Redukcia embryí dvojčiat

nelus31
25. apr 2017

Dievcata, prosim vas, viete mi poradit, na ktorej klinike na Slovensku vykonavaju redukciu embryi dvojciat? Teda z dvoch na jedno. Dakujem za info

amoremio26
25. apr 2017

novovytvoreny nick. dufam ze tema naschval aby sa to tu rozputalo. lebo keby chceš naozaj zabit jedno dieťa tak si mala byt zredukovaná ty

trdelnik234
25. apr 2017

https://www.modrykonik.sk/fetoredukcia/

Pozorne si precitaj indikacie k vykonu:.
tehotenstvo s viac ako dvojčatami (väčšinou dochádza po IVF )
redukcia rizika predčasného pôrodu a materských komplikácií vyplývajúcich z viacpočetnej gravidity
pri dvojčatách - najčastejšie zo zdravotných dôvodov tehotnej ženy
Selektívna fetocída sa vykonáva z dôvodu vývojovej vady plodu.

A kamarat google nic nenasiel?

trdelnik234
25. apr 2017

@amoremio26
Tiez ma to napadlo a zilo sa mi lahsie, kym som nevedela, ze sa toto robi. Ja ked si predstavim, ze niekto ide na umele, vzniknu z toho dvojicky alebo trojicky a on potom uvazuje o fetoredukcii, tak mi z toho beha mraz po chrbte.
Selektivny vyber podla Darwina. Nechame si ten plod blizsie ku krcku maternice. A potom vysvetluj dietatu, ze si surodencovi nechala pichnut KCL..... Ako citala som svedectva zien, co toto podstupili ( a nie kvoli VV) a bolo mi do placu.

janaemmka
25. apr 2017

Nelus31, to snáď nemyslíte vážne, čo ste tu napísali? Žena, ak podstúpi umelé oplodnenie a je to úspešné, tak je šťastná-prešťastná, že bude matkou. A vy tu chcete hneď pri vzniku života redukovať, zabíjať??? Jednoo embryo prežije, ale ty druhé máš smolu a končíš!?! To na koho sa hráme? Na Boha? Na Hitlera? Viac ľudskosti by fakt nezaškodilo.

amoremio26
25. apr 2017

@trdelnik234 mne je z toho do placu tiez , nedokazem pochopit ako je toho niekto schopný

babatkoo
25. apr 2017

@nelus31 to ti ma snad poradit tvoj gynekolog kde sa take zakroky vykonavaju

osky
25. apr 2017

aj mne beha mraz...
ja som najskor myslela ze preto sa pyta lebo jedno odumrelo alebo sa zastavilo vo vyvoji...ale len tak si ho dat vziat

paranoja na Tom vsetkom je,ze taketo zeny to jedno dieta donosia,vobec to nenarusi to tehotenstvo...zatial co ine ktore tuzia po decku,nie a nie...

a este aj zeny po potrate otehu a tu sa clovek moze rozkrajat a níe a nie...
kde je ta spravodlivost???

babatkoo
25. apr 2017

Ja to neodsudzujem, sama som cakala dvojicky so zacinajucim transfuznym syndromom. Prisla som o obidva deticky

osky
25. apr 2017

@nelus31

prosim ta mozes aspon udat dovod preco sa o to zaujimas,alebo preco to chces podstupit????

osky
25. apr 2017

@babatkoo

toto je ale predsanieco ine.

asi sa nedalo ani jedno zachranit.nepodstupila si to dobrovolne...

irise
25. apr 2017

Sophiina volba. Dobre vidiet.

trdelnik234
25. apr 2017

@babatkoo
Ja som si pre pokoj duse povedala, ze novy nick, kontorverzna tema=troll. Ak niekto naozaj hlada taketo info, tak sa opyta gynekologa alebo da do vyhladavaca a do minuty ma odpoved. Ide iba o rozburenie diskusie.

babatkoo
25. apr 2017

@osky nie vzdy musi ist o umele oplodnenie. Zdravotny stav zeny moze byt zly az tak ze by tehotenstvo s dvomi nemuselo dobre skoncit. Ja som cakala jednovajecne dvojicky. Keby som mala na vyber, tak by som sa pokusila jednu zachranit. Mne navrhovali zakrok v Brne kde by riskovali zivot tej slabsej na ukor silnejsej. Takze je to iny pripad ale princip ten isty. Vziat jedno pre lepsie moznosti donosenia druheho. Zial aj toto sa stava :(

trdelnik234
25. apr 2017

@amoremio26
Skoda, ze neviem najst ten clanok s tymi pribehmi zien. to bola fakt ze silna kava, ani jednej nehrozili VV. V jednom pripade dokonca museli zakrok opakovat, lebo "eliminovane embryo" malo aj po aplikacii KCL srdecnu cinnost. Masaker.

babatkoo
25. apr 2017

@trdelnik234 ano ja to chapem. Mozno je tehotna iba chvilu a o koniku sa dozvedela od niekoho... ja som na konik isla tiez az ked som cakala dvojky. Ale mal jej to jednoznacne vysvetlit lekar, pre a proti a navrhnut kliniku... 🙂

osky
25. apr 2017

@babatkoo

ale ved vravim,pokial to ohrozuje deti alebo zenu,skratka zdravotne rizikaa kriteria...to sa da este pochopit.

ale ked si zena povie-chcem len jedno a druhe nie,je to pre mna zly sen.

lilyianka
25. apr 2017

Fiiha zase som o co mudrejsia....som ani len netusila ze nieco take je mozne....

irise
25. apr 2017

@lilyianka Ved preto nas tu informuje, aby sme to uz vedeli kebyze ...

lilyianka
25. apr 2017

@irise no hlavne to treba vediet zenam ako som ja...co sa pomaly 3r snazi o dieta,prejde si vsetkym moznym a keby otehotnela tak by bola najstastnejsia na svete!!

babatkoo
25. apr 2017

@osky nepise dovod tak mozeme len dufat ze je to zo zdravotneho hladiska. Ak je to z cistej vypocitavosti je to otrasne, zbabele, sebecke 😔 karma je zdarma aby sa jej to v druhom pripade nevypomstilo

nelus31
autor
25. apr 2017

Mile dievcata, prosim vas, neurazajte ma. Nie som po umelom oplodneni, zaregistrovala som sa nedavno, nepouzivala som doteraz tuto stranku. Chcela som sa len informovat, ci s tym nema niektora skusenosti a vy ste namiesto toho na mna vybehli ako na vrahynu. Nejdem rozpisovat moje dovody, lebo by to bolo na dlho a je to moja osobna vec, ale myslela som si ze tu najdem odpovede, ale namiesto toho ma len osocujete. Je na kazdej zene samotnej ako sa rozhodne. samozrejme ze som to riesila aj s gynekologom. Vy len krritizujete a moralizujete. Pokial neviete odpovedat na moju otazku, tak prosim ani neodpisujte. Nechcem, aby sme jedna nadruhu utocili. Dakujem za pochopenie.

tuusfatum
25. apr 2017

@nelus31 necakaj slnieckarske komentare ak sa to tyka redukcii ludskeho zivota. .

irise
25. apr 2017

@nelus31 Pekne si to napisala, ale uznaj, tento postoj je mimo pochop zeny - matky. A ak je to tvoja osobna vec, nerozprudzuj VEREJNE diskusie o takej intimnej a chulostivej teme. Nech si teda dosledky znasas uplne sama bez pohorsenia verejnosti.

ukulela
25. apr 2017

@nelus31 pozri, pises, ze na kona chodis, tak poznas tunajsie pomery. staci minimum orientacie a pochopis, ze totoje to utazak cez ciaru. google ti da odpoved ovela skor, ako kopa zien, co sa tu roky snazia o dieta. osobne si myslim, ze prerusenie tehotenstva je zenino pravo a volba. a jej svedomie nasledne.
takze ak zdravotne dovody, mas predsa gynekologa. ak ine, mas google. odpoved si mohla mat uz o 15.04 hod

osky
25. apr 2017

@nelus31

chces radu v tak haklivej teme,tak prosim ta potom nepis,ze nebudes rozpisovat a je to tvoja vec.
okrem toho,jasnu odpoved si zu dostala na zaciatku,tam mas link na temu v ktorej odpoved isto najdes...
nikto ta neodsudil ani nezatratil
ale uznaj ze keby si sa nam trochu zdoverila,mozno by sme aj my boli prekvapene,aky vazny dovod na to mas a boli by sme ti aj dobrou psychickou podporou
tu na konika si totiz zeny chodia pomahat.
kazda jedna z nas tu hlada nielen infosky,ale aj utechu,empatiu,pochopenie...
ked clovek vidi ze na ten kriz nie je sam,lahsie sa mu to bremeno nesie.
ani ja nemam v plane ta urazat alebo odsudzovat
na to tu nie som...
zaraza ma len,zesi neudala dovod-a preto to vyznieva velmi chladne a ludia si pod tym predstavia same zle veci.to musis uznat,ze to tak posobi

zelam ti aby sa tvoj Problem co najrychlejsie vyriesil - k spokojnosti vsetkych stran.
drzim palce. a Vela sil !!!

catherinah
25. apr 2017

Toto je strasna tema....je mi do placu z tohto vsetkeho. Ludsky zivot jak rozky z Tesca. Chcem- vyrobim. Nechcem- zahodim.

brita
25. apr 2017

Pre pana jana!!!!. Zeny,nereagujte na tuto diskusiu,toto hadam ani je normalne,co sa tu deje,co tu uz ludia pisu za akoze problemy a prosim o radu.nech si to zistuje dotycna u doktora.toto je uplne blato,neucta k ludskemu zivotu.otras a hroza.!!!!

loliki
25. apr 2017

@nelus31
Urazit ta nechcem, pochopit neviem.
Nechaj to na prirodu. Mozno ti casom odide jedno, mozno obe. Modli sa, aby tvoje embrya nemali podobne myslienky a snahu zredukovat matku dvojciat.
Nech más akekolvek problemy a dovody k takej otazke, vzdy hladaj cestu k zivotu. Pytaj sa odbornikov, ako obe zachranit, nie na MK, ako jedno zabit.
Ked uz nemas moralny problem s potratom, tak naco zachranujes to jedno? Neverim, ze si vobec zena.

dominika2221
25. apr 2017

Cim viac veda pokracuje tym je to aj lepsie aj horsie hadam zabitie jedneho z dvojciat ak su obe zdrave to ani neexistuje ci ano? Som z toho mimo ☹

trdelnik234
25. apr 2017

@dominika2221
Ja chcem verit tomu,ze sa tento zakrok pri dvojcatach robi iba pri vaznych zdravotnych problemoch matkt alebo pri Vv plodu,nie je zo spasu,ze chcem iba jedno,lebo dve neuzivim.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre