Prvý pôrod som mala predčasný kvôli krvácaniu hematómu a skracovaniu krčka

d_a_d_a_42
20. jan 2021

Ahojte mamičky. Moja otázka znie prvý pôrod predčasne v 30tt v roku 2017 koly krvácaniu hematón placenta marginalis potom sa vytiahla ale bábo naliehali na krcok začalo sa skracovanie a otváranie. Nájde sa tu niaka mamička s podobným problémom problémy mi začali v 20tt? Aké bolo druhé? Momentálne som v 13tt a zatiaľ je všetko ok. Ale občas ma prepadnú myšlienky

pukanec123
20. jan 2021

@d_a_d_a_42 prvé 34tt, teraz druhé som už v termíne a zatiaľ to absolútne nevyzerá na pôrod 🤷🏻‍♀️ Krčok dlhy a uzavretý, vyzerá to aspoň zatiaľ na prenášanie..a to som dva mesiace pred otehotnením bola na kyretazi...každé tehotenstvo je iné, predčasný pôrod sa ti nemusí opakovať

d_a_d_a_42
autor
20. jan 2021

@pukanec123 tiež si mala pri prvom skracujuci? Joj ako si ma potešila ❤️

pukanec123
20. jan 2021

@d_a_d_a_42 pri prvom som už v 28tt mala krčok 1cm, potom sa mi v tom 34 spustil samovoľne pôrod a to som už prisla do nemocnice na 2cm otvorená. Takze tam bola nejaká nedostatočnosť krčka...a ako zázrakom teraz drží až moc 🙂

d_a_d_a_42
autor
20. jan 2021

@pukanec123 jej toto ma tak vie potešiť 🙏❤️😍 nech to radšej drží na 300 zámkov 🙏

pukanec123
20. jan 2021

@d_a_d_a_42 neboj sa, ja som sa teraz 3/4 tehotenstva strachovala či neporodim zas predčasne...síce prvorodené je zdravé ale pamätám si tie stresy keď sme nevedeli čo s ním bude, ako bude...mesiac v inkubatore, no hruza. Takze riadne stavy som mala celé toto tehotenstvo, skoro som sa aj kychnut bála 🤯 a proste keď má ísť von tak nechce 😂 čiže sa neboj, nemusí sa to vôbec opakovať, drzim palce ale určite to dopadne dobre 🍀

d_a_d_a_42
autor
21. jan 2021

@pukanec123 áno presne píšeš moje slová 😊 proste je to naprd keď ti vezmú dieťa hneď po pôrode a mesiac poriadne ho nemáš 🙄 ten priebeh toho všetkého až do roka je katastrofa. Aj ja mám našťastie zdravú 3 ročnú dcéru. 🙏 Ja som jaksik bola posledný rok nastavená že bude dobre pri druhom vôbec som neriešila že čo ak a aj keď som si našla dve čiarky ale posledné dva dni aj keď nechcem mi idú také myšlienky že až 🤦 ja už si tak vravim nech je máj jún a keď vidím takéto povzbudzujúce správy je mi lepšie 😁❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre