Reverz v tehotenstve

28. jan 2022

Ahojte, som v nemocnici tehotna. A vsetko.mam v poriadku, len ma tu drzia akosi len tak. A tak rozmyslam podpisat reverz. Nepridem o ten prispevok.pri narodeni dietata kvoli tomu ? A ako s ataky reverz vybavuje ? Staci prist za sestrickou a pustia ma hned alebo ako to funguje ?

pribinak
28. jan 2022

O príspevok neprídeš. Reverz musíš riešiť s lekárom, nie so sestričkou.

nature01
28. jan 2022

Ja som ležala v nemocnici dva mesiace a takisto mi nič nebolo, dávali mi len trikrát denne tabletky a chodila som na CTG. Radšej vydržať ako potom ľutovať, nejaký dôvod museli uviesť prečo tam si 🙂

alexandra2468
28. jan 2022

Ja som v tehotenstve podpisala reverz, treba to povedat lekarovi. On vypise papiere, podpises a odchadzas.

Ale treba si dobre zvazit, ci konas pri najlepsom svedomi a vedomi za seba, aj dieta.

autor
28. jan 2022

Tak kedze to bolo len jednorazove zvysenie tlaku a vsetko.ostatne je ok, tak si myslim ze byt tu je zbytocne.

autor
28. jan 2022

@nature01 mne nic nedavaju, len pasy robia a tlak meraju. Proste si ma vsimnu iba ked ma volaju na pasy a na jedlo. Inak nic.

nature01
28. jan 2022

Ako dlho tam si? Pamätám si, že u nás v nemocnici to fungovalo tak, keď som tam bola, že ak si mala dobre výsledky tak o dva týždne ťa pustili. Zrejme sa obávajú, že budeš mať preeklampsiu čoskoro. Ono to ide veľmi rýchlo, baba opuchla zo dňa na deň a tiež jej nič nebolo. Bábätko sa narodilo a malo 900g, ale všetko dobre dopadlo 🙂

lienka.7
28. jan 2022

Nepises ako dlho si tam a v kolkom si tt. Prepac ale len tak tam určite zase nie si... na hospitalizáciu musi byt aj padny dovod. Ja som mala tiež vždy na poradni zvýšený tlak, merala som si doma a v pohode...
O príspevok neprídeš, to s tým nič nemá. Tam ti potvrdzuje gynekolog ze si chodila na pravidelne prehliadky, ty vyhlasujes ze si dieta neopustila a pediater potvrdzuje ze sa dozilo 28 dni. To je všetko.

petamich
28. jan 2022

nemyslim si, ze by niekoho drzali v nemocnici len tak, lebo sa nudia a maju malo pacientov 🤷‍♀️ kazdopadne je to na tebe - snad mate kazde rano vizitu a si dospela zena, zrejme by to chcelo sa lekara spytat, ci je este dovod, aby si ta tam nechali, tlak si mozes merat aj doma a nasledne sa rozhodnes ci podpisat reverz alebo nie - treba si to dobre zvazit

kiki234
28. jan 2022

Pozor, aj jednorazove zvysenie tlaku je nenezpecne. Na tvojom mieste by som nevymyalala. Aj ja som bola v nemocnici od 30tt ale vydrzala som to koli dietatu, a to som v tom obdobi mala doma este ani nie rocnu dcerku. Bohuzial covid ani navstevy ale vydrzala som! Lekari by ta len tak nenechavali v nemocnoci tak skus v prvom rade doverovat lekarom aby so neohrozila dieta, lutovala by si to do konca zivota

banalu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
28. jan 2022

@kiki234 vies co, ja som 39+6 tt uz nastastie
Ale ked ao predstavim ze tu ostanem do porodu, ktory bude bohvie kedy (este to moze byt kludme aj 17 dni , ak budem prenasat a nebudu chciet vyvolavat) tak je to tazke, aj ked je to v blizsej dobe ako si mala ty, od toho 30tt. A tiez mam.doma krpca, 15 mesacneho. Keby neni jeho, tak asi to lahsie zvladam predsa len.
A neviem. Mne vsetci povedia ze je vsetko pk, ze ma pustia vtedy a vtedy a nic z toho. Aj to sa musim pytat sama , nik mi nepride povedat ziadne veci.
Ale takto ked mi povedia ze vtedy pojdem domov a sa tesim a zase to zmenia, tak je to pre mna na psychiku vela. Keby mi rovno povedia ze az po porode tak sa zmierim s tym a je to lahsie pre mna ako ma takto natahovat.

autor
28. jan 2022

@kiki234 a aj pre muza je to take, ze je s malym, keby vie ze ako to bude , vybavi si ocr na maleho, ale takto zatial mina dovolenku no.

autor
28. jan 2022

@lienka.7
@petamich tak preto som napisala len tak. Lebo mi stale povedia ze ak vysledky budu ok, tak mozem ist domov. A vysledky su ok. V stredu pri prijme ze v piatok rano ak bude vsetko.ok, potom ze uz v stvtok vecer ma pustia, nakolko je vsetko v poriadku a mali tu plno ale neudialo s atak, lebo sa uvolnilo.dnes ze este urobia jeden test. Ten vysiel.ok, no na obed ma.nepustili ako slubili, ze az vecer. A cakam a dozviem sa ze mozno zajtra (?) aj ked je vsetko ok. A zajtra zas ocakavam.sluby a nic z toho nebude zas no.

nature01
28. jan 2022

Ja ti nechcem brať ilúzie, ale podľa mňa ťa už nepustia. Možnože počkajú do termínu a potom ti navrhnú, že vyvolávačka, aby si to mala rýchlejšie za sebou, že aby si neprenasala. Tak to bolo v nemocnici kde som bola ja. A takisto každej sľubovali, že o dva týždne domov. Mne to sľubovali dva mesiace a nakoniec som tam bola do pôrodu 😀

autor
28. jan 2022

@nature01 ako ok beriem, bola by som s tym ok, ale mohli mi to povedat rovno v stredu pri prijme aby sme sa s muzom vedeli zariadit a ja psychycky pripravit aspon a manzel tiez dat v robote vediet ze asi teraz dva tyzdne nebude v robote.
Preto zvazujem reverz, ked tvrdia ze je vsetko ok a a ze ma pustia. Len akosi ziadny doktor nechodi ani na vizitu, pride.ako vcera vecer az o 20 hodine , a to je mi naprd uz ist domov no.
Ale vdaka za realitu. Asi sa s tym nakoniec zmierim alebo narovinu sa.opytam ze dokedy budu lsubovat ze mozem.domov.

gabrielka89
22. júl 2022

Ahoj ako si dopadla lebo ja som na tom podobne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre