Dobrý deň, stretli ste sa s tým niekto že ste mali namiesto 3 ciev v pupočníku len 2 a nižšie položenú placentu ? Som v 12 tt a vcera mi to lekár oznámil. Ak áno, mali ste niejaké kvôli tomu problémy ? Bolo dieťatko v poriadku ? Ďakujem
Na nizko polozenu placentu je este skoro, rastom sa este vytiahne hore, takze nakoniec moze byt uplne normalne ulozena.
Co sa tyka dvojcievneho pupocnika, byvaju s nim spojene vrodene vyvojove chyby srdca, odporuca sa podstupit dokladne vysetrenie srdiecka plodu. Ziadajte gynekologa nech vas tam posle, neviem v ktorom tt, mozno az neskor ako morfologicke vysetrenie okolo 20tt. Ak budu vsetky organy rast a fungovat normalne aj biochemicky skrining ok, nic to neznamena, je to len obycajna anomalia 🙂 držím palce 🍀
bolo to ok
Aj ja som mala dvojcievny pupocnik narodilo sa mi krasne zdrave babatko ale dala som si urobit trisomy test aj doktor dôkladne sledoval srdiecko aj oblicky.vsetko bolo v poriadku tak to zhodnotil ako kozmeticky problem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
je to dvojcievny pupocnik, su tu o tom temy, precitaj si