Dobrý večer možno niekto bude vedieť poradiť. V druhom tehotenstve som brala progesteron pretože predchádzajuce tehotenstvo skoncilo MA.
Teraz som mala po 3 rokoch pozitivny test a odchadzame na 2 tyzdne na dovolenku, moj gynekolog ma dovolenku ako som práve zistila a neviem ci mam volat zastupujúcemu aby mi ho predpísal.
Nemáte niekto podobnu skúsenosť ze ste po MA museli pri každom jednom tehotenstve brat progesteron? Dáva sa to nejako preventívne? Nechcem pred cudzim lekarom vyzerať ze sa dozadujem nejakých liekov ked som mala len pozitivny test iba viem ze predtým mi doktorka dala recept po prvom dni meškania.
Nejako som sa predtým nezamyslala prečo som ten progesterom mala.
Pri normalnom prirodzenom pocati fakt progesteron nepotrebujes. MA ma kazda druha zena, a zdaleka nie vsetky progesteron beru. Ak nekrvacas, nemas krce, ine potiaze, poruchy cyklu, tak je zbytocny. Ved po dovci chod, to budes tak mozno 7tyzden? Akurat bude moct potvrdit tehu, mozno aj srdiecko bude.
Po IVF ako pise kocka vyssie, je to uplne ine, lebo tam sa liekmi vstupuje do prirodzeneho horm cyklu a progesteron sa na zaciatku sam potom netvori, tak ho treba doplnat az pokial to nepreberie placenta, ale to teda nie je tvoj pripad.
Mne dal,doktor preventivne duphaston, hnedxako som mala pozitivny test. Bola som tiez,po 2 MA.
Znovu mi hrozil potrat, zacala som ale spinit. Nasadil aj utrogestan. Brala.som rano a vecer.duphaston, vecer utrogestan. Cize.ano, davaju aj preventivne.
@veselo_neveselo nie je vzdy tak, ja som mala vklad v prirodzenom cykle, cize nebol nijako ovplyvneny hormonmi a hormonalny profil mam uplne v poriadku a aj tak mi preventivne progesteron nasadili.
@veselo_neveselo mam za sebou tehotenstvo po ovf, aj prirodzene. Pri oboch som mala progesteron. Aj ked je pravda, ze joekedy ani progestwron nepomoze. Vzdy je to 50:50.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Progesteron je na udrzanie plodu, pripadne pri problemoch v tehotenstve, nedava sa automaticky vzdy, ale ked uz si mala predtym potrat tak myslim ze by nemal byt problem aby ti predpisala. Urcite jej to spomen, ze si mala potrat a v prvom si ho brala. Ja beriem preventivne lebo som po IVF a doktorka mi povedala nevysadzovat aj ked uz som davno mala vysadit ze uskodit nemoze len pomoct(nemam chvalabohu ziadne problemy) Drzim prsty.