Ahojte. Chcem sa opytat, ci nemate skusenosti s pruhom v tehotenstve. Som v 24. Tyždni a dnes mi gynda povedala, ze mam pruh. Keďže ma tým zaskočila, nestihla som sa jej vela popytat. Preto sa obraciam aj na vaše skúsenosti. A ešte taka pod otazka, ak ste pruh mali, ako ste to riesili s pohlavnym stykom počas tehu?
@denulka114 ja som mala pri druhom tehotenstve pruh , a dost ma aj pupok bolel , ale cez tehotenstvo ti s nim nic nevedia urobit , dcerku som normalne porodila a bez problemov , a dala som si ho operovat ked dcerka mala 2 roky - velmi som sa bala operácie - ale teraz by som si ho dala uz zoperovat skor , -a mam asi 1,5 cm jazvu ,
Ja som mala Herniu,resp.ešte mam počas tehu a tiež aj diastázu,už 2x mi ju odložili.
1x koli tomu,že den pred nástupom mi zasadrovali nohu
2x už som bola v nemocnici,ale koli kolapsom musim pochodit interne,neurologiu,...
mám s detstva 3r,,. prasknutú lepku a následky dorazili až teraz.
Dakujem baby, takze nic strasne to nie je a rodili ste prirodzene ano?
@zdenkakarolina paaani, nezavidim fakt
@denulka114 no to si veru ani ja .
@denulka114 ja sekciami,ale z inych dovodov. Ci je pruh indikaviou na sekciu neviem.
Ja som pruh pri 1. tehu nemala a to som mala veľké bábo a veľa vody, pri 2. tehu mi doktor zistil pruh, ale vraj po pôrode by sa to malo upraviť a asi sa tak aj stalo, lebo na kontrole po pôrode povedal, že to netreba operačne riešiť. Teraz som bola na poslednej kontrole pred pôrodom č. 3 a pruh mi nezistil.... takže asi sa to dobre zrástlo. Ale rodím sekciami, nie však kvôli pruhu.
@j.a.n.e.7 parada. Kiezby sa upravil potom aj mne. Drzim palce pri tretom porode 😉
@denulka114 upravil
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@denulka114 mala som pruh,asi aj pocas prveho tehu(povedali mi o nom az po porode). V pohode som donosila i druhe babo,po tom mi zistili aj diastazu brusnych svalov.
Pruh mi operovali,az ked druhe dieta malo 7m.