ahojte. Mam krvnú skupinu RH negativ. Prvy potrat bola pichnuta injekcia na protilátky. Pri ďalšom potrate v 14tt mi zabudli pichnúť injekciu na protilátky, potom som mala biochemické tehotenstvo a teraz som v 11tt. Žijem v anglicku a prvú poradňu mam 12tt. Veľmi sa bojím ci to môže nejako ovplyvniť teraz tehotenstvo v tomto týždni, lebo viem ze injekciu dávajú az 28tt.
Mne pichli po oboch porodoch ale viem ze sleduju aj pocas tehotenstva ci sa netvoria protilatky. Ked tak si zavolaj na gyndu a spytaj sa ako sa to riesi
Ako to ze prvu poradnu mas az 12tt ? Nebola si este u midwife. V 12tt uz mas mat termin v nemocnici na sono a geneticke testy. Krv na krvne testy na rh a ine choriby mi midwife brala este pred 12tt. Mne pichli injekciu aj v 12tt nakolko som mala zvysene protilatky. Tiez mi predtym "zabudli" dat po potrate. Teda to som mala inu midwife a ta sa na to tak vysrala ze mi tie testy na rh vobec neurobili a tym padom nedali injekciu po potrate..
@selest nemam nič. Som nešťastná z toho, uz som pisala midwife, lebo telefón nikdy nedvíha.
Ja mám 0 negatív, po každom aj neúspešnom tehotenstve by sa mala pichat injekcia s protilatkami. Ak ti ju nepichli, teraz sa už nemôže, budú ti len v krvi sledovať protilátky či ti nestupaju, a ak áno tak potom pichnu. Protilátky sa pichajú aby nevznikla hemolyticka choroba novorodenca, ale to je veľkí ojedinele, neboj sa budú to sledovať a v prípade riešiť. Ak dieťa bude mat tvoju krv tak je tam 0 šanca, ak manželovu tak sa môže stat, ale vedia to odsledovať a hovorím je to veľmi ojedinele, takze no stress len to treba odsledovat
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne pri prvom MA v cca 7 týždni nepichali nič, teraz je zatiaľ druhé tehotenstvo v poriadku a objednaná som na pichnutie protilátok v cca 30tt o mesiac