Psychické zrútenie pred pôrodom

Včera o 20:00

Ahojte mam psychicke zrútenie z pôrodu, nonstop plačem od strachu ... prosím vás ako sa dat do poriadku?? Taka slabá ani nedokážem rodit

mamamasama
Včera o 20:05

Pomenuj strach. Čoho konkrétne sa bojíš?

really8
Včera o 20:05

Porod je ta lahsia cast. Musis sa dat do poriadku sama. Zvladnes to ako miliarda inych zien a ten vysledok stoji za to.

athena27
Včera o 20:06

Z čoho cítiš taký veľký strach? ako ďaleko/blízko máš do pôrodu? absolvovala si nejakú prípravu?

autor
Včera o 20:09

Strašne sa bojím tej bolesti, kontrakcii, roztrhnutia a hlavne toho ci budem vedieť vytlačiť babo ,čítala som si veľa príbehov o pôrodoch a niektoré boli katastrofálne a odvtedy mam taky strach ci sa niečo nestane zle .... neviem nato prestať myslieť... o 2 dní mam vyvolanie porodu

werony_n
Včera o 20:14

Hlavne si nič nečítaj lebo toho zlého je na internete oveľa viac ako dobrého, dôveruj personálu, nerieš, čo bude lebo to ani nevieš, každá sme to dali, dáš to aj ty 🙂

athena27
Včera o 20:14

netreba také čítať.. dúfam si čítala aj tie pekné príbehy. Tiež som sa bála, ale silnejšia bola túžba držať bábo už v rukách... a okrem toho už to nemôže byť v tomto štádiu ani pohodlné také veľké brucho, buď rada, že sa ho čoskoro zbavíš. Ver, že napriek bolesti je to krásny zážitok. Dobre to dopadne, tvoje telo vie čo robiť a pre teba to bude v tej chvíli jednoduchšie keď budeš počúvať doktora a potlačíš keď ti povie.

slavka1988
Včera o 20:15

Juj mamina nebojsa až si povieš čoho som sa bala .,naštuduj dýchanie lebo to je dôležité ,v dnešnej dobe liekov naozaj porod neni nič katastrofálne a nie každú ženu roztrhne ,pomáha cvičenie s anibalom ale aj naparovanie zo spodu ,naozaj je psychika veľmi dôležitá 🙂 a najmä počúvaj sestričku a lekára zvladnes to

rebi789
Včera o 20:16

Ja som PA a poviem ti tak, že kontrakcie sú tvoj najlepší kamarát, bolesť každá žena popisuje inak, niektoré napríklad iba ako tlak alebo menštruačné bolesti, hlavne je dôležité dýchať. Spravne dýchanie, dychové cvičenia, pretože ak budeš zadržiavať dych tak svaly budu nedokrvené a v neustálej kontrakcii a to bolí. Čo sa týka roztrhnutia, skús masáže hrádze a na pôrodnici náparku, taktiež môžeš poprosiť aby ti hrádzu pri aktívnom tlačení nahrievali teplým priloženým uterákom alebo ochraňovali rukou. Taktiež nelež iba na chrbte a hýb sa, meň polohy a vždy tu je možnosť epidural 🙂 ak máš ďalšie otazky kludne mi napíš❤️

really8

Na co to citas? Myslis ze na to sa da pripravit citanim internetu?

hederamonstera

Keby to bolo take hrozne, ziadna zena nema viac ako 1 dieta, vies kolko zien ma deti aj 10?
Citaj si pozitivne porodne pribehy. Naozaj sa musis nastavit pozitivne, pomoze to k porodu

mamamasama
Včera o 20:17

Ak nechceš byť natrhnutá, tak skús masáž hrádze a bylinné naparky. Pri pôrode maj pri sebe blízku osobu, prines si veci, čo ťa upokoja. Termofor, levanduľová aromalampa, fajn hudba, alebo seriál. Nech ťa blízka osoba masíruje, nech ti je oporou. Pôrod bude taký, aký si ho urobíš. Môj prvý sme sa v pôrodnici s lekárkou, aj PA celý čas medzi kontrakciami smiali. Ani neviem ako, čas sa zrýchlil a drobec bol na svete. Zvládneš to. Ak je ten strach naozaj neznesiteľný, tak informuj lekára.

slavka1988

@rebi789 coby si prosím doporucila pri cisarskom ?

ada_alica

Skús svoje myšlienky sústrediť na niečo iné, viem o čom hovorís ja som sa tak vystresovala až som zvracala 🤷 ale ja som bola v pôrodnici 2 týždne pred pôrodom, na gynekologii nemali miesto ak chces napíš súkromnú správu ak ti to pomôže 😊

rebi789
Včera o 20:18

@slavka1988 myslíš prípravu pred alebo zotavovanie?

kiki68
Včera o 20:21

Zabudnut na tie dristy, normalne porodis a hotovo. To vsetko su take kecy, niektore zeny maju hrozne porody, ale tak pises tiez po zubarovi recenzie “ mne trhali nervy, zuby, skoro som umrela “, lebo porodne horory su snad narodny sport. Kazdy na iny porod a pockaj ked porodis za 30 min bez natrhnutia. Kludne to tak moze byt.

slavka1988
Včera o 20:32

@rebi789 zotavenie a či je napríklad potrebné pred plánovanou sekciou klistir

lucia13022023
Včera o 20:34

Pôrod vie byť aj super. Len treba nastaviť správne hlavu. Držím palce. A hlavne nič necitaj.

klementinka58
Včera o 20:34

Na mna v case porodu prisiel taky pokoj a klud, ze neviem to ani opisat. Zrejme telo vylucuje nejake hormony, ktore ukludnuju, lebo pri oboch som sa celkom bala a ked to prislo nastal totalne klud a pokoj

rebi789
Včera o 20:40

@slavka1988 obvykle sa klystír nedáva, pretože 6-8 hod pred držíš pôst. Zotavovanie je o niečo náročnejšie po sekci ako pri vaginalnom pôrode ale dá sa vklude zvládnuť, 24hod budeš ležať na zobudzacej izbe, tekutiny iba iv, kateter zostava zavedený 24hod, pride za tebou fyzioterapeut alebo sestra aby ťa postavili z postele a trošku si sa rozchodila a neskôr pôjdeš na šestonedelie 🙂

mamamasama
Včera o 20:40

@klementinka58 toto je inak pravda. Zvycajne stresujem aj pre blbosti a ked zacali kontrakcie, tak som len zavolala muzovi, ze uz to tu je, ale kludne nech este ostane v praci, ze co chce na veceru 🤣 Skocila som este do lekarne, navarila som, nalakovala nechty, oholila nohy, cekla tasku, pockala muza. Uplne kludna 🤔😁

sendhelp
Včera o 20:41

Ja som to mala podobne.. Vtedy mi to nenapadlo, ale teraz ked sa pozeram naspat, riesila by som to konzultaciou s psychologickou.. Chapem ze nie kazdy to povazuje za potrebne, ale myslim ze by to mohlo pomoct🙂

minilla
Včera o 20:45

@klementinka58 ano, ano!! tiez som to tak mala pri oboch porodoch.

kiki68
Včera o 20:46

Ja som vcera rozmyslala ako uz budem rodit, Lebo mne je tak zle v tomto tehu od zaciatku, ze hned by som isla rodit. Len to mat za sebou a uz negrcat

luccija
Včera o 20:47

Ver, že existujú aj pôrody, ktoré sú rýchle, skoro bezbolestné.Zbytocne sa strašis hrozostrasnymi príbehmi.Porodila som rýchlo, bez nástrihu a mala som epi.Musis si len veriť, že to zvládneš je to o tebe a dieťati.Ani si nevieš predstaviť aká si silná.Poplac si utri slzy a tes sa čo bude ako bude vyzerať atď...ja som sa nebála len tak prirodzene , ale cestou do pôrodnice som sa z ničoho nič rozplakala a nevedela to zastaviť.Akonahle som sa prezliekla do košele videla tie príjemné sestričky, doktora verila som, že to bude dobre a tak aj bolo.
Ten strach musíš odháňať a nepoddat sa.Bude to dobre uvidis

slavka1988
Včera o 20:54

@rebi789 no u nás dávajú klistir aj pri sekcií a ja zvažujem že ho odmietnem

rebi789
Včera o 20:56

@slavka1988 ano odmietnuť môžeš alebo popros o glycerínové čípky

kiki68
Včera o 21:14

@slavka1988 ako to je to najmenej, neni to bolestive a mas par hodin pokoj. Ten cipok je o nicom za mna ( davali mi to 2x pri inej operacii, vobec to nezabralo

slavka1988
Včera o 21:31

@kiki68 ja som už klistir mala aj s aj bez a nevidela som rozdiel chápem ho pri klasickom pôrode ale pri sekcií?

loliki
Včera o 21:42

Prečítaj si pekné príbehy o pôrode, ako si to ženy užívajú a majú z pôrodu pekný zážitok. Na to mysli a to si predstavuj, vizualizuj, mysli pozitívne. 🙂 Buď plná radosti a hovor bábätku ako sa naňho tešíš. 🙂

prunee
Včera o 21:52

Skus sa nastavit tak, ze pri porode urobis vsetko pre to, aby si pomohla dietatku von, strach musi ist bokom, ide o tvoje dieta a tvojou ulohou je byt v tom momente silna pre babatko a pomahat mu, ked to musi zvladnut to drobca, musis aj ty a basta 🍀♥️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre