Ahojte,
Chcem sa opytat ci niektora matw podobne skusenosti, pred par dnami ma zacalo poboloevat v podbrusku a mala som ako keby napnutu maternicu, bruxho nebolo uplne tvrde len sa ako keby na chvilu spevnilo nebolo to casto. Isla som preto k lekarovi vysetril ma plapacne povedal ze krcok je zavrety a ma 2,5cm podla ultrazvuku pred vyse tyzdnom mal nieco okolo 4cm. Lekar povedal ze maternica sa rozne natahuje a ze to moze byt aj drazdenie pohybmi babetka. Naordinoval mi magnezium a klud. Bolesti pominuly ale sem tam sa objavia a zacalo mi ako keby napatie v posve mavala som ho pocas menzes ako take prekrvenie zvysene. Dalej som sa dozvedela u lekara ze som od poslednej poradne axhudla 3kg bol z toho soknuty. Co si o tom myslite?bojim sa hlavne pri tom lrcku aby sa rapidne nezmensoval dakujem.
@petamich dakujem moc ....upokojila si ma bola som z toho nervozna
@smolinka322 neboj nič pokym nekrvacaš, bábätko rastie 🙂ja mam podobne a som 14 tt je to dosť čudné 🤔no cítim sem tam stiahnutie brucha tlak maternici stvrdnutie 🤔no mala som to ked som bola tehotná s mojimi chalanmi 8 mesiaci teraz je to až čudné 🤔hlavne sa nemôžeme namáhať mať dlhe prechádzky, dvíhať ťažké a veľa upratovať a viacej piť vody ,ja som si všimla že ked len umyjem byte podlahy tak musim mat prestavky 🤔začne ma pichať od spodu a to som malo a ked budem viacej neviem si to predsavit
@barbie24 presne nevladzem uz upratovat, hlavne som sa bala predcasneho porodu alebo otvarania ale hadam kym bolesti nie su silne alebo nekrvacam hadam bude vsetko ok👍
@smolinka322 jasne no sa vserko roztahuje nam to preto a pokym niesu ine neznesiteľné bolesti je to pohode 🙂
No neviem, ci by si mala byt az taka kludna. 25mm je dolna hranica normy, 24mm je uz cervena. Ja som mala v 23. tt. krcok 27mm, predtym 47mm, pobolievanie v podbrusku, obcasne tvrdnutie (kontrakcie), hned ma nechali aspon na standardnu tokolyzu, cize 5 dni na zaznamoch a magnezioterapii. A aj doma len lezim, nevarim, neupratujem, k detom sme zohnali opatrovatelku, nikam nechodim a viem, ze najblizsie mesiace sa to nezmeni. Od 20.tt. sa aktivuju oxytocinove receptory a preto sa po tomto tyzdni mozu zacat problemy. Rozhodne si sleduj to napate podbrusko (v tomto tyzdni to budes citit len uplne dole), aka je frekvencia. Pri castejsom tvrdnuti nevahaj ist do nemocnice. Ono krcok sa ti skratil, cize tie tvoje kontrakcie aj objektivne treba zastavit, lebo sice teraz mas 25mm, neznamena, ze o tyzden nemoze byt 20mm. Vies, radsej dat sakra pozor, ako sa ma nieco stat. Nezabudaj, do 24+0 je to stale len potrat (ano, hrozne to znie, aj ja som si nad papiermi porevala), az po tejto hranici by to bol porod, kedy sa snazia o zachranu babatka.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
2.5 cm krcok mozes mat pokojne aj tyzden pred porodom 🤷♀️ a ano maternica a posva sa pripravuju na neskorsi porod, cele sa to natahuje, prekrvuje, takze vsetky tieto pocity su normalne, dokonca aj to, ze si schudla, mohla si byt velmi zavodnena, mozno menej jes, pokial dieta prosperuje, tak to zatial netreba riesit