Pupočná šnúra okolo krku

nikushik12345
2. jan 2022

Ahojte môžem žiadať cisársky rez kvôli pupočnej šnúre kolo krku bábätká . Som v 39+2tt a bojím sa o malú .

anjelicek26
2. jan 2022

@nikushik12345 ak môžeš tak zo urob. Kludne si zaplatiť. Mne sa syn počas pôrodu takmer zadusil. Celé minúty mu vypadlo srdce. Trvale následky má len mierne. Ale má. Dnes by s to riešila inak, my sme to nevedeli.

nikpa
2. jan 2022

@nikushik12345 39tt a šnúra okolo krku, no už malo byť bábätko vonku. Načo ešte čakajú? Dúfam, že si aspoň sledovaná v nemocnici.

dzulli1980
2. jan 2022

Moja mala 2x obtočenú pupočnú šnúru okolo krku, gynekologička si to vôbec nevšimla, ešte mi hovorila "jéééj, maličká si podopiera hlavičku ručičkou" ... no bolo mi akosi divne, bola som 38 tt, išla som do nemocnice a tam mi po sone automaticky robili sekciu, nikto to so mnou neriešil.
@nikushik12345

mauduska
2. jan 2022

šnúra okolo krku je odkedy vyslovene nebezpečná? bábätko po narodení ešte cez ňu dýcha, takže ak u má okolo krku, nebráni mu to v dýchaní. Problém je uzlík na šnúre, ktorý si moze dieťa zatiahnuť.
Pupočná šnúra je strašiak, ktorým sa na Slovensku lekári "chránia", keď niečo pri pôrode dokazia. Reálne pupočná šnúra okolo krku nie je katastrofa... ide len o to, že slovenskí pôrodníci sú z veľkej časti katastrofa.

anjelicek26
2. jan 2022

@mauduska oni áno, nás mal AJ uzol, aj dva krát okolo krku.. 18h pôrod... Stále ho tá krátka šnúra ťahali do vnútra nazad. Súrodenci sa narodili všetci pod 4h

mauduska
2. jan 2022

@anjelicek26 no uzol je naozaj problém, lebo to sa môže zatiahnuť. Ale šnúra okolo krku na 99% problém nie je, pokiaľ vie pôrodník normálne reagovať..

nikha2809
2. jan 2022

U mňa to zistili až keď som mala kontrakcie a išla som rodiť 🤷 nechápem tomu...na cisársky nebol čas,musela som rýchlo tlačiť celú má roztrhalo aby bol čo najrýchlejšie vonku.mal dva krát omotanu,museli ho rozdychavat ale chvalabohu je všetko v poriadku.

ritta86
2. jan 2022

Dve z mojich troch deti mali snuru okolo krku. Nepredstavuje to problem, porodnik o tom vie a pri porode je dieta cely cas monitorovane. V pripade poklesu oziev - ze by si ju zacalo nejako zatahovat sa robi akutna sekcia. Takze nie je to indikacia na cisarsky rez. Rodi sa tak vela deti. Pokial by gynekolog videl nejake dalsie riziko, urcite by sam navrhol sekciu. Hlavne si z toho netreba robit stresy. Babetko uz je velke nema vela miesta aby si ju teraz zatiahlo same - a pri porode na to sluzi prave ten monitor. Drzim palce

anjelicek26
2. jan 2022

U nás malička porodnica všetky sály plne. srdce vypadlo.. Tak proti ne otvorenému krčku dve sestričky na brucho a tlacime... Mám na to dosť blbe spomienky.. A nás uzol

michaela789
2. jan 2022

Mladší mal 2x okolo krku. Pôrod katastrofálny, nemohla som ho dostať von, lebo mu nedovolila ani len zostúpiť poriadne do pôrodných ciest. 30h sme sa obaja trápili. Napichali ma oxytocínom, ako keby to malo zmeniť to, že bol k maternici proste priviazany.
Na konci mi ho vytlačili tlakom na brucho a dr. že nečudo že pôrod ťažký, keď bolo dieťa omotane. Spýtala som sa, či by nebolo lepšie v takomto prípade urobiť rez. Vraj šnúra okolo krku nie je indikáciou na cisársky, pokiaľ má dieťa ozvy a javí sa ako v pohode.

nikushik12345
autor
3. jan 2022

@nikpa doma som podľa nich to nie je indukcia na cisársky rez

nikushik12345
autor
3. jan 2022

Proste sa o ňu bojím . Skúsim aj tak povedat v pôrodnici že má šnúru kolo krku aby o tom aspoň vedeli a dali pozor . Prikladám aj foto ako to vyzerá .

lucmat67
3. jan 2022

@nikushik12345 ja by som ziadala cisárak asi už teraz sa bojím za to malé aspon nech ta sledujú keď už nič viac 🍀držim ✊daj vedieť či je všetko ok🙏

snehulienka82
3. jan 2022

@nikushik12345 chod za primarom a dohodnite sa. Pokial budes mat jeho suhlas, uz nikto nic nepovie. Ja som mala malu KP a posl.mesiac mi hovorili, ze to bude sekcia. Mala som vsetky predoperacne vysetrenia a posl.den mi povedala doktorka, ze ved je mala, ved sa to da porodit a bla-bla a ja som jej povedala,ze to na poslednu chvilu menit nebudem, babo asi vie, preco sa neotocilo. Poslali ma za primarom a ten sa ma len spytal, kedy to chcem... tak som ostala paf, chcela som sa s nim poradit, ale evidentne mu to bolo jedno. Nakoniec sa porod rozbehol sam a nakoniec z planovanej sekcie bola akutna, lebo mala uz mala nozku v porodnych cestach. Bolo dobre, ze som mala suhlas primara a nemuseli to riesit narychlo. Drzim velmi palce!

lenka188
3. jan 2022

@nikushik12345 moja sa narodila s 3 obtocenou snurou okolo krku. Nikto si to pred porodom nevsimol. Samotna obtocena snura nie je taky problem. Zalezi aj od toho, ktora cast je obtocena, moze to dietatku branit v porode. Uzol je uz velky problem.
Moj porod prebehol uplne hladko, keby mi po porode nepovedali, ze mala 3x snuru okolo krku a nemala by som to v sprave napisane, tak ani neviem. Narodila sa s apgar 9/10. Ale urcite im to minimalne pri porode spomen. Nech vedia. Drzim palce, nech vsetko dobre dopadne.

monika2605
3. jan 2022

@nikushik12345 ja by som ziadala cisarsky, ked sa nieco pokazi uz bude neskoro..isla by som za primarom..ked o tom viem doperdu..drzim palce

nikushik12345
autor
3. jan 2022

Výsledky vyhľadávania pre slovo “Primár o tom nevie a tento primár je taký že on nechce robiť cisársky rez on je za prirodzený pôrod takze s tým nič nespravím . Ale určite pri pôrode ich o Tom.budem informovať aby boli pripravení

nikushik12345
autor
3. jan 2022

Tak idem na príjem kvôli slabým pohybom malej

michaela789
3. jan 2022

@nikushik12345 držte sa 🍀

nikushik12345
autor
3. jan 2022

@michaela789 ďakujem len sa bojím

michaela789
3. jan 2022

@nikushik12345 ja viem, ale zvladnete to, musíte 🍀 daj vedieť, budeme na vás myslieť

ailiba
3. jan 2022

@nikushik12345 určite by som išla do toho, môže to mať vážne nasledky. A dieťatko si môže ublížiť. Držím palce🙏

nikushik12345
autor
3. jan 2022

@ailiba už čakám tak som zvedavá čo mi povedia. Chcem cisarak

ailiba
3. jan 2022

@nikushik12345 💗tak želám, aby si už mala pri sebe čím skôr krásne a zdrave babatko💗

nikushik12345
autor
3. jan 2022

@ailiba prišla som na 4 otvorená spravili mi hemiltona a bolesti mám hneď tak čakám

ailiba
3. jan 2022

@nikushik12345 joj, držím palce💗. 4cm, to je už dobre, čoskoro sa to rozbehne👍a bude po tom💞

nikushik12345
autor
3. jan 2022

@ailiba čakám na to ako na spasenie . Už nevládzem bolesti mám kedy ako 4-3-4-2 minúty

ailiba
3. jan 2022

@nikushik12345 chúďatko, je to narocne... Ale to je dobre, čím menšie intervaly a silnejšie kontrakcie, tým bude skôr vonku👍

nikushik12345
autor
3. jan 2022

@ailiba ďalšími injekciu od bolesti aby som si mohla pospať ale už mi odisla aj zátka tak čakám

monika2605
3. jan 2022

@nikushik12345 drzime palce 🥰❤

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre