Ahojte. Som tehu. Dnes mi rozrezali dasno nad osmičkou a čistili nakoľko ma dosť bolel zub a nešiel ani poriadne prerezať. Pichli aj injekciu ale ta účinkovala len chvíľku a cestou domov v aute už som nemohla vydržať. Teraz som v 3krat väčších bolestiach. Dala som si paralen. Ako si viem ešte pomôcť a utlmiť bolesť? Ďakujem za rady
Mňa keď v tehu bolel zub, tak som skúsila všetko, čo som na nete našla (keďže obyč paralen mi nepomohol) - ľadový obklad, cesnak do ucha aj zahryznúť naň, alkohol ,,pridržať" na bolavom mieste (potom som ho samozrejme vyplula) kostihojom potierať - ten pomohol asi najviac aj keď len nachvíľu.. 3dni som nespala a trpela až nakoniec išiel zub von.
Baby je to dolná osmička, ktorá sa rozhodla, že sa ide prerezavat a nemá poriadne ani kde, od včera ma príšerne bolela, keď som sa do pusy pozrela tak dasno bolo nad ňou také navrete a polka zuba von, ale ta polka je vonku už dlhšie. Horné už mám obe vytrhnuté a spodná práva takto dva roky dozadu sa tiež ozvala, tam mi ale vypalovali naokolo a od vtedy mam pokoj(ani bolesť som necítila lebo injekcia mi dlho účinkovala) , a teraz spodná ľavá, myslela som si, že už má viac nemôže ani bolieť, ale ta bolesť po prerezaní a vyčistení je ešte horšia ako som si myslela, dávam studené a moc nepomáha... Jedine co si prajem je zaspať a zobudiť sa bez bolesti.
Dali ti aj ATB dajake? A koľko ti ešte ostáva do pôrodu? Toto rieši teraz moja sestra
@hipuska nie antibiotika žiadne, som len na začiatku, zajtra idem ešte len prvý krát ku gynekológovi, ale mala by som už byť 8tyzden.
Aj mi zubárka narovinu povedala, že buď mi to prerezanie pomôže alebo potom chirurgicky odstrániť ale to až v 2 trimestri. Tak veľmi dúfam, že tá bolesť prejde cez noc a teraz to preto tak boli lebo injekcia účinkovala fakt len tu chvíľku co mi to robila, cca dve hodky dozadu mi to ešte robili, takže to mam čerstvé
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Chladit, studeny alebo ladovy obklad, ja si zvyknem dat lad do utieraka a tym chladit. Zuby vedia poriadne potrapiť.