Ahojte baby som 17 tt. Už týždeň som pociťovala také ťahanie v pupku ale pripisovala som to rastúcej maternici. Ale dneska keď som chvíľku upratovala tak začalo veľké rezanie v podbrušku aj keď som sedela. Išla som na pohotovosť z gynekologickeho hľadiska všetko v poriadku a tak ma poslali na chirurgiu. Tam mi Dr nerobil sono ( povedal zd keby sa to zhoršilo tak mi urobí) a zobral mi krv mala som crp 14 a lekocuty mierne zvýšené 14 (norma je cca 10) povedal že to je normálne v tehotenstve. A poslal ma domov stym že keby sa to zhoršilo mám prísť. Mala niektorá podobne ? Nič tráviace ani hernia to neni tak nechápem prečo zrazu mám celý bolestivý pupok z vnútra úplne rezanie také, hlavne keď sa idem postaviť z postele alebo tak necítim to stále iba keď bruško napnem že sa idem postaviť alebo sadnúť pod. Bojím sa veľmi :(
@123miaa123 ale ja to cítim úplne vo vnútri pupku také ťahanie a rezanie. Ale že až takto to môže bolieť? Mam bio oil na bruško môžem aj stym to natierať? Doktor mi tam začal niečo lamentovať s nejakým zrastom ktorý sa tma môže rozťahovať ale nikdy som nemala problém s bruchom ani tak
@viki_00 ahoj, mala som nieco podobne, ale v trosku vyssom stadiu tehu. Presne rezanie, palenie, bolestivost, pupka ani dotknut. Tesne pod pupkom sa mi spravili strie, a v hornej casti pupku sa zrejme oslabilo tkanivo, mam tam jamku velkosti malicka, podkozie ten tah rastuceho brucha nevydržalo, herniu zatiaľ nemam,
@viki_00 natieraj kľudne bi oilom... Myslím že lekári vedia čo robia dôveruj im 🙂 mne pomáhalo keď som si ľahla ukludnila sa nemyslela na to a prestalo to...naťahuje sa koža, môžu sa rozpostupovat brušné svaly, rastie maternica...všetko so všetkým súvisí
Babu to neublizi, len seba sleduj, ak by sa Ti cokolvek nezdalo smer lekar, ale hernie riesia vacsinou az po porode, ak nie su vazne tazkosti
Áno aj ja keď dlhšie stojím alebo podobne nevydržím dlho. Akurát som si ľahla necítim bolesť ale úplne ako keby v tom pupku niečo mám také nepríjemne to je.🙈
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@viki_00 áno mala som to ...ja som mala pocit ako keby sa mi veľmi rozťahovala koža až to pálilo tak som to vkuse premasťovala krémom...a stále som si oddýchla vyložila nohy keď to prišlo... 🙂 Je to normálne v tehotenstve