Rh nekompatibilita

10. apr 2024

Pekný deň, su tu aj viacere zdravotnicky, a aj mozno z okolia poznate. Prve tehotenstvo vsetko v poriadku, druhe tehotenstvo od zaciatku nadcha, stale zle, bolesti, lekarka konstatovala, ze v tehotenstve to je vsetko ok, ale aj tak som akosi podvedome citila, ze predsa nieco sa deje. Vysledky krvi vsetky ok, zo zaciatku utz ok, krcok ok, tlak, moc vsetko v poriadku. Zrazu na utz v 22tt babatko vady, ktore by neprezilo. Po porode, velmi som to nevnimala, ale primar mi povedal, ze sa to doriesi, ale je to pravdepodobne raritny pripad, ja mam RH pozitiv, muz tiez. Povedal, ze asi po prvom porode sa mi vytvorili nejake protilatky a na krv sa mi nachytal myslim D protein, alebo nieco take, ze to sa deje len u Rh negativu, preto u mna take vysetrenia pocas tehotenstva nerobili, nebol dovod, po prvom porode mi nepichli tie prolilatky ako pri rh negativ, nebol ani na to dovod. Som objednana na hematologiu, ale az o 3mesiace. Nestretli sa s tym niekedy, nepoculi o tom?

kiki68
10. apr 2024

Pocula som o tom, ale vzdy som to brala ako, ze toto asi je iba taka legenda. Ale asi to naozaj moze byt. Takze v dalsom tehu asi budu pd 9tt sledovat protilatky a pichat uz pocas tehu rhophylac.

autor
10. apr 2024

@kiki68 praveze mi povedal, ze ak sa to potvrdi, nemozem mat dalsie deti.

lenkakoc444
10. apr 2024

Cize Tvoje telo zareagovalo ako rh neg. aj napriek tomu, ze si poz.? Pytam sa len zo zvedavosti, lebo ma to zaujalo kedze ja mam rh neg.

fotoarch
10. apr 2024

mne az pri druhom a tretom tehotenstve zistili ze moja RH pozitivita vlastne nieje pozitivite .... lebo tie ,, ukazovatele ,, mam len polovicne...cize niesom ani pozitivna ani negativna.... sledovali ma v tehotenstve a tiez bol preppoklad ze aky to bude mat dopad na babatko a deti su zdrave ... vraj je to raritne a sucasne coraz viac zenam to odhalia az v tehotenstvach

autor
10. apr 2024

@lenkakoc444 tak som tomu pochopila, lebo sa ma aj pytali, ze ci som nahodou nedostala transfuziu krvi, nikdy nie, nemala som ani operaciu nikdy. A po tom primar povedal, ze pravdepodobne sa to po prvom porode stalo. A musi sa to dovysetrit, najma kvoli tomu, ze ak by som v buducnosti nahodou potrebovala transfuziu, a ja mam vsade A+ krvnu skupinu.

autor
10. apr 2024

@fotoarch a tvoji rodicia maju ake krvne skupiny? Ja mam A+ ako otec, mama ma 0+, brat tiez 0+.

kiki68
10. apr 2024

Obrat sa na Centrum fetalnej mediciny v Prahe, je to myslim Apolinar. Tam sa venuju prave tymto zakernostiam prirody.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre