Rh negatív faktor a tehotenstvo

7. feb 2024

Krásny deň dámy, chcem sa spýtať ja mam KS A neg a partner 0 poz. Pred vyše rokom sommv 8.tt prišla o bábätko a boli mi po kyretáži podané protilátky injekčne. Momentálne som opäť tehotná v 30.tt, avšak môj bývalý gyn mivtvrdil, že protilátky v tehotenstve pichá v 32.tt. Zmenila som gyn a tá mi dnes na poradni povedala, že sa pichajú v 28.tt. Takže to uzavrela, že pokiaľ mám odbery na protilátky negatívne, tak sa mi pichnú po pôrode, pokiaľ by bábätko malo krv pozitívnu. Na nete som čítala, že niektorí lekári protilátky nepodávaju pocas tehotenstva len po porode... už som z toho zmätená... je tu nejaká ktorá mala aj 2-3 deti a bez problémov? Veď pokiaľ mi pichnu aj po porode protilátky tak by nemal byt problém pri ďalšom tehotenstve ci sa mýlim? Ďakujem

zojanka
7. feb 2024

Ja som tiež neg. a muž pozit. V tehotenstve som bola len sledovaná. Po pôrode vyšetrili dietatu krv.skupinu a keďže bola neg. tak mi nič ani nepichali. A predtým som tiež mala MA s kyretom a bola mi pichnutá rhega (alebo ako sa to volá).

dzejsik
7. feb 2024

pichali mi len po porode oba razy, ale pri druhom protilatky v krvi sledovala a asi keby nejak vyskocila hladina, by boli podane aj skorej, no nebolo treba

linola1
7. feb 2024

mojej dcére počas tehotenstva tvrdili - druhé dieťa, že protilátky sú v norme. Druhé dieťa sa narodilo pred ôsmou hodinou ráno, a večer o 18-tej už bola pod lampou čo mala veľmi silnú žltačku, povedali, že po pôrode sa začali tvoriť vysoké protilátky. S odstupom času jej lekárka povedala, že sa obávala, že budú musieť meniť krv, našťastie nerobili nič. Pomohli nakoniec B-12, ale ďalšie dieťa jej už vôbec neodporúčali mať. Ja osobne som mala dve deti - rozdielny RH faktor, žiadne komplikácie neboli, ale obe podedili RH faktor negatívny. Ono je to v každom prípade ináč.

jgk24
7. feb 2024

mam dve deti, ani v jednom tehotenstve mi nic nepichali, iba po porode

stankadu
7. feb 2024

ja som rh neg a muž poz. Obe dcéry sú rh poz. Po oboch pôrodoch mi pichli tie protilátky. Pri druhom tehu som bola viac sledovaná, vyskakovali trošku vyššie hodnoty pri rôznych odberoch, ale všetko bolo nakoniec ok.

nafka0483
7. feb 2024

Dieta mam jedno. Ja som negativ, manzel pozitiv. Pocas tehotenstva mi asi 2-3x kontrolovali protilatky a vsetko bolo ok, nic mi nepichli.
Po porode vysetrili malej faktor, je pozitiv, takze mne pichli injekciu kvoli pripadnym dalsim tehotenstvam. Dalsie ale neplanujeme.

anjelok
7. feb 2024

Mne tiez az po porode pichali pri prvej a druhy bol rh negat., takze nebolo treba. V tehotenstve len sledovali.

animus
7. feb 2024

Počas prvého tehotenstva všetko ok, dcéra sa narodila Rh+ ja som rh- pichli mi protilátky. Druhé tehotenstvo hneď od začiatku protilátky pozitívne a stúpali postupne počas celého tehotenstva, ktoré sa kvôli tomu skončilo predčasne akútnou sekciou. Syn sa narodil tiež s Rh+. Pichli mi ďalšie protilátky (až po pôrode, počas tehotenstva mi nepichli aj keď som mala protilátky pozitívne) a ďalšie deti mi nedoporucili.

jana005
7. feb 2024

Ahoj, ja mám A-, manžel 0+
Počas tehotenstva mi ani pri jednom tehotenstve nič nepichali.
Až po pôrode.
Zisťovali deťom krvnú skupinu, teda faktor a keď malo dieťa pozitívny faktor, tak mi pichli.
V mojom prípade trikrát, jedno dieťa je negatívne po mne.
Keby vyšla krv zle počas tehotenstva, tak vtedy pichaju.
Ale keďže máš všetko v poriadku, tak sa neboj

lenkaviktorka3
8. feb 2024

Mne tiež až po pôrode podali protilátky.
Ale celé tehotenstvo kontrolovala hladinu z krvi.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre