Prostin nezabral

sgilvadia
6. júl 2023

Ahojte, bola som na poradni kde som spomenula lekárovi, že cítim slabšie pohyby už 2 deň , on odporučil ďalej pôrod vyvolať. Natočil iba ctg. V prvý deň zaviedli balónik, ktorý cca po 2 hod vypadol, ďalší deň ráno tableta prostin, druha poobede nič. Tretia dnes ráno, zatiaľ nič 🤦 .
Som 39+3 už som zúfalá, pohyby cítim normálne, som už sama na seba nahnevaná že som sa dala na vyvolávanie a zbytočne bola hysterická. Rozmýšľam ísť domov a počkať kedy sa malička sama rozhodne prísť k nám. Už by som brala aj cisársky.

zojeva
6. júl 2023

to čo s vami dorábajú ☹ mne pôrod vyvolali tiež už nikdy, také bolesti neskutočné, a malý sa nakoniec zasekol a ťahali ho klieštami, dlho čakali, dávno mali robiť cisársky

maryetta
6. júl 2023

Ono niekomu ani to nezaberie. A nerozbehne porod.
Mne sice zabralo ale to som bola uz v den terminu.

martyzpp
6. júl 2023

@zojeva myslim, ze toto tesne pred porodom nepotrebovala citat 😒
@sgilvadia bola som na tom nejako podobne ale bola som uz 10 dni po termine. Najskor balonik, ten vsak nezabral, vybrali ho a dali mi prostin. Nezabral. Absolutne sa nic nedialo. Nakoniec sa rozhodli pre sekciu a ok. Myslim si, ze som bola celkovo vyplasena z nemocnicneho prostredia, netusila som co sa bude diat, a tak sa mi porod ani nespustil. Pri druhom synovi som uz na to sla inak. Pripravila som sa hlavne po emocionalnej stranke. Zacala som verit svojmu telu, vedela som ze to zvladne a na porod som sa tesila. A veru sa mi podaril krasny a bezbolestny porod (kontrakcie neboli prijemne ale nebolo to nic co sa nedalo vydrzat). Skus svoju mysel upokojit a presvedcit samu seba, ze to zvladnes. Silno drzim palce ✊🏻.

maryetta
6. júl 2023

@martyzpp presne tak. Hlava robi vela. A ak je v strese tak telo sa nepodvoli. Presne toto som mala aj ja. Pri prvom strach. Blok. Porod nepostupoval a bola sekcia.
Pri druhom uplne ine nastavenie mysle. A porod sa podaril napriek vyvolavacke prirodzene a bol to doslova zazitok.
Pri tretom este viac. Tam som si to isla doslova uzit 🙂 a bol to porod ako z filmu 😂

zojeva
6. júl 2023

@martyzpp apelujem nato, aby to riešila a nezašla do štádia ako čakali pri mne, nejde o strašenie to sú reálne veci, ktoré sa môžu udiať a netreba sa nechať, to, že sú to lekári a vedia čo robia tu na SK dávno neplatí bohužiaľ som druhý krát tehotná a budem si stať za svojim keď sa mi niečo nebude zdať a nie robiť pokusnú opicu

maryetta
6. júl 2023

@zojeva neviem sice kde si rodila ale mat pocit pokusnej opice je ozaj …. ☹
Aj ja so mala ten pocit. Hlavne pri prvom. Ale uvedomila som si ze sice je to moje telo ktore aj tak nespolupracovalo. Lekari sa snazili. Chceli pomoct. Bol tam lekar ktorý mal 25-30rocnu prax. Takze uz nejake zienky odrodil.
Niekedy to ale proste nejde podla nasich. Ani podla ich predstav. Ani podla knih.

Ako mne iny dr potom pri tretom porode povedal-konecne porod ako ma byt 😂
Kedze prve dva boli mimo “bezneho” porodu.

zojeva
6. júl 2023

@maryetta chápem, ja viem, že nastávajú nečakane situácie. Ale pri mne ich bola naozaj priveľa a bolo to zanedbanie, za ktoré sa mi ospravedlnili po pôrode, ale priznám sa bola som rada že žijem ja aj syn preto som to ďalej nerozvíjala. Ale mrzelo ma, že som mohla byt viac aktívna a stať si za svojim. Druhý porod idem však do Čiech a bohužiaľ po prvom pôrode musím ísť SC a samozrejme držím palce pani nech to všetko zvládne ❤️ ženy a tie maličké detičky su neskutočne silne 🙏

martyzpp
6. júl 2023

@zojeva ide o to, ze ja som si tiez takto uz v nemocnici ked som mala zavedeny balonik a cakala ci sa nieco bude diat, citala skusenosti na internete. A ked som videla cosi taketo, este viac som sa vystrasila a uz sa naozaj nic diat nezacalo. Ale suhlasim s tym, ze netreba zo seba robit pokusnu opicu. Lenze pri porode, hlavne pri tom prvom, zena este ani nevie co a ako a sama je z toho vyplasena co sa deje. Ja som napr. pred prvym porodom este nikdy v nemocnici nelezala (iba vtedy ked som sa narodila) a bola som hotova z toho vsetkeho.

zojeva
6. júl 2023

@martyzpp ono na jednej strane je stresujúce niečo také čítať, ale možno aj dobré, na druhej strane, že žena vie keď ešte nikdy nerodila, že netreba až tak úplne slepo veriť lekárom, ale dať aj na svoje inštinkty, aj keď chápem, že to je ťažké, ale nenechať, skúšať a skúšať keď to nejde, niekedy príliš tlačia na prirodzený pôrod zbytočne

sgilvadia
autor
8. júl 2023

Noo, porodila som nakoniec na 4 deň vyvolávania. Proste lieky zaberali na trošičku keď už prišli kontrakcie a dala som si niečo na zmiernenie ( napr naparku, sprchu) všetko prešlo , nechápem tak až do pôrodu som bola na oxitocine. Na vzdycharni som bola od 22:30 a porodila som o 4:40 malička sa narodila pravý čas, voda už bola zelená. Už na ďalšie ráno mala byť sekcia

martyzpp
8. júl 2023

@sgilvadia gratulujem ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre