Rastová retardácia

janka3179
13. nov 2024

Ahojte mali ste niektora rastovú retardaciu , zistili vám to v 32 tt , koľko vám vážilo babetko, plus ako ste to zvládli mali ste zdravé babetko ?

valeriakadarova
13. nov 2024

@janka3179 my sme mali okolo 1400g v 32tt... Odvtedy sme chodili na rizikové poradne..

janka3179
autor
13. nov 2024

@valeriakadarova a ako ste dopadli pribrali ste ? Čo vám robili mi máme 1600 ale som 34

4stanka4
13. nov 2024

@janka3179 mňa dr vyplasil ze dcérka bude malička, tiež jej odhadovali v tvojom týždni približnú váhu okolo 1600g a vraj nebude mať viac ako 2kg pri narodení. Vtedy som bola aj hospitalizovana lebo sa mi rýchlo skrátil krcok a vyzeralo to na predčasný pôrod. Nakoniec som potiahla do termínu pôrodu, dcérka mala 2980g a 49cm, najmenšia v pôrodnici 😊 Ja som mala aj malinke bruško a to som vysoka a stihla tak nikto nechapal kde sa vosla. Všetko pekne dohnala, teraz ma 4 roky, 19kg a 116cm 😉

janka3179
autor
13. nov 2024

@4stanka4 no mna tiež chce poslat do nemocnice id pondelka , ja mám aj serklaz , aj tehotenskú cukrovku všetko bolo Ok len že malo pribrala tuez msm veľké obavy , a potom ako si pribrala normálne ? No ja mám tiež malé brusko aké ja som malička aj , len mna už strašila že pôjde vonku

benit
13. nov 2024

Mna tiez plasili, ze je malinky, lezala som v nemocnici. Kazdy den ho premeriavali. Vzdy iny lekar a vzdy ine mieri. Narodil sa v 35tt. Mal 2800g a 51cm

lucia__27
13. nov 2024

@janka3179 keď nepriberá vôbec lepšie mu bude vonka , ale ak sú prietoky a placenta ok aj plodovej je dosť, má čas ešte nabrať

janka3179
autor
13. nov 2024

@lucia__27 zatiaľ bolo Ok

4stanka4
14. nov 2024

@janka3179 ja som pribrala 12kg takže taky priemer. Mne pichali surfakant na dovyvinutie pľúc malej, dávali mi magnezko+ ešte niečo. Potom sa ustálil ten krcok a už sa ďalej neskracoval. Pôrod som mala ale veľmi rýchly na prvorodicku- 10 minút a asi 3 kontrakcie. Predtým som nemala ani žiadne bolesti nič len som začala mierne krvácať tak sme šli do nemocnice a bol z toho pôrod.

valeriakadarova
14. nov 2024

@janka3179 no pribrala malá minimálne, my sme nakoniec skončili v nemocnici v 35tt a v 36tt som rodila. Mala 1920g a 44cm... Už má 2 roky a je v úplnom poriadku🙂

ivka2112
17. nov 2024

@benit tolko mal moj v 38tt🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre