Ahojte žienky, chcela by som sa spýtať na Váš názor...som tehotná, 11tt a mám ešte 1,5 ročného synčeka, ktorého samozrejme ešte pri bežnej manipulácii (prebaľovanie, vloženie do stoličky a pod.) dvíham na ruky. Tak isto som dvíhala na ruky aj predtým v tehotenstve dcérku a všetko bolo v poriadku. Moje telo je zvyknuté na dvíhanie, aj všeobecne na šport. Ale doktor, keď sa dozvedel, ze dviham syna, predpísal mi Progestanelle. Kým ešte dojčím syna,kázal mi to vkladať dnu zospodu a keď prestanem, mám ich začať jesť. No v pribalovom letáku som sa dočítala, že ho mam opatrne užívať, ak mám astmu (doktor sa ma veľmi nepýtal na diagnózy aj keď o astme je záznam v staršich papieroch,ktoré teraz nepozeral). Nemám z tých tabletiek dobrý pocit, a všeobecne, nerada do seba dávam tabletky, ktoré ani neviem,či vôbec potrebujem... Ďalšia vec je,že neviem,či sa pomýlili v lekárni, alebo to doktor predpísal...ale mám až 3 balenia😳 Prosím stretli ste sa s užívaním tohto lieku v tehotenstve, aj keď nemáte žiadne problémy? Myslíte, že ak pôjdem s pokladničným bločkom do lekárne, vrátia mi peniaze za tie dve neotvorené balenia? (3 stáli vyše 18 eur,čo je celkom dosť)
@jana_plus1 mne ho predpisali tiez ze na podporu aj ked som nemala problem...rozhodla som sa ho neuzivat a dobre skm spravila..hematologicka mi to zatrhla lebo je tam zvyseme riziko zilovej trombozy a ja mam trombofiliu 🙂 urob tak ako citis ale bezne by to zene nemalo ublizit
@jana_plus1 nevrátia. Lieky ti nezoberie nikto späť.
Dvíhaš dieťa a Lieky? To som ešte nepočula. Ja som mala pri tehotenstve 2,5 ročnú dcéru, normálne som ju dvíhala, dokonca pod sedačkou umývala, sedačku musela zdvihnúť, nikto mi v tehotenstvach nepomáhal. Aj som dcéru dojčila rovnako v tehotenstve.
Ak nemáš iné problémy, ja by to nebrala.
Lekar Ti to predpísal z dvoch dovodov, neviem ake tazke dieta zdvihas, ale moze to byt zataz.... Za dalsie dojcis, ano pre niekoho v tehotenstve prirodzene, ale predsa len pri dojceni sauvolnuje oxytocin a moze to Tvoju maternicu drazdit,.... Je to na Tvojom zvazeni... Drz sa
Ja tiez nerada uzivam "zbytocne" tabletky, ale myslim ze doktor to pre nieco predpisal a neriskovala by som vysadenie, ale je to na Tebe, ako sa citis. Mala som ich na zaciatku a mam ich aj teraz pri konci tehotenstva - je to vacsia zaruka, ze vsetko bude "drzat" pokope ako ma. Ja som x rokov sportovec, aj teraz som aktivna, ale mavam bolesti, takze za mna ano, aspon som kludnejsia.
Ahojte mne ties predpísal doktor progestenelle100mg som po dvoch zamlčanych potratoch po 2 rokoch som teraz otehotnela a strašne sa bojím keďže beriem aj anopyrin100mg na riedenie krvi a aj fembion aj acidum folicum niekdy mám bolesty pod bruško v chrbtici a neviem čo to je či nieco zle menštruáciu som mala poslednú 5.4.2023 a k lekarovi som bola 17.4.2023 pre zápal močových ciest dal mi tabletky vybrala som ich a menštruácia mala prísť 3.5.2023 ale neprišla po 4 dňoch som si spravila test a vyšiel pozitívny keď som bola u lekára povedal mi že nevidno ešte vôbec je tam iba bodka a že možno je to mimomaternicové bojím sa veľmi toho už som potratila 2 krát povedal doktor uvidíme neviem posúdiť keďže som veľmi málo ...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tak tento liek je na udrzanie tehotenstva a posilnenie krcka maternice, ste tehotna a dvihate dieta, treba pozerat aj na to male v bruchu nie len na vase prve!
Berie ho vela zien, to ci nemate problemy
Je fajn ale o tyzden to tak nemusi byt
Moze sa uzivat vstrebavanie bude zospodu
A nie nezoberu vam ho do lekarne a nevratia peniaze
Lieky v lekarni beru len vtedy ked su po expiracii a ano predpisuje sa viac baleni
Verte lekarovi alebo ked mate pocit, ze zanedbal nieco berte kartu a chodte inde
Lekar sa vam snazi v teotenstve pomoct a vy este vymyslate? Zasnem….