Ahojte, možno troška aj ezo téma, lebo úplne sa nebránim ani takému vysvetleniu, ale snažím sa nájsť príčinu mojich porúch spánku.
Od kedy som tehotná (13tt), mám problémy. Aspoň tak si to spájam. Budím sa okolo 3 ráno, každú noc. Som hore do 4, do pol 5 a nemôžem zaspať, mozog mi hneď valí na plné obrátky. Niekedy vnoci uvarím obed, alebo vyberiem umývačku, poupratujem, inokedy ležím v posteli a snažím sa zaspať. Myslela som si že mám nejaký zdravotný problém, možno s trávením, ale.. minulý týžden sme sa vrátili z týždňovej dovolenky, kde som tento problém nemala. Spala som celú noc, úplne super do 7.00. Rozprávala som sa o tom s manželom a on mi povedal že má tiež pocit že tu má plytký spánok a že sa mu snívajú blbosti. Geopatogénnu zónu by som predbežne asi vylúčila, pes štandardne spí vedľa postele, pričom najradšej by spal v nej. Za všetky názory a rady ďakujem vopred.
@tinalia dakujem ❤️ je mi len zvlastne, ze to mam len tu, doma. Citim sa uz uplne vycerpana.
@caar_oliine Pripajam sa k nazoru ze v tehotenstve je bezne ze ma zena zly spanok. Zevraj je to priprava na novy zivot bez spanku po narodeni dietata.
Na dovolenke ak ste boli v hoteli mozu mat skvele postele a preto sa ti dobre spalo.
Ja som tiež zle spávala, mala som aj nočné mory, ku koncu tehu strašnú záhu a dieťatko mi spí celu noc 😃
Neboj, je to vyčeprávajúce, ale tak to v tehu je, ak môžeš pospi cez deň ;) 😉
@caar_oliine ja som spavala v tehotenstve tak, ze okolo 22 spanok, od polnoci/jednej/druhej do rana hore, kedze som pracovala od 7.00, tak som byvala taka rozbita. Ja si to vysvetlujem, ze to bola priprava na babo, lebo ten spanok mam odkedy je mala na svete max 3-4 hodiny pocas noci, inak sme stale hore 😀
Dobre baby, dakujem vam 😃 ja uz som si zacinala myslieť že mi šibe.
Ja som tak spala cele tehotenstvo. Dokonca som byvala hore aj castejsie a teraz moja mala strasi v rovnake casy, ako som ja nemohla spat 😅😅😅
Mňa všetky tieto tehotenské veci obchádzajú okrem zvracania, takže iný človek zomňa nie je a spím dobre.
Určite ano , ja som mala najmä v strede a ku koncu tehotenstva doslova taký spánok , že som už spala len že polhodinu a potom hodina hore , to bolo niečo hrozne , do toho nonstop nonstop vlci hlad stále som musela vyslovene zrat . Tak som potom pospala nadránom a zdriemla poobede keď sa dalo . Ale ja som bola chvalabohu na pnke , neviem si predstaviť ako by som robila po takých nociach . Moc držím palce nech sa čoskoro dobre vyspis
Otvor appku what to expect, tam na to bol zamerany clanok, ze nespavost, rozne zmeny spanku, nocne mory su v tehu normal, je to prudka zmena hormonov a mozog dostava zabrat. Nie kazdemu to sa deje toto, ale nie je to rarita.
@caar_oliine Je to zmenou prostredia, inými myšlienkami. Na dovolenke ste toho zrejme zažili viac ako doma a bola si unavená a samozrejme určite majú dobré postele.
Ja napríklad mám horší spánok teraz po pôrode lebo som uväznená medzi postieľkou a manželom a neviem sa tak ako keby uložiť do postele pohodlne.
Teraz mal malý akurát soplíky a tak sme sa rozdelili že muž v manželskej so starším a ja s menším v detskej izbe. Aj napriek tomu že sa malý budil som sa tak dobre už dlho nevyspala. Konečne som bola v posteli sama, proste super.
Jejda ano na nocne mory som uplne zabudla, posledne tyzdne pred porodom som nas vsetkych budila vykrikmi zo sna 🤭
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@caar_oliine v tehotenstve je nespavost bezna, ja som nou trpela v poslednom trimestri a niektore moje kamosky tiez. Telo prechadza velkymi zmenami, rastie v tebe novy zivot a aj mozog je zahlteny, hormony tebou lomcuju.. naozaj nic nezvycajne 😉