Som v 8 tt. a včera mi alergologička naordinovala protikvasinkovu dietu - uplne vynechať cukor, aj med a ine sladidla, a nejesť bielu muku(a vsetko z nej), ovocie len striedmo, nejesť plesnive syry atd. plus mam brat probiotika a oreganovy olej (ktorý sa nema brat v tehotenstve, no ona tvrdila ze sa moze) a v pripade potreby zodac. Samozrejme predchadzalo tomu kopa vyterov a vysetreni a potvrdena zvysena pritomnost v creve a posve candida albicans... prejavovalo sa to u mna svrbenim celeho tela a po poskrabani som mala na tele obraz ako žihľavka...a do toho tehotenstvo. Na jednej strane tehotenstvo a počas tehotenstva by sa nemala drzat dieta... a vynara sa aj otazka ze ked budem vynechavat cukor dva mesiace, aby som sa zbavila candidy a potom pojdem na test na cukrovku a vypijem zrazu tolko cukru, bojim sa ze moj zaludok to nevydrzi a taktiez mozem zacat znovu dietu, pretoze cukor,da vyzivu zvysnym kvasinkam v creve. Na kontrolu mam potom prist a 4-5 mes a predtym doniest vzorku stolice na rozbor. Neviem čo teraz robiť... začať s dietou alebo počkať a začať po cukrovkovom teste...budem mať na to v podstate akurat dva mesiace. Mali ste niektora takyto problem pocas tehotenstva? A dalej na internete je tato dieta ovela drastickejsia a vynechavat sa ma dokonca aj mlieko, droždie (takže pečivo absolutne nie), škrob (teda ani zemiaky a ani ryžu, nepiť kávu, ..ak človek naozaj chce, aby zabrala. Tak ja teraz neviem, drzat sa toho ci nie, samozrejme spytam sa na to i gynekologičky a dovtedy dufam, že mi nejako poradite. Dakujem
Diéta v tehotenstve by sa nemala držať to je pravda, ale toto nie je diéte ale úprava stravy smerom k zdravému stravovaniu, takže tu netreba mať obavy. Čo sa týka cukru, cukor ma rôzne formy rafnínovaný, ovocný, rastlinný, brezový...takže ak budete konzmovať striedmo fruktózu budete mat aj dostatok energie. Cukrovky test konzultujte s lekarom. Hlavne sa nestresovat to zivi candidu viac ako cukor. Oreganovy olej by som moc neodporucala v tehotenstve mozno by boli viac vhodne kvapky z grepovych jadierok...skuste sa na to spytat. Ak chcete napiste mi spravu mozem vám nastavit stravu s ohladom na candidu a. tehotenstvo a vas metabolizmus aby ste to mali odborne podchytene. kontakt na mna https://imwell.sk/o-nás
prajem veľa zdravia.
dakujem, @juliet86 dietu mi dala alergologicka nie gynekologicka, @hawo tiež si to myslím že toto ani tak nie je dieta ako skôr zdravšie stravovanie,
tak ...pýtala som sa svojej gynekologičky...dietu držať môžem akurát ten oreganovy olej nemam brať počas tehotenstva a na cukrovkovy test som sa zabudla opytať, tak nabuduce snad nezabudnem...ale v podstate neodpadne zo mna keď nebudem "žrať" sladke hoc aj cele tehotenstvo ..len to bude ťažké
@kankalinkova 🙂 presne tak, len problem je v tom ze pocas tehotenstva by ste mali navysivit stravu o 200 kcal cca a pri candide treba byt opatrni so skrobmi a sacharidmi...takze treba si strazit aby ste nesli pod bazalny metabolizmus a cely organizmus bol vyziveny aj ked je na protikvasinkovej diete. Ak budete mat hormonalne vykyvy tak je dost tazke sa obmedzovat preto si treba pripravit nieco co je mensie zlo aby clovek nezlyhal. Velmi vam drzim palce aby ste sa z toho dostali pretoze pri porode by sa to prenieslo na babatko a jeho vroden imunita by bola takto uz odnarodenie poskodena. Vela mamiciek co ma c.a pocas tehotenstva riesie potom s detickami potravinove alergie. Ale nechcem vas strasit 🙂 drzim palce prajem vela zdravia
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
myslim ze by si ju mala drzat. ak ti mozem poradit daj si k tomu acidko biele. a surovy cesnak. ja som mala kvasinky sla na takuto dietu na dva tyzdne a pomohlo mi to. plus som k tomu jedla probio fix probiotika z lekarne. a ten cukrovkovy test sa bud spravi inak alebo nespravi alebo to organizmus zvladne ;) drzim ti palce a ak nemas doveru v gynekologicku skus dalsiu ;)