ahojte mamičky, prosím o radu, dnes som bola u gynekologa na potvrdenie tehotenstva, a povedal mi že mam ranku na krčku maternice, že je to bežné v tehotenstve. ale teraz ma chyta panika je to v poriadku? zahoji sa ranka alebo ako to bude dalej pokračovat? bude to ohrozovat tehotenstvo. som už po dvoch pôrodoch som z toho vystrašena. a na buducej poradni by som sa chcela všetko spytat. mate niektora podobnú skusenost dakujem vam .
@jamelia ja som z toho uplne vystresovana, lebo sa mi to spravilo teraz pri 3 tehotenstve, neznamena to rakovinu alebo niečo take? uf takže to už nezmizne?
Ja som mala to isté. Mám za sebou dva pôrody, vždy pri preventívnej prehliadke bolo všetko v poriadku, aj cytologia vždy OK. Až raz tiež mi z ničoho nič oznámil gynekológ, že mám ranku na krčku maternice. Ja som z toho samozrejme bola hneď celá vylakana. Ale že je to OK. Ja som potom aj zmenila gynekologa a naozaj sa to nerieši, pokiaľl sú dobré vysledky,. Ja som sa už nechtiac tohto problému zbavila, lebo som nedávno absolvovala operáciu - odstránenie maternice, takže aj moja ranná aj s krckom maternice je už fuč.
@elenajezova no ja som z toho tiež uplne vyklepana, inak je možné že by sa ta ranka vytvorila počas hormonalnych zmien v tehotenstve??mne to lekar tak povedal že je to bežné u tehotnych žien, ale ja si nepamatam či som to pred tym mala, lebo som mala aj myom a ten zazračne po porode zmizol a už tam nie je.
@denisse1311 urcite to neznamena rakovinu 🙂 naozaj nestresuj. Vraj to mavaju aj mlade baby este pred porodom, skus si cosi o tom pogooglit. Neboj, vobec sa to teraz neriesi - pokial je cytologia ok, nemas sa coho bat.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, aj ja mam, spravila sa mi pri prvom porode. To sa uz nezahoji. Ae nemaj obavy, nic ti nehrozi 🙂 akurat po druhom porode sa mi este zvacsila. Teraz ked chodim na gyndu, tak pokial mam dobru cytologiu to neriesia iba sa to pozoruje. Uzivaj si tehotenstvo a nestresuj 🙂