Ahojte,
chcem sa opýtať či Vám niektorej vyšiel pozitívny výsledok rastovej retardácie z prvotrimestrálneho skríningu. Dnes som mala ultrazvuk, všetko je v poriadku až na jeden výsledok z krvi. Rastová retardácia plodu pred 37. týždňom má upravené riziko na 1z86 - je zvýšené riziko, že moje dieťa bude mať rastovú retardáciu?
Strašne malo jem, vela vraciam a idem z váhou dole, teraz ešte hnačky. Niekto sa z týmto stretol?
@michaela329 to je o pravdepodobnosti. Je to statistika. Cize uplne presne je, ze riziko ma zvysene. Ako moze byt statistika nepresna? Ved nehovori ze to bude mat. Ale z 86tich zien, ktore mali rovnake vstupne data, mala 1 dieta s iugr.
@queen_mary a teraz sa má stresovať až do ďalších? Ja som triple mala v úplnom poriadku podľa Dr. a bum - trizomia18. Štatistika je len štatistika. Ona má momentálne veľké nevoľnosti, hnačky - naozaj s takýmito okolnosťami jej to vyšlo podľa Teba presne?
@michaela329 , ďakujem za podporu! Trizomia 18 už je veľmi nízke číslo. Všetko v poriadku dopadlo?
@martin13579 nie, ja som o bábätko prišla aj napriek tomu, že Triple dopadli veľmi dobre. Objednaj sa na dobré morfo sono, tam Dr. bábätko pomeria a vie situáciu zhodnotiť určite lepšie ako štatistika. Hlavne sa upokoj a skús sa dať trochu do poriadku 🤞
@michaela329 je mi Ťa ľúto🙁
@martin13579 my sme mali všetko v poriadku až do času, keď sme išli na trisomy ktoré niečo naznačovalo..následne genetika a odber plodovej vody..žiaľ skončilo to utp v 20tt..Morfologicky ultrazvuk fyzické ani žiadne poškodenie nevidel..mali sme chyby na chromozomoch ktoré by bolo vidno až neskor..takže za mňa ak chceš mat pokoj na duši, určite odber plodovky..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@martin13579 to je iba štatistika. Keď Ti prejdu nevoľnosti, bude to lepšie. Mojej sesternici stále hovorila Dr, že ma syna malého a nakoniec mal vyše 4kil. Tie Triple testy vôbec nie sú presné. Tiež mam s nimi zlú skúsenosť.