Reakcia doktora na priberanie v tehotenstve

9. nov 2022

Ahojte, chcela by som počuť názor iných ľudí na správanie môjho doktora. Otehotnela som z nadváhou cca 7 kg bola som v procese chudnutia tehotenstvo som začala teda na váhe 78,6 kg. Na začiatku prišli veľké nevoľnosti a nechutenstvo a schudla som na 75kg postupne ako nevoľnosti ustúpili som sa však znovu dostala na pôvodnú váhu 78kg. Od prvej poradne však mal doktor poznámky..stále vraví, že môj strop musí byť 86kg q viac pribrať nemôžem, že každé kg navyše je strašné nebezpečné a odvtedy sa to stále opakuje na každej poradni rieši minimálne 10 minút váhu a hlavne nemám zabudnúť kde mám svoj váhový strop a toto stále dookola. Padli aj poznámky, ktoré mi boli veľmi nepríjemné hneď na prvej poradni skonštatoval, že mám typ postavy ktorý má tendenciu pribrať najviac a dnes tiež, keď znovu riešil váhu povedal niečo v zmysle do bokov a do zadku sa zmestí veľa a hlavne pri vašom type postavy. Aby ste si nemysleli, že ja to beriem tak že som tehotná môžem priberať koľko chcem..vôbec nie samozrejme budem rada keď priberiem čo najmenej ale strašné ma to od neho stresuje. Neprejedam sa ani nejem nejako extra veľa sladké, ja si myslím, že mám stravu ako aj pred tehotenstvom len som vyradila pár veci z ktorých mi bolo zle. Aktuálne som 21tt a mám 81,5kg strašné ma znovu dnes vystresoval na poradni, keď povedal že už mi zostáva len 4,5kg na pribratie. Chcem sa preto spýtať vás ako ste to mali? Ako vaši doktori reagovali na priberanie v tehotenstve? Ja sa už az bojím dať si niečo vyprážané alebo kalorické aby som sa zmestila do toho stropu.

pribinak
9. nov 2022

Viac ako 5 kíl navyše je škodlivý stres ktorý Ti vyrába

panelacikova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matovicova
9. nov 2022

Ten doktor ti možno chce dobre, ale jedná s tebou ako bulo.. Treba sa ohradiť a vziať kartu inam..

autor
9. nov 2022

@matovicova preto som aj napísala, že ja to neberiem tak že teraz môžem priberať koľko chcem snažím sa samozrejme čo najmenej len ten prístup je pre mňa stresujúci

panelacikova
9. nov 2022

@deadlylucy a koľko meriaš?

panelacikova
9. nov 2022

autorka - nepíšeš výšku, napíš svoju výšku a vtedy môžeme ako-tak usúdiť, či lekár má pravdu alebo preháňa.

autor
9. nov 2022

@panelacikova meriam 172 cm

panelacikova
9. nov 2022

autorka: tak potom lekár preháňa... vážiť na konci 2.trimestra pri 172 cm 81 kg je úplne v pohode.... v pôvodnom príspevku som urobila chybu, preto som ho zmazala. namiesto 165 som napísala 175, pardon 🙂

lalala94
9. nov 2022

@panelacikova a čo s tým má jej výška? Veď tehotenstvo začínala na váhe 78kg, teraz je v šiestom mesiaci a má 81kg, čiže pribrala len 3kg. To je úplne v pohode. Veď rastie dieťa, placenta, plodová voda, všetko to má svoju váhu. Jej lekár neskutočne preháňa a zbytočne ju akurát tak stresuje.

panelacikova
9. nov 2022

autorka. ešte podotknem, že ja meriam 171 cm. pri pôrode som vážila 84 kg. mne sa to zdalo šialene veľa, cítila som sa ako tučná kačica, ale lekár mi nepovedal na to absolútne nič. čiže v norme.
@lalala94 kašli na to....

aylinn
9. nov 2022

😃 ja som otehotnela 63 kilová a rodila som 95kilová
Mám 175cm. Keď ma vážila asi v 7 mesiaci to som mala nejakých 87kíl tak mi len povedala že by som sa mala začať kontrolovať 🙈

panelacikova
9. nov 2022

@lalala94 a už keď sme pri váhe, áno, tehotenstvom nepribrala veľa, ale celkovo vážiť pri 172 cm 78 kg je dosť veľa... odhliadnuc od tehotenstva. v prípade tehotnej ženy je stále pri výške 172 cm jej 81,5 kg celkom v pohode. prakticky lekár má svojím spôsobom pravdu, že pribrať do tých 86 kg je norma...

dominci
9. nov 2022

Netrap sa, mam rovnaku vysku a druhe dieta som zacala na 95kg a skončila na 108kg...zijem, tu som aj moje deti a vsetko v poriadku a sme zdraví...tes sa z babatka a nestresuj 🥰

autor
9. nov 2022

@panelacikova hej viem, že nemám ideálnu váhu chudla som ale teda keď som zistila, že som tehotná zastavila som chudnutie
Može byť aj tá norma okej ale spôsob akým mi to prezentuje je strašné pre mňa stresujúci

dominidi
9. nov 2022

Mam 170cm, startovala som s 64kg a pribrala som 22kg..ani mojho lekara ani lekarov v porodnici nenapadlo to nejako komentovat 🙂
Myslim ze clovek to uplne neobplyvni, neprezierala som sa a vela kil bola voda..
Uzivaj si tehotenstvo a ak ta to stresuje, ozvi sa..

basska_b
9. nov 2022

To je strasne neprofesionalny chlap. Cize nakazal pribrat len 7.5 kg. Tak sa ho opytaj, ked 3.5 kg je dieta, 1 kg placenta, 1.5 kg krv, 1 kg plodova voda, 1 kg maternica a dalsie tkaniva, ze akoze kam mas dat zasoby na kojenie, vodu v tele a dalsie veci. To by podla tej jeho teorie mala. Nie je to vobec "strasne nebezpecne", jedine riziko je, ze po porode ti to pojde tazsie dole.

lalala94
9. nov 2022

@panelacikova ale tak autorka si je vedomá toho, že jej váha pred tehotenstvom nebola ok, veď sama píše, že sa pustila do chudnutia, ale otehotnela. Čo teraz pomôže tehotnej žene, keď jej lekár bude každú poradňu lamentovať nad jej váhovým prírastkom (ktorý je stále ok)? Podľa mňa len zbytočný stres. Ja úplne chápem, že lekár to možno nemyslí zle, ale tie reči by mali asi väčší efekt, ak by nebola tehotná, no takto? Tehotnej žene sa neodporúča držať žiadne diéty a pokiaľ sa primerane a zdravo stravuje, tak je to v poriadku. Pribrať priberie a ťažko ovplyvní koľko (ak sa nebude prejedať).

aylinn
9. nov 2022

@autorka zmeň gynekológa, gynekológ-pôrodník musí byť človek ktorý ta v pokoji prevedie tehotenstvom a môžeš mu dôverovať na 100% ja som k môjmu chodila stále vystresovaná bol veľmi nepríjemný a chladný nerobilo mi to vôbec dobre.

autor
9. nov 2022

@dominidi ozvala som sa ale tak vždy povie, že má musí upozorniť aby som nezabudla

@basska_b to je taká ideálna jeho teória, pribrať len to čo pôrodom hneď zmizne.. vždy hovorí že nied nad na pohľad vitálnu mamu s kočikom

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika128
9. nov 2022

Mne sestrička pri zapisovaní váhy v 34 týždni povedala "hmm, vy ste sem prišli taká štíhla a teraz ste taká....rozkysnutná. "😂 akože, vôbec som nejedla za dvoch a pri tej strave čo som mala by som fakt ťažko pribrala mimo tehotenstva skoro 20kg za 6 mesiacov. 🤷‍♀️
Takže by som asi už doktora poprosila, nech ťa nestresuje váhou, že sa stravuješ normálne a nežerieš za dvoch.

panelacikova
9. nov 2022

autorka: určite... neboj nič. ja som rodila pri 171 cm s hmotnosťou 84 kg. nikto mi nič nepovedal. faktom je, že ja sama som sa cítila ako tučná kačica :( však sa pokús nepchať do seba do pôrodu kadejaké hlúposti (čokolády napríklad). nahraď to sladkým z iného súdka (ovocie). aby si neprestrelila. dieťa prežije a narodí sa tak či onak. pokiaľ nepôjde o rapídne stlstnutie, nemal by byť problém. ale ide aj o teba po pôrode a celkovo tvoj zdravotný stav, tak ak máš chuť na sladké, skús iné náhrady a trošku sa kontroluj, viac ti nie je treba.

tosomja
9. nov 2022

Ja mám 147cm, začínala som na 38kg 🙈 a rodila som so 49kg. Domov som šla ako 41kg. Mne práveže doktor povedal, že konečne som pribrala. A boli tam ženy, čo pribrali aj 25kil a doktor neriešil.
Možno ti nechce zle, len ma nemiestne poznámky. Nemáš náhodou začať behať okolo bytovky každý deň aspoň hodinu, nech sa neopovážiš pribrať? 🙄

simca06022011
9. nov 2022

Nie moj to neriešil a to som začínala na vyššej váhe. Nepribrala som ale veľa cca 5kg v ramci tehu, nepamätám presne uz. Ako ja by som na neho nemala nervy,takýto stres v kazdej poradni a tie komentáre postavy su uplne nechutné podla mna.

panelacikova
9. nov 2022

@lalala94 áno, s tvojím príspevkom o 21:48 súhlasím.

basska_b
9. nov 2022

No presne, to je teoria, ktora neplati. Ja som pribrala 16 kg (zo 62 na 78) a 10 kg (!) som nechala v porodnici, z toho dieta 4.5 kg. 6 kg boli zasoby na kojenie, ktore po 6 mesiacoch kojenia naraz zo mna spadli. Aj tie kilecka maju svoj zmysel

tosomja
9. nov 2022

@gabika128 🤣🤣🤣 rozkysnutá

autor
9. nov 2022

@panelacikova stravovať sa snažím normálne pisala som aj do príspevku neprejedam sa ani nejaké extra chute na sladké nemám tak normálne

autor
9. nov 2022

@simca06022011 tie komentáre mi vadia dosť je to nepríjemne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre