Progestanelle v tehotenstve popri dojčení

jana_plus1
3. feb 2023

Ahojte žienky, chcela by som sa spýtať na Váš názor...som tehotná, 11tt a mám ešte 1,5 ročného synčeka, ktorého samozrejme ešte pri bežnej manipulácii (prebaľovanie, vloženie do stoličky a pod.) dvíham na ruky. Tak isto som dvíhala na ruky aj predtým v tehotenstve dcérku a všetko bolo v poriadku. Moje telo je zvyknuté na dvíhanie, aj všeobecne na šport. Ale doktor, keď sa dozvedel, ze dviham syna, predpísal mi Progestanelle. Kým ešte dojčím syna,kázal mi to vkladať dnu zospodu a keď prestanem, mám ich začať jesť. No v pribalovom letáku som sa dočítala, že ho mam opatrne užívať, ak mám astmu (doktor sa ma veľmi nepýtal na diagnózy aj keď o astme je záznam v staršich papieroch,ktoré teraz nepozeral). Nemám z tých tabletiek dobrý pocit, a všeobecne, nerada do seba dávam tabletky, ktoré ani neviem,či vôbec potrebujem... Ďalšia vec je,že neviem,či sa pomýlili v lekárni, alebo to doktor predpísal...ale mám až 3 balenia😳 Prosím stretli ste sa s užívaním tohto lieku v tehotenstve, aj keď nemáte žiadne problémy? Myslíte, že ak pôjdem s pokladničným bločkom do lekárne, vrátia mi peniaze za tie dve neotvorené balenia? (3 stáli vyše 18 eur,čo je celkom dosť)

taktotedanie
3. feb 2023

Tak tento liek je na udrzanie tehotenstva a posilnenie krcka maternice, ste tehotna a dvihate dieta, treba pozerat aj na to male v bruchu nie len na vase prve!
Berie ho vela zien, to ci nemate problemy
Je fajn ale o tyzden to tak nemusi byt
Moze sa uzivat vstrebavanie bude zospodu
A nie nezoberu vam ho do lekarne a nevratia peniaze
Lieky v lekarni beru len vtedy ked su po expiracii a ano predpisuje sa viac baleni
Verte lekarovi alebo ked mate pocit, ze zanedbal nieco berte kartu a chodte inde
Lekar sa vam snazi v teotenstve pomoct a vy este vymyslate? Zasnem….

casillas28
3. feb 2023

@jana_plus1 mne ho predpisali tiez ze na podporu aj ked som nemala problem...rozhodla som sa ho neuzivat a dobre skm spravila..hematologicka mi to zatrhla lebo je tam zvyseme riziko zilovej trombozy a ja mam trombofiliu 🙂 urob tak ako citis ale bezne by to zene nemalo ublizit

sono2
3. feb 2023

@jana_plus1 nevrátia. Lieky ti nezoberie nikto späť.
Dvíhaš dieťa a Lieky? To som ešte nepočula. Ja som mala pri tehotenstve 2,5 ročnú dcéru, normálne som ju dvíhala, dokonca pod sedačkou umývala, sedačku musela zdvihnúť, nikto mi v tehotenstvach nepomáhal. Aj som dcéru dojčila rovnako v tehotenstve.
Ak nemáš iné problémy, ja by to nebrala.

trgypadl
3. feb 2023

Lekar Ti to predpísal z dvoch dovodov, neviem ake tazke dieta zdvihas, ale moze to byt zataz.... Za dalsie dojcis, ano pre niekoho v tehotenstve prirodzene, ale predsa len pri dojceni sauvolnuje oxytocin a moze to Tvoju maternicu drazdit,.... Je to na Tvojom zvazeni... Drz sa

wazowski
4. feb 2023

Ja tiez nerada uzivam "zbytocne" tabletky, ale myslim ze doktor to pre nieco predpisal a neriskovala by som vysadenie, ale je to na Tebe, ako sa citis. Mala som ich na zaciatku a mam ich aj teraz pri konci tehotenstva - je to vacsia zaruka, ze vsetko bude "drzat" pokope ako ma. Ja som x rokov sportovec, aj teraz som aktivna, ale mavam bolesti, takze za mna ano, aspon som kludnejsia.

mariafraterova
16. máj 2023

Ahojte mne ties predpísal doktor progestenelle100mg som po dvoch zamlčanych potratoch po 2 rokoch som teraz otehotnela a strašne sa bojím keďže beriem aj anopyrin100mg na riedenie krvi a aj fembion aj acidum folicum niekdy mám bolesty pod bruško v chrbtici a neviem čo to je či nieco zle menštruáciu som mala poslednú 5.4.2023 a k lekarovi som bola 17.4.2023 pre zápal močových ciest dal mi tabletky vybrala som ich a menštruácia mala prísť 3.5.2023 ale neprišla po 4 dňoch som si spravila test a vyšiel pozitívny keď som bola u lekára povedal mi že nevidno ešte vôbec je tam iba bodka a že možno je to mimomaternicové bojím sa veľmi toho už som potratila 2 krát povedal doktor uvidíme neviem posúdiť keďže som veľmi málo ...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre