Ahojte,
chcem sa opýtať či Vám niektorej vyšiel pozitívny výsledok rastovej retardácie z prvotrimestrálneho skríningu. Dnes som mala ultrazvuk, všetko je v poriadku až na jeden výsledok z krvi. Rastová retardácia plodu pred 37. týždňom má upravené riziko na 1z86 - je zvýšené riziko, že moje dieťa bude mať rastovú retardáciu?
Strašne malo jem, vela vraciam a idem z váhou dole, teraz ešte hnačky. Niekto sa z týmto stretol?
@michaela329 to je o pravdepodobnosti. Je to statistika. Cize uplne presne je, ze riziko ma zvysene. Ako moze byt statistika nepresna? Ved nehovori ze to bude mat. Ale z 86tich zien, ktore mali rovnake vstupne data, mala 1 dieta s iugr.
@queen_mary a teraz sa má stresovať až do ďalších? Ja som triple mala v úplnom poriadku podľa Dr. a bum - trizomia18. Štatistika je len štatistika. Ona má momentálne veľké nevoľnosti, hnačky - naozaj s takýmito okolnosťami jej to vyšlo podľa Teba presne?
@michaela329 , ďakujem za podporu! Trizomia 18 už je veľmi nízke číslo. Všetko v poriadku dopadlo?
@martin13579 nie, ja som o bábätko prišla aj napriek tomu, že Triple dopadli veľmi dobre. Objednaj sa na dobré morfo sono, tam Dr. bábätko pomeria a vie situáciu zhodnotiť určite lepšie ako štatistika. Hlavne sa upokoj a skús sa dať trochu do poriadku 🤞
@michaela329 je mi Ťa ľúto🙁
@martin13579 my sme mali všetko v poriadku až do času, keď sme išli na trisomy ktoré niečo naznačovalo..následne genetika a odber plodovej vody..žiaľ skončilo to utp v 20tt..Morfologicky ultrazvuk fyzické ani žiadne poškodenie nevidel..mali sme chyby na chromozomoch ktoré by bolo vidno až neskor..takže za mňa ak chceš mat pokoj na duši, určite odber plodovky..
@martin13579 ako ste dopadli?
@zzzzza všetko v poriadku
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@martin13579 to je iba štatistika. Keď Ti prejdu nevoľnosti, bude to lepšie. Mojej sesternici stále hovorila Dr, že ma syna malého a nakoniec mal vyše 4kil. Tie Triple testy vôbec nie sú presné. Tiež mam s nimi zlú skúsenosť.