Telo mi netvori dostatok tyroxinu, co moze mat vplyv na vyvoj dietatka... A tak sa chcem spytat, ci niektora mala tiez tento problem a ako to vsetko dopadlo?
@lili_mia DAKUJEM za link, ale ja sa v tejto diskusii pytam nie priamo na stitnu zlazu, ale konkretne na problem nedostatku tyroxinu. Tak som chcela vediet priamo s tymto problemom kto mal skusenosti. Totiz bolo mi povedane od dr., ze je pravdepodobnost, ze dieta bude spomalene, ked sa narodi, alebo moze mat vyvojovu, alebo mentalnu chybu.
@iuc a kedy ti na to prišli? ja som mala problém už v minulosti, počas otehotnenia som bola bez liečby (lepšie výsledky). Ešte dávnejšie mi MUDra povedala, že ak otehotniem, mám prísť v prvom trimestri na odbery (pre istou), lebo že hladina hormónov je síce ako tak v norme, ale v tehotenstve to stačiť nebude.Nakoľko ale môj gyndoš sa tváril, že máme na všetko veľa času, došla som k endokrinologičke na začiatku 2.trimestra...
Dosť ma naplašili a vynadali mi, lebo mi povedali, že sá odber má robiť v každom trimestri 1x. A že ak budem mať výsledky zlé, môže byť dieťa poškodené... NAŠŤASTIE boli výsledky ok. Si teraz v liečbe? pokiaľ viem, odber na hormony sa majú robiť s ostatnými na tehu knižku. Čiže ak sa to včas zachytilo, šanca je poškodenia plodu je menšia... Inak keď som odchádzala od MUDrej s výsledkami, tak mi povedala, že ak som mala aj zlé výsledky v 1.trimestri, teraz už na to nikto nepríde a riziko poškodenia plodu tam stále je... snažím sa na to nemyslieť, lebo by som sa zbláznila...Dúfam, že s našou fazuľou bude všetko ok. Držím ti palce
@iuc dobre, tak potom si mala temu nazvať problemy s nedostatkom tyrotoxinu, aby sa hned chytili kočky podľa názvu .. požiadaj admina o zmenu názvu, takto to vyzerá, že iba zakladáš novú tému a s takým problémom možno nikoho nenapadne pozrieť do témy štítna zľaza .. lepšie sa orientuje v témach, ak dáš čo najpresnejší názov, aby sa nestalo, že tak ako ja, skôr zareaguje niekto ohľadom štítnej, nie s tým konkrétnym problémom
@iuc problém nedostatku tyroxínu (skratka T4) - je problém štítnej žlazy, keďže T4 produkuje štítna žľaza 🙂
Dúfam, že už navštevuješ endokrinológa. Už máš liečbu? Čo berieš? Aké si mala hodnoty TSH a FT4?
Kedy ti to zistili?
Mala si pred otehotnením problém so štítkou?
Či vôbec a ako veľmi bude mať bábo problémy je individuálne. Nemusí sa stať vôbec nič - záleží, ako dlho máš tento nedostatok a aký veľký je.
@florentina1 takze si na tom presne tak isto ako ja... tiez ti to neskoro zistili ☹ len snad sa najde mamicka, ktora mi napise ako dopadla, ked jej to zistili tiez takto neskoro... Mam obavy, ci bude babatko ok
@florentina1
@iuc ak su hodnoty hranicne tak je to este v pohode,nemusite sa bat.....
Ja sice beriem lieky uz dlho ale tiez mi az v tehotenstve zistili ze ta davka ktoru beriem je nedostatocna a tiez mi okolo 20tt davku zvysovali a mam 2 krasne deti 😉
ahojte tiez este stale beriem l-thyroxin aj ked syncek ma uz skoro rok. doktorka ma nastrasila tym, ze ich budem brat do konca zivota. stalo sa mi uz ale 2x, ze som cvicila a na druhy den rano som mala infarktove stavy, vysoky tlak, tep 114/min tak mi iny lekar odporucil znizovat davky, som zvedava co mi zas povie doktorka na endokrynologii teraz v auguste ked tam pojdem... Ma niekto z Vas skusenosti aj s tymto? Pritom mam aj teraz hranicnu hodnotu a stitna zlaza nie je tiez zvacsena...
ahojte,aj mne zistili uzlík na stítnej zlaze minulý rok v tehotenstve.dodnes beriem lieky,stav nezmenený.Beriem euthyrox 50 kazdy den jednu.máte podobný problém niektorá z vás?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@iuc https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/stitna-zlaza-a-otehotnenie-viete-nieco-blizsie/
tu je nás viac