Problémy so srdcom v tehotenstve

13. okt 2024

Ahojte mal niekto nejaké problemy v tehotenstve so srdcom? Ak áno prosim ake ste mali príznaky?
Dakujem

veronicka88
13. okt 2024

Ja ale j mám vrodenú vadu a dve operácie za sebou

autor
13. okt 2024

@veronicka88 tak to je asi iny prípad ale môžete napisat prosim príznaky?

veronicka88
13. okt 2024

Neviem čo sú problémy so srdcom,čo konkrétne pro tým myslíš.ja som sa extrémnejšie zadychaval a musela viac oddychovať. Ale už som mala po operacii

autor
13. okt 2024

@veronicka88 tiez sa dost zadychavam a mávam nevoľnosti so odpadnutia…nizky tlak nemam a železa mam taktiež dostatok

adri97
13. okt 2024

Ahoj, mala som zadýchavanie, závrate, ako keby mi preskakovalo srdce. Niekedy som to mala aj pred tehotenstvom. Každopádne nikto mi na to nič neporadil z lekárov, prešlo to prirodzene samé hneď ako som porodila sa to už nedialo.

autor
13. okt 2024

@adri97 dakujem za skúsenosť

okm221
14. okt 2024

Mne sa ukázali v 3tom tehotenstve problémy spôsobené selestom, toto tehu skončilo MA.. Takže neviem ako by to pokračovalo ďalej, ale aktuálne zas pociťujem, že sa niečo deje, je pravdepodobne ze som znovu tehotná len to nemám ešte potvrdene.
Mam slabý šelest, v bežnom zivptei nerobí žiadny problém, pravidelne športujem, behavam, nič. Ale akonáhle otehotniem cítim pocit nedostatočného nadýchnufia sa ako keby takú lepkavost v hrudi, za dýcham sa pri rozprávaní, tepy pri športe sa zvyšujú a bežnú fyzickú aktivitu co som robila pred tehu nezvládnem vôbec, rovnako, niekedy cítim aj nwpravidelny tlkot srda. Mám to aj potvrdene dr, ale celkom nechápali prečo v takom rozsahu, napr keď zaspávam tak sa mi ťažko dýcha.. Ked spm mala kyretaz pri narkóze mi saturacia klesla na 85, a hockedy mi klesá v noci, netuším dôvod.. Moja gyn povesala ze ku koncu tehu budem musieť absolvovať komplexné kardio vyšetrenie aby som zvládla porod.
Inak mam dve deti a pri nich som tieto problémy nemala..

autor
14. okt 2024

@okm221 dakujem za skúsenosť..ked klesne saturácia citite aj nejakú nevoľnosť ?

okm221
14. okt 2024

Nie ja vtedy spím

leidin
15. okt 2024

Ja mam pichanie v srdci a v ruke. Musim sa vtedy schulit na tu lavi stranu, aby som ,,obalila” tu bolest aby sa nerozvijala a nepokracovala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre