Progestanelle a výtok na začiatku tehotenstva

20. dec 2023

Ahojte od vtedy ako beriem progestanelle som prestala mať výtok jedine čo so mňa vijde je ta tabletka keď sa sprchujem zdola tak so mňa vijde taky kúsok z tej tabletky je taka roztopená ako krém. Volala som môjmu gynekológovi a povedal že je to v pohode že to tak ma byť. K tomu mam aj bolesti v podbrušku občas aj v krížoch. A tam dole som strašne stiahnutá. Som len na začiatku tehotenstva. Malý ste to aj vy tak niektorá od vtedy ako ste brali tie lieky ? Ďakujem za odpoveďe

sovicka94
20. dec 2023

Ahoj je to uplne normalne a bolesti v podbrusku ci krizoch nemas z progestanelle ale je to v tehotenstve normalne, progestanelle je na udrzanie tehotenstva je to prospesny hormon 🙂

juja_01
20. dec 2023

Ja som napr po užití progestanelle mala neskutočný pocit, že prasknem .. akoby nafúknutá, mala som z toho kŕče, niekedy aj z boku pri obličkách .. užívala som tiež vaginálne, lekár mi potom zmenil na Duphston a po ňom mi bolo fajn. Skús si odsledovať aj to, či ti náhodou možno tiež len "nesadol" 🙂 ... ešte zvyknú predpísať aj utrogestan keď progestanelle nesadne.

autor
20. dec 2023

@juja_01 ak mi náhodou nesadne tak to potom nebude mať žiadny účinok na ten plod ani nepomôže ani nepoškodí ?

juja_01
20. dec 2023

Ak ti nesadne, tak by ti lekár mal predpísať inú alternatívu (utrogestan, duphaston, ..) .. to už by mal zvážiť on.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre