Dobrý deň, na prvej kontrole u doktorky som bola podľa MS v 8tt ale veľkosť bábätka zotpovedala 6t2d. Dokonca bilo i slabo srdiečko. Pani doktorka mi predpísala femibion a Progesteron.
Mám na vás otázku. Keďže Progesteron si mám vkladať 2x za deň (ráno, večer), tak som si nie moc istá či mám aj v deň kontroly. Keďže to mám na vkladanie a vždy niečo ostáva dnu. Či to nebude prekážať pri vyšetrení.
Ďakujem za každú odpoveď.
@petamich veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Aj vám pomohli tie tabletky? 🙂
@11girl1133 pomohli k comu? 🙂 ja som ich mala predpisane inak od pozitivneho testu ako prevenciu po potratoch a skoro som ich vysadzovala, myslim, ze uz v 9tt som zacala znizovat davku
preco ich vlastne predpisala? zistila nizku davku progesteronu? ak ano, tak isto pomozu
@petamich na udržanie plodu. Skôr ju trápilo, že srdiečko bije slabšie. Tak mi predpísala i femibion. Dala mi kontrolu po týždni. Ale už teraz mám strach ako to dopadne. Čítala som tu veľa príspevkom o tom.
😔
@11girl1133 vkladaj tak ako ti kazala, aj v deň kontroly, lekárka je zvyknutá na takého aj iné menej príjemné veci tam dolu pri pacientkach. Ja som tiez brala na udrzanie aj pri prvom aj pri druhom tehu.
@nikpa ďakujem za odpoveď.
🙂
@11girl1133 tak treba doverovat lekarke a hlavne sa nestresovat vopred, to tiez nerobi dobre ani tebe ani drobcovi, drzim paste! 🤞🏻🤞🏻 ale vsetko bude v poriadku
@petamich ďakujem za povzbudivé slová 🙂
Naco sa vlastne ten progesteron užíva ? Ja to mám tiež pred tehu som mala zamlčaný potrat či je to ako nejaká prevencia pred ?
@beatrixx123 je to ako prevencia, aj kamarátka to užívala pred tehotenstvom.
Ja to užívam na udržanie plodu. 🙂
Už mám kontrolu za sebou. Všetko dopadlo dobre. Plod krásne narástol a aj srdiečko už bije ako má.
🙂 Termin pôrodu mi doktorka vyratala podľa ultrazvuku.
Baby mne to doktorka predpisala len akoze “pre istotu” a fakt si tym uz niesom teraz ista..to sa bezne robi alebo mala nato nejaky dovod??lebo uz som si dnes zacala o tom citat a googlit a zacinam teraz pochybovat ci by som to ja mala uzivat..citam ze to pouzivaju baby co potratili alebo co boli na umelom :/
Ja som mala jeden UPT a potom o 7 rokov som otehotnela a v 9tt nám prestalo byt srdiečko a v septembri som otehotnela znova a už mi dala užívať ten utogestan
@oksanka1 mne to dr dala aj keď som predtým potrat nemala. Proste pre istotu. Niektorí dávajú Duphaston, ten sa užíva klasicky, tento Utrogestan/Pregestanelle je na vkladanie, čo je podľa mňa lepšie, lebo nezaťažujú celý organizmus 😉 hlavne dôveruj svojej dr a užívaj si tehotenstvo 🍀
To je v niektorých prípadoch ozaj len ako prevencia. Tiež som sa veľmi zľakla, keď som si o tom prečítala na internete. Teraz doužívam druhé balenie a uvidíme čo ďalej. Snáď to organizmus zvládne a zvyšok tehotenstva to už nebudem potrebovať. 🙏☺️
@beatrixx123 mne gynekológ predpísal utrogestan na základe nižšej hladiny progresteronu..na začiatku tehotenstva som začínala so 4 tabletkami na vkladanie, dve ráno, dve večer. Postupne mi znižoval dávky, až vysadil úplne. Každú kontrolu mi brali krv, aby sme zistili, ako na tom som 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@11girl1133 lekar mi kazal vkladat aj ked som sla na kontrolu, ked som sla rano napr. 7:00 tak som si rannu vlozila az po, ak som sla ale napr. o 11:00 tak som si vlozila pred, v skratke nemenila som kvoli tomu rutinu