Rh negatív a vyššie protilátky

fazulka11
22. apr 2013

ahojte, neviete mi povedat niektora, co sa bude diat, ak som RH negativ a z krvi mi zistili vyssie protilatky? na nete som citala, ze v prvom tehu to nebyva problem, len pri narodeni babatka zistia skupinu a pichnu mi volaco, ak bude pozitiv... ale teraz mi volala dr, ze sa mam zastavit, lebo mam vyssie protilatky... :-/

inguna
22. apr 2013

Ja som tiež RH negativ a manžel je pozitiv. Počas oboch tehotenstiev som však nemala zvýšené protilátky, všetko bolo OK. Deti sú RH pozitív.
Lekárka určite vysvetlí.

raszuz
22. apr 2013

@fazulka11 myslím, že už teraz dostaneš injekciu, aby ste sa s bábätkom "nebili", ale neviem, ti to povedať isto, pretože mne pichli až po pôrode ...

fazulka11
autor
22. apr 2013

@inguna to viem, ze vysvetli, ale clovek sa boji a najradsej by som to vedela hned...
@raszuz tak to by bolo fajn, ak pojde len o injekciu, ja sa len bojim, aby to neznamenalo, ze predcasne bude musiet ist malinka von alebo podobne...

raszuz
22. apr 2013

@fazulka11 myslím, že asi nie, lebo mne lekár brával krv na protilátky a spomínal, že ak by vyšli pozitívne, tak by som musela dostať injekciu ... neboj, bude to ok

inguna
22. apr 2013

@fazulka11 myslíš, že krv na protilátky sa berú 3x. Ja som tiež dostala injekciu až po pôrode. Treba veriť že všetko dobre dopadne.

nicky07
22. apr 2013

ahoj mne vybehli protilátky pri staršom synovi (druhé tehotenstvo). Robili mi ešte kontrolný odber či nedošlo k nejakej chybe a potom som musela do nemocnice kedže hodnota stúpala. v nemocnici som bola 10 dní a stále mi len robili odbery a porovnávali a nakoniec mi pôrod vyvolali - bola som v 36 tt. malý bol rh negativ tak som nedostala žiadnu injekciu. pri tretom tehotenstve som už mala obavy že kedy protilatky vyskočia a nevyskočili vôbec. vraj sa občas stane že vyjdu falošne pozitívne vysledky a pritom sa nič nedeje...

fazulka11
autor
22. apr 2013

@nicky07 uff, to si ma celkom nastrasila, toho sa presne bojim, aby nemusela ist malinka skor von.... tak uvidim, co mi zajtra povedia... bojim bojim

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre