Problémy v 14. týždni

henikapetko
24. dec 2013

Ahojte,viem,že nepíšem prvý krát,ale vzhľadom na to,že sú sviatky a lekári neordinuju potrebujem poradiť mozno od mamičky ktorá má s tým skúsenosti.Problémy začali v 12.tom týždni.Isla som za lekárom,lebo som mala strašne svrbenie v okolí intímnych miest ale iba zvonka mala som aj hlienovity výtok tak mi spravil vyter.Výsledky prišli zle,malá som nejaké baktérie,tak mi nasadil Dalacin a po dalacine ganolact.Kým som brala Dalacin všetko bolo ok,no teraz týždeň po tom,ako som ho dobrala mám rovnaké.problémy svrbenie a výtok a teraz ked som bola na wc a uttela som sa na papieri som našla asi 0.5 cm škvrnu krvi,strašne som sa zlakla.Neviem či to nieje aj tým,že mám zase podráždene okolie intímnych miest,mne to skôr pripadá,akoby som mala zapareninu,tak to.sveho a okolie mám červené,v noci som sa musela osprchovať asi 5x,lebo som to svrbenie nemohla vydržať nakoniec som si dala masť macmiror a prešlo to na pár hodín.Neviete mi niekto poradiť?Doktor vravel,každom sa ho opýtala či tie baktérie môžu ohroziť malé že ano,že môžem potratit.Strašne sa bojím,prosím poradte,je to súrne som zúfalá.Ďakujem

katarinava
24. dec 2013

@henikapetko najskôr - a úplne v pohode aj pre kľud v duši - v nemocnici je neustála gynekologická pohotovosť, zastavte sa tam, vysvetlite čo a ako sa zopakovalo, dajú vám potrebné lieky. Neriešte či sú sviatky - na to tam tá pohotovosť je a máte právo sa tam zastaviť v prípade vlastného uváženia ( poznám a tiež som tam bola s "banalitou" - ale doma by som sa užierala pochybnosťami, a takto som mala istotu)
ako to popisujete, vyzerá to na niečo ako mikózu. Okrem liekov, ktoré vám dajú ( alebo krémov) na vyrovanie vnútorného prostredia pomôžu laktobacili.

willy_wonka
24. dec 2013

@henikapetko neviem ti poradit konkretne k tvojmu problemu,ale pohotovost sviatky nema.....ked mas obavy za navstevu nic nedas..vies ako sa hovori radsej 100x zbytocne ako neskoro.....

sissy27
24. dec 2013

@henikapetko no takto cez net ti kultiváciu nespraví nikto, ale svrbenie zvonka môže byť aj obyčajná mykóza a tej veru časté sprchovanie pomáha tak akurát "kvitnúť" ... ako prvá pomoc opláchnuť vlažnou vodou a mydlom na intímnu hygienu (dosť báb má na tieto mydlá opačný názor, mne však pomohli), poriadne osušiť - nie vytieraním uterákom, lebo si to podráždiš, ale len jemne prikladať napr. bavlnenú plienku a ideálne nechať voľne dosušiť (čiže chvíľu ostať neoblečená) no a natrieť canesten krémom (prípadne aj ten macmiror)... po pár hodinách, keď budeš opäť pociťovať svrbenie, tak opakovať...
a ak sa ti dá, tak pre istotu na pohotovosť, ale neviem, či ti tam spravia výtery ...

cawes
24. dec 2013

@henikapetko skus si tam dat neaky biely jogurt najlepsie zo zivymi kulturami, v tehotenstve sa velmi meni ph tam dole, ja som s tym mala problem cele tehotenstvo. A ked sa otvoria obchody kup si v lekarni mydlo na intimnu hygienu saforelle je trosku drahsie ale poviem ti odkedy ho pouzivam uz nemam problem z nicim v tehu som ho zacala pouzivat a velmi mi pomohlo

lubka1983
24. dec 2013

Ja nechapem co este robis doma a niesi na pohotovosti a v tomto pripade stracas cas na konikovy......nechapem,este si aj tehotna.....

henikapetko
autor
24. dec 2013

Gynekológ mi vravel,že svrbenie nie je dôvod na návštevu pohotovosti.A ja nekrvacam teraz som bola zase na wc a v pohode

afrika
24. dec 2013

aj s jednorázovým zakrvácaním by som sadla do auta a išla na pohotovosť.. možno pre niekoho zbytočnosť, no pre mňa nee

afrika
24. dec 2013
chryse
24. dec 2013

@henikapetko No urcite by som sla na pohotovost ked su sviatky,,,, dvoj doktor to myslel skor tak, ze ak by sa to zopakovala, tak nemusis utekat na pohotovost, ale rano k nemu do ambulancie,,, no kedze zajtra neordinuje, urcite chod na tu pohotovost. Nakolko mne doktor povedal, ze kazda infekcia moze spustit porod/potrat, pripadne sa zacnes otvarat. A asi nechces cele tehu prelezat v nemocnici na udrziavacke... Urcite chod nech ti na to nieco daju a ako vravi @cawes pouzivaj cele tehu gel na intimnu hygienu, ziadne tangace ale iba bavlnene nohavicky..

evelynm
24. dec 2013

@henikapetko , pripajam sa k zienkam vyssie. Rozhodne by som neriskovala a sla na pohotovost. Ak to nie je nic vazne, tak pojdes v klude domov. Ak treba liecbu, daju ti nieco.
Neries, ze su sviatky. Lekari na pohotovosti su v sluzbe, rataju s tym, ze niekto, kto potrebuje ich pomoc, pride. A radsej chod teraz, ako vecer, ci v noci. Ak nepojdes, budes sa stresovat a to babatku tiez neprospieva.

henikapetko
autor
24. dec 2013

@chryse ja v kuse uzivam lactacyd a tanga som prestala nosiť odkedy som mala zlatú Zilu po macmirore mi svrbenie prestalo a teraz je všetko ok

chryse
24. dec 2013

@henikapetko Tak potom nechapem otazke,,,,,,, ked je vsetko ok, nekrvacas, nic ta nesvrbi,,,,,, no ak by slo o mna, tak uz rano by som bola u doktora,,,,,, Ja som mala cele tehu rizikove a 28 t. mi dokotr na pohotovosti povedal: mate makky krcok, do terminu nevydrzite a ked porodite teraz tak dieta zomrie, lebo tu na to vybavenie nemame....... strasny pocit......

henikapetko
autor
24. dec 2013

@chryse A ako to dopadlo?Ja nemám problémy od rána ale posledné 2 hod aj to bolo skôr len s tou krvou lenže to ani nebolo krvácanie ale skôr zaskriabnutie.

chryse
24. dec 2013

@henikapetko tak si vezmi zrkadielko a popozeraj sa ci tam nemas niekde prasknutu kozu,,,, mozno blbe,,,, a keby ta zas zacalo svrbiet alebo palit tak utekaj
a ako to s nami dopadlo,,:o))),,,, rodila som tri dni po termine vyvolavackou,:o))) takze so statnym koncom, no koli liekom a kludovemu rezimu som pribrala 40 kg...:o(((,,,, z 55 a rodit som sla 95 kg,,,,

dasamo
24. dec 2013

Ja ta ukludnim. Tiez som mala mykozy cele tehotenstvo a ani raz mi nepovedali ze by to nejakonspecialne ohrozovalo maleho, neliecenie by bolo zle ale mykoza je fakt bezna v tehu. A krv somntiez mala po cikani kvoli vyrazke a uprimne som sa naozaj pozerala zrkadlom.... takze klud kontroluj sa a ked sa to zopakuje skusaj na papiery a uvidis odkial krv ide. Ak sa ti ale nieco nezda tak sup na pohotovost. Ale neboj podla toho co pises je to to co som pisala. Krasne Vianoce a drzim palce

lubka1983
24. dec 2013

Ocividne si neda povedat,nechapem potom preco pisala a prosi o radu ked aj tak si urobi po svojom a nic sa vlastne nedeje....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre