Prolaps mitrálnej chlopne - pôrod

15. jan 2023

Zienky, ktoré máte prolaps mitralnej chlopne (ja mám nezávazny, ale oboch cipov), rodili ste prirodzene alebo cisárskym?
Mali ste pripadne nejaké komplikácie?

mamulik10
15. jan 2023

Ahoj nejsom si istá ci mam to co Ty. Ja mam dieru na chlopní a bola som viacej sledovaná kardiolog holter a trvali na prirodzenom pôrode ale ja som mala podvedome strach lebo predsa len srdce... tak sekcia ak máš strach chod radšej na sekciu.

lucia147852
15. jan 2023

Prvú dcéru som rodila prirodzene. Mám tiež oboch chlopni. Vtedy som mala 2+. Vraj až od 3 stupňa sa rodí cisárskym. Ale veľmi veľmi zle. U mňa ale zohrala veľkú rolu aj veľkosť dieťaťa, úzka panva a neschopný personál, ktorý mi nepodal lieky nariadené kardiologom v prípade komplikácií.

lucia147852
15. jan 2023

@mamulik10 to sa ľahko povie. Ja som o ňu prosila,lebo týždeň pred pôrodom mi povedala dr, že už zažila zlyhanie srdca s mojou diagnózou pri pôrode a teda nič z toho. Sekciu nechceli ani za nič. Skoro mi dcéra za to zaplatila životom a ja mám doživotne následky.

autor
15. jan 2023

@mamulik10 a kde si rodila, že si sa mohla sama rozhodnúť pre sekciu? Alebo ako si to odôvodnila pôrodníkovi? Lebo ja sa obavám toho, že budem musieť ísť spontánne

autor
15. jan 2023

@lucia147852 no tak to je geniálna lekárka, keď ti toto povedala… mohla by si byt aj konkrétnejšia, čo sa pri pôrode udialo? A aké následky máš?
Pôrod sa mi už blíži, kardiológ mi povedal, že môžem prirodzene, ale ja mám chrobáka v hlave… a aké lieky ti mali podať a kedy?

pampeli
15. jan 2023

Ahoj, ja mam nezavazny prolaps mitralnej aj trikuspidalnej chlopne, mohla som rodit prirodzene a vsetko prebehlo uplne v poriadku

lucia147852
15. jan 2023

U mňa to bol suhrn viacerých príčin. Malá bola veľmi veľká, zasekla sa v kostiach. Nevladala som už tlačiť, srdce sama extrasystola. Vtedy mali podať lieky, názov si nepamätám. Bolo to napísané v odporúčaniach od kardiológa. Namiesto toho tam po mne vykrikovali, že si vymýšľam problémy so srdcom, lebo som neschopná rodiť a načo som si robila decko, keď ho ani porodiť neviem. No des. Následky mám úplne zničenú panvu a bedrovú chrbticu. Nonstop bolestí. Už 6 rokov som od pôrodu a furt sa má snaží dať špičkový ortopéd do kopy. Plus srdce samozrejme z nezavaznej formy prolapsu mám na významnú. Čiže zhoršenie o 2-3 stupne. V blízkej dobe sa ráta, že budem potrebovať operáciu. Ale zas, ak máš ty nezavaznu a dieťatko a panvu primeranú, naozaj to môže byť úplne v poriadku. Držím palce, hlavne buďte zdraví obaja ❤️

mamulik10
16. jan 2023

Ja v Nemecku 😏 na rovinu som povedala, ze mam strach ze sa niečo stane ze som z toho v strese a pristúpili na sekciu. 5 dni som po pôrode sekciou a nemám žiadne problémy nic co sa týka srdca vsetko super. Ani počas operácie ani po.

mamulik10
16. jan 2023

@lucia147852 tak to je mi veľmi ľúto. Ja som rodila v zahraničí takze asi iný prístup ako ma Slovensku. Ano tiež som počula a citala ze tam hrozi zlyhanie srdca. A aj mi zeny písali ze boli v ich okolí mamičky ktoré zomreli. Preto som trvala na sekcii

elinosar
16. jan 2023

Ja mam to co ty a idem cisarskym pre istotu

autor
16. jan 2023

Ďakujem vám všetkým za odpovede… ak by to ešte nejaká mamina čítala, čo sa nevyjadrila, budem rada za každú skúsenosť.
Musím povedať, že ste ma dosť nalomili na CS po tom, čo som si to tu všetko prečítala. Mne tiež hovorili celý život, že to ma byt CS a zrazu, že prirodzený… no po vašich skúsenostiach neviem neviem

autor
16. jan 2023

@elinosar a kde budeš rodiť? A ako sa ti podarilo “vyžiadať” si cs?

autor
16. jan 2023

@lucia147852 to sa až ťažko čítalo 😞 prístup lekárov ani nebudem hodnotiť. Mrzí ma, že máš takúto skúsenosť a že si si toto všetko musela prežiť. Dúfam ale, že dcérka je OK, aspoň to máš zadosťučinenie ❤️

lucia147852
16. jan 2023

Áno, dcéra je nakoniec našťastie ok, ale hrôza. Inak mne tiež od puberty hovorili, že pôrod isto sekcia, lebo vadu mám vrodenu, takže som s tým vlastne žila , že ak teho, tak SC a nakoniec takto 🤦

autor
16. jan 2023

@lucia147852 asponze tak, ale skutočne to ostatné je strašne a stavať by sa rozhodne nemalo🙏🏻
Toto nechápem ani ja, ako je možné. Od malička detsky kardiológ, že cisársky cisársky a teraz 10t pred pôrodom mi môj kardiológ povedal, že kľudne môže byt prirodzený… potom som to bola konzultovať s iným a ten sa rovnako vyjadril. No vôbec som s tým nepočítala a zneisťuje ma to. Najmä po tom, čo som si tu prečítala.

elinosar
16. jan 2023

V Lubovni. Bolo tazke ziadat o cs. Najprv ma odmietli lebo kardiolog napisal odporucanie ktore sa im nepacilo, tak som musela ist znovu za nim nech pozmeni slova. :D a primar to nastastie schvalil

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre