Reflux pred tehotenstvom a aj počas neho

10. nov 2023

Ahojte, poprosim o radu, ak nejaka z vas trpela refluxom aj pred tehotenstvom. Trpim nim, ale nie som nijako liečená, do tehotenstva som nevedela, že ide o reflux. Keď som si davala pozor na stravu, všetko bolo ok. Otehotnela som ale a vtedy sa všetko rapidne zhoršilo, aj napriek tomu, že stravu mam stále upravenú.

Aktuálne som 14tt a na gastro mi povedali, že ma vyšetria po pôrode. Kazali mi kúpiť si Helicid voľnopredajný, no už som vybrala 3 krabičky. Keď ho beriem, nič mi nie je, cítim sa super, ale akonáhle si nedám, tak mi začnú bolesti brucha, nepríjemné pálenie v oblasti žalúdka, grganie, škvŕkanie v bruchu, a ešte k tomu únava a bolesť hlavy. Neviem, či môžem takto dlhodobo a ešte teraz v tehotenstve užívať ten Helicid, tak som si teraz dala pauzu, ale nedokážem okrem zeleninových polievok nič zjesť.

Ďakujem za každú radu skúsených.

falbala132
10. nov 2023

ja som nebrala Helicid, ale iny na rovnakom pricipe a teda to co opisujes ze mas ked si ho nedas som ja prave mala ked som ho uzivala. v tehotenskve je bezpecny napr. Gaviscon, funguje na fyzikalnom principe, alginat v nom vytvory penu, ktora zatazi obsah zaludka a ten sa netlaci smerom hore. sla by som touto cestou.

autor
10. nov 2023

@falbala132 ďakujem veľmi pekne 🙏 ja to mám len keď si helicid nedám🙈 keď si dám, všetko je super..gavicson máme doma tie žúvacie tablety ale popravde neskúšala som ich…myslíš tie?

falbala132
10. nov 2023

ucinnejsi je ten vo flasi, ale prestali ho k nam dovazat, tak aj tie tabletky. ale pozeram, ze ho obsahuje aj Gastrotuss - to tiez predavaju take sacky so sirupom, tak alternativne vyskusaj to.

autor
10. nov 2023

@falbala132 ďakujem veľmi pekne 🙂

cookie29
10. nov 2023

Prepokladam, ze Helicid je Omeprazol. U nas sa to bezne dava v tehu. Sice je vzdy lepsie ked sa mozes zajst bez ALE... treba zvazit prinos/riziko... a zaha moze byt svinka, ked Ta bude trapit pravidelne a v noci a vycerpas sa, bude to mat tiez efekt na tehotenstvo. Mne zo zaciatku pomahali mineralky, napr Sulinka... a uprava stravy.

bluecapybara
14. nov 2023

Skús aj fatru, mne to pomáha. A potom ak zjesť surové jablko.. Reflux som mala aj pred tehotenstvom a teraz je to horšie, ale zvládam aj bez liekov zatiaľ. Ale vraj Helicid je okej. Snažím sa tiež ale nemať zapchu, lebo vtedy je to ešte horšie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre