Ranná a večerná nevoľnosť

miabucekova1997
1. dec 2016

Dobrý den,chcela by som sa spýtať do kedy budem mať rannú a večernú nevoľnosť.Som v 9 týždni a od pondelka vždy keď sa zobudím som fit, žiadne bolesti v podbrušku ani napinanie na zvracanie ani kyselina.Mam rizikové tehotenstvo a beriem duphaston pretože som po jednom samovolnom potrate pravda bude všetko v poriadku :( ďakujem za odpoveď...

tyelde
1. dec 2016

Mne bolo zle cele tehotenstvo, ale najhoršie prvych 5 mesiacov... Potom uz nebolo az tak na grc, ale bola kopa inych problémov.... A je to individuálne ;)

katkakovac
1. dec 2016

To ti nikto nepovie. U niektorých žien to prejde okolo 9tt, 12tt, 16tt, niektoré sa trápia do pôrodu. Mne pomohli až lieky proti nevoľnosti. V prvom som trpela celodennými nevoľnosťami do 6. mesiaca, pri druhom do 5. mesiaca. Keďže ťa už nevoľnosti prechádzajú, patríš možno k tým šťastlivým ženám, ktorým to zrazu prejde. Snaž sa často jesť v malých dávkach, veľa piť, oddychovať a dobre to dopadne.

miabucekova1997
autor
1. dec 2016

@katkakovac ďakujem pekne za odpoveď 🙂

zuzadula
1. dec 2016

@miabucekova1997 obvykle nevoľnosti poľavujú okolo 16 tt..ako sa vytvorí placenta a začne fungovať, mali by sa postupne vytratiť. Preto aj aj väčšina z nás tvrdí, že najkrajší je druhý trimester 🙂.. v treťom už totiž môže vysoko postavená maternica tlačiť na žalúdok a žlčník a nevoľnosti sa nôžu objaviť opäť. Ako uvádzajú aj amminky predo mnou, stávajú sa prípady, keď to trvá celé tehotenstvo.. ale myslím, že nie v takej intenzite ako v prvom trimestri . Držím prsty, krásne tehuľkovanie 🙂

miabucekova1997
autor
1. dec 2016

@zuzadula ďakujem 🙂

katkakovac
1. dec 2016

@zuzadula ja som trpela aj v 2. trimestri. Nakoniec som skoncila na liekoch a uplne presli az 2-3 tyzdne pred porodom. Poznam baby, co vracali este na porodnej sale. Ale to je extrem, vacsina zien ma po 2-3 mesiacoch pokoj.

zuzadula
1. dec 2016

@katkakovac to mi je ľúto.. ako som písala.. sú také prípady. No a pri pôrode sa vracia preto, lebo sa vylučujú hormóny, ktoré uvoľňujú zvierače.. teda aj ten žalúdkový. Ale tiež nevracajú všetky ženy.

katkakovac
1. dec 2016

@zuzadula jasne, ja som taky extrem. Strasne ma vtedy stvali zeny, ktore chodili vyskerene jak leco. A ze tehotenstvo je najkrajsie obdobie v zivote zeny. Trt barani v mojom pripade😆 Ale nakoniec to vzdy par dni po porode akoby zazrakom preslo🙂

listicka2002
1. dec 2016

Ahoj ja som mala v prvom tehu celodenne dost neznesitelne nevolnosti a priserne bolesti zaludka do 13tt. Teraz som znova tehu uz som v 15tt a bolesti mam stale su silne priserne a niekedy na pokraji unosnosti! Verim ze sa to zlepsi, ale nelepsi uz lietam po dr. a sama som zvedava co mi povedia. Aj zlcnik uz mam vyoperovany a stale mam aj zachvaty uz som zufala. A pocuvam treba vydrzat a verte mi drzim drzim ale niekedy uz nevladzem. Ked je zle nedokazem ani vstat z postele! Mate podobne skusenosti?

nikomutonepoviem
1. dec 2016

Nemusi ti byť vôbec zle,môže ti byť zle občas a môžeš zvracať celé tehotenstvo. Sestra nezvracala ani raz,ja som zvracala od 8 do 16tt od rana do večera vkuse a potom koncom tehotenstva. Ale keď som sa pýtala iných mamičiek väčšina vravela,že zvracali tak ako ja medzi 8-16tt ale skôr len ráno

miabucekova1997
autor
2. dec 2016

@nikomutonepoviem ďakujem 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre