tvrdil, že ak sa berú tieto lieky, tak sa nesmú svojvoľne vynechať na viac ako jeden deň, hrozí tam riziko zrazeniny ak by ste si niekoľko dní nepichli.
Ten porod malokedy zacne tak, ze za 2 hodiny od zaciatku porodis. Takze ak zacnes mat kontrakcie alebo ti praskne voda, tak si proste uz injekciu nedas. A aj keby nahodou, nemyslim si, ze by to bolo take dramaticke, ze by su mohla, ako spominas vykrvacat. Proste im povies, ze si si dala Clexane alebo Fraxiparine a oni sa zariadia 🙂
@floki1994 je to normalne, to sa stava, samo sa to vstrebe 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
normalne si treba pichat injekcie dalej, jednak je to preventivna davka vacsinou (neviem kolko pichate) a jedine riziko je tam, ze ak si pichnete myslim menej ako 12 hodin pred porodom, tak vam nepodaju epidural, ak mate vysoke davky tak vam pichnu Kcko, ktore neguje ucinok injekcie - ked budete citit, ze zacinate rodit alebo sa porod rozbehne rovno napr. prasknutim vody a pod. a mali by ste pichat tak vtedy uz nepichnete