Rázštep nervovej trubice

barbiiika1810
7. mar 2017

Som v 18.tt a mam zle výsledky triple testov na NTD 1:70 hodnota 2.51 MoM(avsak neviem co to znamená a aká má byt hodnota v norme) ...som tak strasne zúfalá že to ani opísať neviem. Môj gynekológ mi povedal ze mi testy moze ovplyvnit vaha mam ju raz taku aku by som mala mat na svoju vysku.vek mám 25rokov.nikde v rodine ani z jednej strany sa nevyskytli ziadne geneticky ani vrodene chyby.dokonca mam uz 6 rocnu dcérku. Pred troma rokmi som v 9.tt mala missed abort. Terajší Posledny ultrazvuk som absolvovala v 16.tt no lekar povedal ze je vsetko ok. Poradte keby bol razstep nebolo by to uz vidno na usg? V piatok idem do ba na konzultaciu ohladom amnio.ale najprv jednoznacne vyziadam morfologicke vysetrenie u dr. Čunderlík kedze mi ho odporucili ze je najlepsi.test na dawnov som mala 1:18 000 takze myslim ze to mozem pravdepodobne vylúčiť.strasne sa bojim.

pribinak
7. mar 2017

ja som chodila k cunderlikovi, je skvely, velky odbornik, on ti vsetko povysvetluje. drzim palce

jance333
7. mar 2017

určite si vystrašená, ale snaž sa myslieť pozitívne. výsledky tripple testov sú často nepresné a zbytočne stresujúce. baby tu už o tom popísali nemálo.
jednoznačne choď na morfologický a ja verím, že všetko bude ok.

bobsent
7. mar 2017

@barbiiika1810 ahoj, ja som mala1 :50 :(
mom znamená zjednodušene povedané pravdepodobnosť, nie je to nejaká hodnota ako napr. výška cukru v tele.
zoberie sa istý počet tehotných v rovnakom veku, rovnakej hmotnosti,rovnakom týždni a s rovnakými výsledkami triple testu a matematicky sa vypočíta pravdepodobnosť že jedna z nich má riziko vrodenej vady. napr. rázštep.
čiže v tvojom veku, váhe,týždni a triple testu jedna žena z 70 má dieťa s rázštepom. ďalších 69 nemá... ideálne je mať pomer tak 1:1000 a vyššie. 1:70neznamená,že rázštep má, iba že je vyššia pravdepodobnosť.
keďže rázštep je vidieť na kvalitnom morfo sone(napr. aj to či hýbe nožičkami,čo pri rázštepe chrbtice nemôže),určite kontaktuj Čunderlíka čím skôr. Aj ja som bola, všetko ok.😉amniocentézu som už potom neabsolvovala.
akurát som mala zároveň strašne vysoké AFT(tuším tak sa to volá) čo môže signalizovať neskoršiu gestózu-a veru 😕mi začala eklapsia..
verím,že sa bojíš ale tieto výsledky neznamenajú automaticky choré dieťa.
určite sa daj pozrieť aby si bola pokojná.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre