Problémy so štítnou žľazou v tehotenstve. Poradíte?

patka182
18. máj 2014

Prisim Vas potrebujem pomoct...som v 7tt a mala som krvacanie pred par dnami...doktor povedal ze to bolo len spinenie a lezim v nemocnici...malicke je chvalabohu zatial v poriadku. Niekolko rokov som mala uzivat euthyrox 125mg ale bola som nezodpovedna a stale som nato zabudala... teraz ich uzivam 4den co sm tu zhruba pravidelne a doktor mi povedal ze ked mam tak vysoku davku mozem potratit..prosim poradte mi ja nechcem prist o nase malicke strasne sa bojim... Ma niekto podobnu skusenost a neprisiel oto? Prosim za kazdu radu budem vdacna

gretka2
18. máj 2014

Ktory doktor ti to povedal, gynekolog, ci endokrinolog? 125mg davka je dost vysoka na to, aby sa to s nou flakalo. Naozaj to bolo od teba nezodpovedne, ale teraz je uz neskoro plakat. Hlavne o tom musi vediet tvoj endokrinolog a musis byt u neho prisnejsie sledovana. On vie upravit davky, aby si bola OK ty, aj tvoje babo.
Tak rychlo sup-sup hned k endokrinologovi, a on uz vie, co ma trobit. A hlavne aj ty rob to, co ti povie.

martinellka
18. máj 2014

Ahoj @patka182
Ja som cca tri roky uzivala Euthyrox 50, bolo obdobie, kedy som tiez na to kaslala..teraz som v 11tt a na endokrinologiu som sla hned ako som zistila ze som tehotna, lebo mi to vzdy prizvukovali. Tak mi spravili testy krvne a zvysili davku na 75. Povedala mi, ze ja mozem mat znamky predavkovania ale pre babo je tento hormon velmi dolezity na vyvoj nervovej sustavy a celkovo. Urcite musim brat pravidelne, aspon prve tri mesiace vyssie davky a potom sa uvidi. Vobec sa neboj, babatku by prave ublizilo, keby si lieky nebrala. Pekne poctivo si ich davaj rano pol hodku pred jedlom a vsetko bude ok. Urcite nepotratis, prave naopak. Drzim palce 🙂

andrejka_misko
18. máj 2014

Ja som v 18tt A beriem eurhyrox 135 pred tehu som brala 100.. Lieky musíš brať lebo tvoje telo si tento hormón nedokáže produkovať samé A môže to mať na tvoj organizmus nepriaznivé účinky aj bez toho aby si bola tehu.. Je nezodpovedné voči sebe neliecit sa keď o tom že lieky potrebuješ vieš ale V tehotenstve končí všetka sranda a je potrebné lieky brat poctivo celé tehu A aj potom .. Len pekne pocuvni lekárov A všetko bude OK 🙂 želám veľa zdravia 😉

mejjus
18. máj 2014

Tiež som brala (aj teraz beriem ) Euthyrox počas tehotenstva. Aj ja som mala zvýšenú dávku počas tehotenstva, najmä na začiatku . Je to potrebné pre zdravý vývoj bábätka . Určite by si mala ísť čím skôr k endokrinológovi. Možno ti predpíše aj niečo iné ešte k tomu . Počas tehotenstva musíš často chodiť na kontroly , bude ťa sledovať...Ak všetko pekne dodržíš nemala by si mať žiadne problémy . Ja som porodila dvoch chlapcov , a sú úplne v poriadku....

soniatko
18. máj 2014

aj ja beriem Euthyrox uz 10 rokov. v tehu mi lekar zvysil davku na 150mg. a dorazne ma upozornoval, aby som nezabudla tabletky brat, je to dolezite pre vyvoj dietata. pocas tehu som bola na stitnu sledovana kazde 2 mesiace. davaj si na to pozor a ked zabudas brat lieky, tak si nadstav na mobile pripomienku. tie lieky su naozaj dolezite.

kikina84
18. máj 2014

ja ked som bola prvy krat tehotna,tiez som neuzivala pravidelne euthyrox a potratila som...odvtedy ho beriem ako hodinky a ako nahle som ostala tehotna znova,hned som kontaktovala endokrinologicku a dala si spravit vysetrenie,dala mi silnejsie lieky,ktore som nadalej pravidelne uzivala a dcerka je zdrava ako ryba,cele tehotenstvo prebehlo uplne v poriadku..netreba stitnu zlazu brat na lahku vahu,urcite zacni okamzite s pravidelnym uzivanim,no nechaj sa vopred vysetrit,krv a podobne u dr.aby si vedela aku davku liekov mas uzivat.drzim palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre