Revízia v 2. mesiaci tehotenstva. Nie je to skoro?

nika2701
7. dec 2016

Ahojte ženy,

prešla som si príspevky, ale nenašla som tam to, čo by som chcela zistiť.
Pred pár týždňami som zistila, že som tehotná. Hneď na začiatku lekár hľadal akciu srdiečka a dal mi Utrogestan 2x2 denne a kys. listovú. Chodila som na vyšetrenie každý týždeň a stále nevedel potvrdiť vitalitu. PM som mala 2.10., ale otehotnela som až ku koncu októbra. Na každom vyšetrení doktor nameral iné CRL. V jednom týždni viac, ďalšie menej. Minulý týždeň nameral 0,24 cm a včera 0,5 cm, zakaždým mi povedal, že plodové vajce je dobre ohraničené a aj žĺtkový vak sa dobre vyvíja, ale o plodíku zakaždým povedal, že je menší ako by mal byť. Včera už povedal, že akcia srdiečka by mala byť viditeľná a nie je, tak mi dal výmenný lístok do nemocnice, napísal tam odporúčanie na revíziu s tým, že v nemocnici možno budú mať lepšie prístroje a povedia mi, čo ďalej. Dnes som prišla do nemocnice, CRL namerali 0,28 cm... Včera doktor nameral 0,5 cm. O ničom nediskutovali a napísali mi odporúčanie na revíziu. V piatok mám prísť. Nie je skoro? Keď som otehotela až na konci októbra... Má niektorá podobnú skúsenosť?
Ešte k tomu mám v tom plodovom obale 2 prstence (čo je ten žĺtkový vak) a len jeden plod. Ktorý je teda zakaždým inak veľký a včera mi doktor povedal, že problém je tá akcia srdiečka, ktorú nevidí. Dnes doktorka v nemocnici potvrdila, že nevidí akciu. Inak nemám žiadne problémy. No nemám ani nevoľnosti. Som z toho zmätená.
Vďaka

barboritta
7. dec 2016

Pockaj este. Mozno este nedorastlo do akcie ked vies ze si otehotnela neskor. Mna takto hnali 2x ale som sa nedala a deticky su v poriadku. Vela stastia prajem

laura1804
7. dec 2016

Ja by som tu este chvilku pockala...tiez mam posl.ms 2.10 a tiez som nechapala, ked mi pred tyzdnom na pohotovosti povedali, ze 5 tt. O tri dni u lekarky uz bola akcia a 8 tt.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre